nbhkdz.com冰点文库

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高二上学期期中考试英语试题(1)

时间:2016-06-12


哈尔滨市第三十二中学 2012-2013 高二上学期期中考试英语 试题
一、选择题(每小题只有 1 个选项符合题意,每小题 1 分,共 15 分) 1._______our earth or else it will be no longer fit for us to live on. A Protected B To protect C Protecting D Protect 2.She pretended______ me when I passed by. A not to see B not seeing C to not see D have not seen 3.My interest in stamp collection_______ my schooldays. A dates back B dates to C dates on D dates from 4 The ground is _______ with________ leaves. A covering;falling B covered; fallen C covering;fallen D covered;falling 5.A new cinema______ here. They hope to finish it next month. A will be built B is built C has been built D is being built 6.Books of this kind_______ well. A sell B sells C are sold D is sold 7.Someone is knocking at the door. Go and see______ . A who is he B who he is C who it is D who is it 8. We saw an old man sitting in the street corner, in front of _____ was a hat. A whom B which C him D it 9. There are many people______ only online activity is sending and receiving e-mail. A who B that C which D whose 10. This is Mr.White,_______ I think has something interesting to tell you. A which B whom C that D who 11.I can never forget the day_____ we worked together and the day______ we spent together. A when;which B which;when C what;that D on which; when 12. On a ______ morning, the little girl was_______ to death at a corner of the street. A freezing;freezing B freezing;frozen C frozen;forzen D frozen;freezing 13.His suggestion is worth_______ . A to consider B being considered C considering D to be considered 14. I don’t mind where we go______ there’s sun, sea and beach. A as if B as long as C now that D in order that 15. They decided to chase the cow away______ it did more damage. A unless B until C before D although 二、完形填空(本题共 20 分,每小题 1 分) While attending a conference, I returned to my hotel room late one evening. The overhead light outside my door was burned out and I had ___1_6__ finding the keyhole. When I ___17___ to open the door, I ___18___ around the wall for a light switch. I found a plate where a switch was ___19___ installed… but no switch! Not discouraged easily, I remembered ___20___ a lamp by the bed when I deposited my luggage ___21___ in the day. I found the bed in the ___22___ and then
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

the lamp, but when I switched it on, nothing ___23___! I thought that perhaps if I opened the curtains I might be able to use whatever light comes in from the ___24___ to find another lamp. So I ___25___ my way slowly across the room to the curtains and… no drawstring! I finally stumbled(跌跌撞撞地走)around ___26___ I found a desk lamp which actually ___27___! That evening I discovered in a whole new way just how dark the world ___28___ be and how necessary light is! But even more necessary than ___29___ light is the light that shines from people--the light of ___30___ and faith. Because, for many people, the world is a dark and ___31___ place. For someone today just may be stumbling in discouragement or sadness or fear and in ___32___ of some light. So let your light shine. Whatever light you ___33___ may be a beacon of hope and encouragement. And if you feel that your light is __34___ a candle in a forest remember -- there isn’t enough darkness in all the world to ___35___ the light of one small candle. 16. A. confidence B. respect C. adimiration D. difficulty 17. A. managed B. failed C. wished D. meant 18. A. touched B. Felt C. sensed D. looked 19. A. already B. never C. still D. once 20. A. equiping B. producing C. spotting D. removing 21. A. later B. earlier C. lower D. upper 22. A. light B. dark C. room D. corner 23. A. happened B. operated C. fired D. developed 24. A. machine B. street C. room D. car 25. A. wound B. forced C. made D. lost 26. A. after B. until C. while D. since 27. A. helped B. affected C. worked D. inspired 28. A. can B. shall C. will D. must 29. A. mental B. psychological C. electