nbhkdz.com冰点文库

1990年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷

时间:2009-12-28


1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

1 / 21

声明:本资料由 考试吧(Exam8.com) 收集整理,转载请注明出自 http://www.exam8.com 服务:面向较高学历人群,提供计算机类,外语类,学历类,资格类,会计类,工程类,医学 类等七大类考试的全套考试信息服务及考前培训.

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A 1. A) Read four chapters. B) Write an article. C) Speak before the class. D) Preview two chapters. 2. A) The woman is being interviewed by a reporter. B) The woman is asking for a promotion. C) The woman is applying for a job. D) The woman is being given an examination. 3. A) His car was hit by another car. B) He was hurt while playing volleyball. C) He fell down the stairs. D) While crossing the street, he was hit by a car. 4. A) Took a photo of him. B) Bought him a picture. C) Held a birthday party. D) Bought him a frame for his picture. 5. A) No medicine could solve the woman's problem. B) The woman should eat less to lose some weight. C) Nothing could help the woman if she ate too little. D) The woman should choose the right foods. 6. A) He meant she should make a phone call if anything went wrong. B) He meant for her just to wait till help came. C) He was afraid something would go wrong with her car.
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

2 / 21

D) He promised to give her himself. 7. A) No, he missed it. B) No, he didn't. C) Yes, he did. D) Yes, he probably did. 8. A) He has edited three books. B) He has bought the wrong book. C) He has lost half of his money. D) He has found the book that will be used. 9. A) At 7:30 B) At 8:30 C) At 9:00 D) At 9:30 10. A) Six. B) Seven. C) Eight. D) Nine. Section B
Passage One

Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard. 11. A) They often take place in her major industries. B) British trade unions are more powerful. C) There are more trade union members in Britain. D) Britain loses more working days through strikes every year. 12. A) Such strikes are against the British law. B) Such strikes are unpredictable. C) Such strikes involve workers from different trades. D) Such strikes occur frequently these days. 13. A) Trade unions in Britain are becoming more popular.
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

3 / 21

B) Most strikes in Britain are against the British law. C) Unofficial strikes in Britain are easier to deal with now. D) Employer-worker relations in Britain have become tenser.
Passage Two

Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard. 14. A) The victory over one's fellow runners. B) The victory over former winners. C) The victory of will-power over fatigue. D) The victory of one's physical strength. 15. A) The runner who runs to keep fit. B) The runner who breaks the record. C) The runner who does not break the rules. D) The runner who covers the whole distance. 16. A) He won the first prize. B) He fell behind the other runners. C) He died because of fatigue. D) He gave up because he was tired.
Passage Three

Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard. 17. A) 17,000. B) 1,700. C) 24. D) 9,000. 18. A) It's located in a college town. B) It's composed of a group of old buildings. C) Its classrooms are beautifully designed. D) Its library is often crowed with students. 19. A) Teachers are well paid at Deep Springs. B) Students are mainly from New York State.
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

4 / 21

C) The length of schooling is two years. D) Teachers needn't pay for their rent and meals. 20. A) Take a walk in the desert. B) Go to a cinema. C) Watch TV programmes. D) Attend a party. Part II Reading Comprehension (35 minutes) Questions 21 to 24 are based on the following passage. Automation refers to the introduction of electronic control and automatic operation of productive machinery. It reduces the human factors, mental and physical, in production, and is designed to make possible the manufacture of more goods with fewer workers. The development of automation in American industry has been called the "Second Industrial Revolution". Labour's concern over automation arises from uncertainty about the effects on employment, and fears of major changes in jobs. In the main, labour has taken the view that resistance to technical change is unfruitful. Eventually, the result of automation may well be an increase in employment, since it is expected that vast industries will grow up around manufacturing, maintaining, and repairing automation equipment. The interest of labour lies in bringing about the transition with a minimum of inconvenience and distress to the workers involved. Also, union spokesmen emphasize that the benefit of the increased production and lower costs made possible by automation should be shared by workers in the form of higher wages, more leisure, and improved living standards. To protect the interests of their members in the era of automation, unions have adopted a number of new policies. One of these is the promotion of supplementary unemployment benefit plans. It is emphasized that since the employer involved in such a plan has a direct financial interest in preventing unemployment, he will have a strong drive for planning new installations so as to cause the least possible problems in jobs and job assignment. Some unions are working for dismissal pay agreements, requiring that permanently dismissed workers be paid a sum of money based on length of service. Another approach is the idea of the "improvement factor", which calls for wage increases based on increases in productivity. It is possible, however, that labour will rely mainly on reduction in working time. 21. Though labour worries about the effect of automation, it does not doubt that ________. A) automation will eventually prevent unemployment B) automation will help workers acquire new skills C) automation will eventually benefit the workers no less that the employers
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

5 / 21

D) automation is a trend which cannot be stopped 22. The idea of the "improvement factor" (Line 6, Para. 3) probably implies that ________. A) wages should be paid on the basis of length of service B) the benefit of increased production and lower costs should be shared by workers C) supplementary unemployment benefit plans should be promoted D) the transition to automation should be brought about with the minimum of inconvenience and distress to workers 23. In order to get the full benefits of automation, labour will depend mostly on ________. A) additional payment to the permanently dismissed workers B) the increase of wages in proportion to the increase in productivity C) shorter working hours and more leisure time D) a strong drive for planning new installations 24. Which of the following can best sum up the passage? A) Advantages and disadvantages of automation. B) Labour and the effects of automation. C) Unemployment benefit plans and automation. D) Social benefits of automation. Questions 25 to 30 are based on the following passage. The case for college has been accepted without question for more than a generation. All high school graduates ought to go, says conventional wisdom and statistical evidence, because college will help them earn more money, become "better" people, and learn to be more responsible citizens than those who don't go. But college has never been able to work its magic for everyone. And now that close to half our high school graduates are attending, those who don't fit the pattern are becoming more numerous, and more obvious. College graduates are selling shoes and driving taxis; college students interfere with each other's experiments and write false letters of recommendation in the intense competition for admission to graduate school. Others find no stimulation in their studies, and drop out-often encouraged by college administrators. Some observers say the fault! Is with the young people themselves-they are spoiled and they are expecting too much. But that's a condemnation of the students as a whole, and doesn't explain all campus unhappiness. Others blame the state of the world, and they are partly right. We've been told that young people have to go to college because our economy can't absorb an army of untrained eighteen-year-olds. But disappointed
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

6 / 21

graduates are learning that it can no longer absorb an army of trained twenty-two-year-olds, either. Some adventuresome educators and campus watchers have openly begun to suggest that college may not be the best, the proper, the only place for every young person after the completion of high school. We may have been looking at all those surveys and statistics upside down, it seems, and through the rosy glow of our own remembered college experiences. Perhaps college doesn't make people intelligent, ambitious, happy, liberal, quick-learning people are merely the ones who have been attracted to college in the first place. And perhaps all those successful college graduates would have been successful whether they had gone to college or not. This is heresy (异端邪说) to those of us who have been brought up to believe that if a little schooling is good, more has to be much better. But contrary evidence is beginning to mount up. 25. According to the passage, the author believes that ________. A) people used to question the value of college education B) people used to have full confidence in higher education C) all high school graduates went to college D) very few high school graduates chose to go to college 26. In the 2nd paragraph, "those who don't fit the pattern" refers to ________. A) high school graduates who aren't suitable for college education B) college graduates who are selling shoes and driving taxis C) college students who aren't any better for their higher education D) high school graduates who failed to be admitted to college 27. The drop-out rate of college students seems to go up because ________. A) young people are disappointed with the conventional way of teaching at college B) many young people are required to join the army C) young people have little motivation in pursuing a higher education D) young people don't like the intense competition for admission to graduate school 28. According to the passage the problems of college education partly arise from the fact that ________. A) society cannot provide enough jobs for properly trained college graduates B) high school graduates do not fit the pattern of college education C) too many students have to earn their own living D) college administrators encourage students to drop out 29. In this passage the author argues that ________.
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

7 / 21

A) more and more evidence shows college education may not be the best thing for high school graduates B) college education is not enough if one wants to be successful C) college education benefits only the intelligent, ambitious, and quick-learning people D) intelligent people may learn quicker if they don't go to college 30. The "surveys and statistics" mentioned in the last paragraph might have shown that ________. A) college-educated people are more successful than non-college-educated people B) college education was not the first choice of intelligent people C) the less schooling a person has the better it is for him D) most people have sweet memories of college life Questions 31 to 35 are based on the following passage. Ours has become a society of employees. A hundred years or so ago only one out of every five Americans at work was employed, i.e., worked for somebody else. Today only one out of five is not employed but working for himself. And when fifty years ago "being employed" meant working as a factory labourer or as a farmhand, the employee of today is increasingly a middle-class person with a substantial formal education, holding a professional or management job requiring intellectual and technical skills. Indeed, two things have characterized American society during these fifty years: middle-class and upper-class employees have been the fastest-growing groups in our working population-growing so fast that the industrial worker, that oldest child of the Industrial Revolution, has been losing in numerical importance despite the expansion of industrial production. Yet you will find little if anything written on what it is to be an employee. You can find a great deal of very dubious advice on how to get a job or how to get a promotion. You can also find a good deal of work in a chosen field, whether it be the mechanist's trade or bookkeeping (簿记). Every one of these trades requires different skills, sets different standards, and requires a different preparation. Yet they all have employeeship in common. And increasingly, especially in the large business or in government, employeeship is more important to success than the special professional knowledge or skill. Certainly more people fail because they do not know the requirements of being an employee than because they do not adequately possess the skills of their trade; the higher you climb the ladder, the more you get into administrative or executive work, the greater the emphasis on ability to work within the organization rather than on technical abilities or professional knowledge. 31. It is implied that fifty years ago ________. A) eighty per cent of American working people were employed in factories
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

8 / 21

B) twenty per cent of American intellectuals were employees C) the percentage of intellectuals in the total work force was almost the same as that of industrial workers D) the percentage of intellectuals working as employees was not so large as that of industrial workers 32. According to the passage, with the development of modern industry, ________. A) factory labourers will overtake intellectual employees in number B) there are as many middle-class employees as factory labourers C) employers have attached great importance to factory labourers D) the proportion of factory labourers in the total employee population has decreased 33. The word "dubious" (L. 2, Para. 2) most probably means ________. A) valuable B) useful C) doubtful D) helpful 34. According to the writer, professional knowledge or skill is ________. A) less importance than awareness of being a good employee B) as important as the ability to deal with public relations C) more important than employer-employee relations D) more important as the ability to co-operate with others in the organization 35. From the passage it can be seen that employeeship helps one ________. A) to be more successful in his career B) to be more specialized in his field C) to solve technical problems D) to develop his professional skill Questions 36 to 40 are based on the following passage. We all know that the normal human daily cycle of activity is of some 7-8 hours' sleep alternation with some 16-17 hours' wakefulness and that, broadly speaking, the sleep normally coincides with the hours of darkness. Our present concern is with how easily and to what extent this cycle can be modified. The question is no mere academic one. The ease, for example, with which people can change from working in the day to working at night is a question of growing importance in industry where automation calls for round-the-clock working of machines.
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

9 / 21

It normally takes from five days to one week for a person to adapt to reversed routine of sleep and wakefulness, sleeping during the day and working at night. Unfortunately, it is often the case in industry that shifts are changed every week; a person may work from 12 midnight to 8 a.m. one week, 8 a.m. to 4 p.m. the next, and 4 p.m. to 12 midnight the third and so on. This means that no sooner has he got used to one routine than he has to change to another, so that much of his time is spent neither working nor sleeping very efficiently. The only real solution appears to be to hand over the night shift to a number of permanent night workers. An interesting study of the domestic life and health of night-shift workers was carried out by Brown in 1957. She found a high incidence (发生 率) of disturbed sleep and other disorders among those on alternating day and night shifts, but no abnormal occurrence of these phenomena among those on permanent night work. This latter system then appears to be the best long-term policy, but meanwhile something may be done to relieve the strains of alternate day and night work by selecting those people who can adapt most quickly to the changes of routine. One way of knowing when a person has adapted is by measuring his body temperature. People engaged in normal daytime work will have a high temperature during the hours of wakefulness and a low one at night; when they change to night work the pattern will only gradually go back to match the new routine and the speed with which it does so parallels, broadly speaking, the adaptation of the body as a whole, particularly in terms of performance. Therefore, by taking body temperature at intervals of two hours throughout the period of wakefulness it can be seen how quickly a person can adapt to a reversed routine, and this could be used as a basis for selection. So far, however, such a form of selection does not seem to have been applied in practice. 36. Why is the question of "how easily people can get used to working at night" not a mere academic question? A) Because few people like to reverse the cycle of sleep and wakefulness. B) Because sleep normally coincides with the hours of darkness. C) Because people are required to work at night in some fields of industry. D) Because shift work in industry requires people to change their sleeping habits. 37. The main problem of the round-the-clock working system lies in ________. A) the inconveniences brought about to the workers by the introduction of automation B) the disturbance of the daily life cycle of workers who have to change shifts too frequently C) the fact that people working at night are often less effective D) the fact that it is difficult to find a number of good night workers 38. The best solution for implementing the 24-hour working system seems to be
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

10 / 21

________. A) to change shifts at longer intervals B) to have longer shifts C) to arrange for some people to work on night shifts only D) to create better living conditions for night workers 39. It is possible to find out if a person has adapted to the changes of routine by measuring his body temperature because ________. A) body temperature changes when the cycle of sleep and wakefulness alternates B) body temperature changes when he changes to night shift or back C) the temperature reverses when the routine is changed D) people have higher temperatures when they are working efficiently 40. Which of the following statements is NOT TRUE? A) Body temperature may serve as an indication of a worker's performance. B) The selection of a number of permanent night shift workers has proved to be the best solution to problems of the round-the-clock working system. C) Taking body temperature at regular intervals can show how a person adapts to the changes of routine. D) Disturbed sleep occurs less frequently among those on permanent night or day shifts. Part III Vocabulary and Structure (20 minutes) 41. You should have put the milk in the ice box; I expect it ________ undrinkable by now. A) became B) had become C) has become D) becomes 42. Codes are a way of writing something in secret; ________, anyone who doesn't know the code will not be able to read it. A) that is B) worse still C) in short D) on the other hand

考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

11 / 21

43. His long service with the company was ________ with a present. A) admitted B) acknowledged C) attributed D) accepted 44. The atmosphere is as much a part of the earth as ________ its soils and the water of its lakes, rivers and oceans. A) are B) is C) do D) has 45. Our house is about a mile from the station and there are not many houses ________. A) in between B) among them C) far apart D) from each other 46. The drowning child was saved by Dick's ________ action. A) acute B) alert C) profound D) prompt 47. Children and old people do not like having their daily ________ upset. A) habit B) practice C) routine D) custom 48. The criminal always paid ________ cash so the police could not track him down. A) on B) by C) for D) in

考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

12 / 21

49. ________ when she started complaining. A) Not until he arrived B) Hardly had he arrived C) No sooner had he arrived D) Scarcely did he arrive 50. By 1990, production in the area is expected to double ________ of 1980. A) that B) it C) one D) what 51. Professor smith and Professor Brown will ________ in giving the class lectures. A) alter B) change C) alternate D) differ 52. Understanding the cultural habits of another nation, especially ________ containing as many different subcultures as the United States, is a complex task. A) one B) the one C) that D) such 53. The manager promised to have my complaint ________. A) looked through B) looked into C) looked over D) looked after 54. You can't be ________ careful in making the decision as it was such a critical case. A) very B) quite C) too D) so

考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

13 / 21

55. Children are ________ to have some accidents as they grow up. A) obvious B) indispensable C) bound D) doubtless 56. We have done things we ought not to have done and ________ undone things we ought to have done. A) leaving B) will leave C) left D) leave 57. The ratio of the work done by the machine ________ the work done on it is called the efficiency of the machine. A) against B) with C) to D) for 58. ________ the flood, the ship would have reached its destination on time. A) In case of B) In spite of C) Because of D) But for 59. In your first days at the school you'll be given a test to help the teachers to ________ you to a class at your level. A) locate B) assign C) deliver D) place 60. The story that follows ________ two famous characters of the rocky Mountain gold rush days. A) concerns B) states C) proclaims
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

14 / 21

D) relates 61. America will never again have as a nation the spirit of adventure as it ________ before the West was settled. A) could B) was C) would D) did 62. People who refuse to ________ with the law will be punished. A) obey B) consent C) conceal D) comply 63. I ________ to him because he phoned me shortly afterwards. A) ought to have written B) must have written C) couldn't have written D) needn't have written 64. These excursions will give you an even deeper ________ into our language and culture. A) inquiry B) investigation C) input D) insight 65. There is no electricity again. Has the ________ blown then? A) fuse B) wire C) plug D) circuit 66. No longer are contributions to computer technology confined to any one country; ________ is this more true than in Europe. A) hardly B) little
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

15 / 21

C) seldom D) nowhere 67. The mother didn't know who ________ for the broken glass. A) will blame B) to blame C) blamed D) blames 68. Every society has its own peculiar customs and ________ of acting. A) ways B) attitudes C) behavior D) means 69. If a person talks about his weak points, his listener is expected to say something in the way of ________. A) assurance B) persuasion C) encouragement D) confirmation 70. China started its nuclear power industry only in recent years, and should ________ no time in catching up. A) delay B) lose C) lag D) lessen Part IV Error Correction (15 minutes) Directions: This part consists of a short passage. In this passage, there are altogether 10 mistakes, one in each numbered line. You may have to change a word, add a word or delete a word. Mark out the mistakes and put the corrections in the blanks provided. If you change a word, cross it out and write the correct word in the corresponding blank. If you add a word, put an insertion mark (∧) in the right place and write the missing word in the blank. If you delete a word, cross it and put a slash (/) in the blank. Example:
考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷

16 / 21

Television is rapidly becoming the literature of our periods. ╱ Many of the arguments ╱ used for the study of literature as having a school subject are valid for ∧ study of television.

1. time/times/period 2. _______\_______ 3. ______the______

Changes in the way people live bring about changes in the jobs that they do. More and more people live in towns and cities instead on farms (71) and in villages. Cities and states have to provide services city people want, such like more police protection, more hospitals, and more (72) schools. This means that more policemen, more nurses and technicians, and more teachers must be hired. Advances in technology has also (73) changed people's lives. Dishwashers and washing machines do jobs that were once done by the hand. The widespread use of such electrical appliances (74) means that there is a need for servicemen to keep it running properly (75) People are earning higher wages and salaries. This leads changes in (76) the way of life. As income goes down, people may not want more food to (77) eat or more clothes to wear. But they may want more and better care from doctors, dentists and hospitals. They are likely to travel more and to want more education. Nevertheless, many more jobs are available in (78) these services. The government also affects the kind of works people do. The governments (79) of most countries spend huge sums of money for international (80) defense. They hire thousands of engineers, scientists, clerks, typists and secretaries to work on the many different aspects of defence. Part V Writing (30 minutes) OUTLINE: 问题:城市交通拥挤 解决方案:(solution): 1. 建造(lay down)更多道路 优点: (1) 降低街道拥挤程度 (2) 加速车流(flow of traffic) 缺点:占地过多 2. 开辟(open up)更多公共汽车线路 优点:减少自行车与小汽车 缺点:对部分人可能造成不方便 结论:两者结合 How to Solve the Problem of Heavy Traffic

考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月六级参考答案

17 / 21

1990 年 1 月六级参考答案 Part I

1. 6.

B A

2. 7.

C B

3. 8.

A B

4. 9.

A D

5.

D

10. C 15. D 20. A

11. A 16. B

12. B 17. C

13. D 18. B

14. C 19. D

Part II

21. D 26. C 31. D 36. D

22. B 27. C 32. D 37. B

23. C 28. A 33. C 38. C

24. B 29. A 34. A 39. D

25. B 30. A 35. A 40. B

Part III

41. C 46. D 51. C 56. C

42. A 47. B 52. A 57. C

43. B 48. D 53. B 58. D

44. A 49. B 54. C 59. B

45. A 50. A 55. C 60. A

考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

1990 年 1 月六级参考答案

18 / 21

61. D 66. D

62. D 67. B

63. D 68. A

64. D 69. C

65. A 70. B

Part IV 71. (instead) → (instead) of 72. like → as to 73. has → have 74. the (hand) → /(hand) 75. it → them 76. (leads) → (leads) to 或 leads → causes 77. down → up 78. Nevertheless → Therefore/So 79. works → work/job/jobs 80. international → national

考试吧,原创精品中心!

http://www.exam8.com

更多精品持续发布中!

考试吧(Exam8.com)-第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! -第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! 考试吧
提供历年试题,模拟试题,模拟盘,教程,专业课试题下载,考试培训等.每日更新!!!

1990 年 1 月六级听力原文 1. W: What is the home assignment from Professor Smith? I missed the class this morning. M: Finish reading Chapter 5 and 6, and write an essay based on chapter 3 and 4. Remember, it's your turn to give presentation next Monday. Q: What will the woman do in addition to the home assignment for the whole class? 2. M: Now, I'm going to start off by asking you a difficult question. Why would you like to get this post? W: Well, first of all I know that your firm has a very good reputation. Then I've heard you offer good opportunities for promotion for the right person. Q: What do we know from this conversation? 3. W: Did you hear Mike is in hospital with head injures and a broken arm? M: Yes, apparently he was struck by another vehicle and turned completely over. Q: What happened to Mike? 4. M: Could you help me to decide what I should buy for my brother's birthday? W: Remember, you took a picture of him at his last birthday party? Why not buy him a frame so that he can fix the picture in it. Q: What did the man do last year for his brother's birthday? 5. M: What did your doctor describe for you? W: Well, he said there is no need for me to take any medicine if I eat well-balanced meals. Q: What did the man do last year for his brother's birthday? 6. W: Could you tell me what I should do if my car breaks down? M: Well, I'm sure you won't have any trouble, Mrs. Smith, but if something should happen, just call this number. They'll see that you get help. Q: What does the man really mean? 7. W: Did you watch the game last night? M: I wouldn't have missed it for anything! Q: Did the man watch the game last night? 8. M: Hey, Louise, I've got a used copy of our chemistry textbook for half price. W: I'm afraid you wasted your money, yours is the first edition, but we're supposed to be using the third edition.
考试吧论坛:http://bbs.exam8.com/ 考试吧博客:http://blog.exam8.com/ 考试吧商城:http://shop.exam8.com/

考试吧(Exam8.com)-第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! -第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! 考试吧
提供历年试题,模拟试题,模拟盘,教程,专业课试题下载,考试培训等.每日更新!!!

Q: What has the man done? 9. M: Could you tell me the timetable of the school bus? W: Well, the bus leaves here for the campus every two hours from 7:00 a.m.. But on Saturdays it starts half an hour later. Q: When does the second bus leave on Saturdays? 10. W: I had prepared dinner for eight people before Mary called and said that she and her husband could not make it. M: That's all right. I am just going to tell you I have invited Tom and his girlfriend. Q: How many people are coming to the dinner?
Passage One

Strikes are very common in Britain. They are extremely harmful to its industries. In fact, there are other countries in Western Europe that lose more working days through strikes every year than Britain. The trouble with the strikes in Britain is that they occur in essential industries. There are over 495 unions in Britain. Some unions are very small. Over 20 have more than 100,000 members. Unions do not exist only to demand higher wages. They also educate their members. They provide benefits for the sick and try to improve working conditions. Trade unioners say that we must thank the unions for the great improvement in working conditions in the last hundred years. It is now against the law for union members to go on strike without the support of their union. This kind of strike is called the unofficial strike and was common until recently. Employers feel that unofficial strikes were most harmful because they would not be predicted. However, these unofficial strikes still occur from time to time and some unions have also refused to cooperate with the law. As a result, the general picture of the relations between workers and employers in Britain has gone from bad to worse. Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard. 11. In what way are strikes in Britain different from those in other European countries? 12. Why are British employers so afraid of unofficial strikes? 13. What conclusion can be drawn from this passage?
Passage Two

Everywhere we look we see Americans running. They run for every reason anybody could think of. They run for health, for beauty, to lose weight, to feel fit and because it's the thing they love to do. Every year, for example, thousands upon thousands of people run in one race, the Boston Marathon, the best known long distance race in the United States. In recent years, there have been nearly 5,000 official competitors and it takes three whole minutes for the crowd of runners just to cross the starting line. You may have heard the story of the Greek runner Pheidippides. He ran from Marathon to Athens to deliver the news of the great victory 2,500 years ago. No one knows how long it took him to run the distance. But
考试吧论坛:http://bbs.exam8.com/ 考试吧博客:http://blog.exam8.com/ 考试吧商城:http://shop.exam8.com/

考试吧(Exam8.com)-第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! -第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! 考试吧
提供历年试题,模拟试题,模拟盘,教程,专业课试题下载,考试培训等.每日更新!!!

the story tells us that he died of the effort. Today no one will die in a Marathon race. But the effort is still enormous. Someone does come in first in this tiring foot race. But at the finish line we see what this race is about: not being first but finishing. The real victory is not over one's fellow runners but over one's own body. It's a victory of will-power over fatigue. In the Boston Marathon each person who crosses that finish line is a winner. Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard. 14. What's the real victory for the thousands of Marathon runners? 15. Who is a winner in the competition? 16. What happened to the ancient Greek runner Pheidippides?
Passage Three

Deep Springs is an American college. It is an unusual college. It is high in the white mountains in California not in a college town. The campus is a collection of old buildings with no beautiful classrooms. The only college-like thing about Deep Springs is its library. Students can study from the 17,000 books 24 hours a day. The library is never crowded as there are only 24 well-qualified male students at the college. In addition, there are only five full-time professors. These teachers believe in the idea of this college. They need to believe in it. They do not get much money. In fact, their salaries are only about 9,000 dollars a year plus room and meals. The schools gives the young teachers as well as the students something more important than money. "There is no place like Deep Springs," says a second-year student from New York State, "Most colleges today are much the same but Deep Springs is not afraid to be different." He says that students at his college are in a situation quite unlike in the other school. Students are there to learn and they cannot run away from problems. There is no place to escape to. At most colleges, students can close their book and go to a film. They can go out to restaurants or to parties. Deep Springs students have completely different alternatives. They can talk to each other or to their teachers. Another possible activity is to go to the library to study. They might decide to do some work. The students who doesn't want to do any of these activities can go for a walk in the desert. Deep Springs is far from the world of restaurants and cinemas. There is not even a television set on campus. Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard. 17. What is the total number of students at Deep Springs College? 18. What is true of the campus of Deep Springs College? 19. Which of the following is mentioned in the passage? 20. What can students at Deep Springs do in their spare time?

考试吧论坛:http://bbs.exam8.com/ 考试吧博客:http://blog.exam8.com/ 考试吧商城:http://shop.exam8.com/


赞助商链接

1997年6月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案

1997年6月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案_英语考试_外语学习_教育专区...1990年1月大学英语六级(... 1990年6月大学英语六级(... 1991年1月大学英语...

1990年1月大学英语六级(CET-6)真题

六级真题六级真题隐藏>> 月大学英语六级(CET 6)真题试卷 (CET1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section ...

1998年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案

1998年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案_英语考试_外语学习_教育专区...1990年1月大学英语六级(... 1990年6月大学英语六级(... 1991年1月大学英语...

1990年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷附带答案

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 1 / 21 本资料由 爱思英语(www.24en.com)收集整理, 转载请注明出自 http://www.24en.com 爱思英语(原中国英语...

1996年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷

1996 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 Part I Listening comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short ...

1990年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案_免费...

1990 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A 1. A) Read four chapters. B) Write an arti...

1990年6月大学英语六级(CET-6)真题试卷

1990年6月大学英语六级(CET-6)真题试卷1990年6月大学英语六级(CET-6)真题试卷隐藏>> 1990 年 6 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 1 / 18 1990 年 6 月大学...

1997年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案

1997年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷及参考答案_英语考试_外语学习_教育专区...1990年1月大学英语六级(... 1990年6月大学英语六级(... 1991年1月大学英语...

1991年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷附带答案

1991年6月大学英语六级(CE... 20页 2财富值 1990年1月大学英语六级(CE......1991年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷1991年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷...

1992年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷真题+听力原文+...

1992年1月大学英语六级(CET-6)真题试卷真题+听力原文+答案详解_英语考试_外语学习_教育专区。大学六级,六级,真题,cet,大学,英语,大学英语 ...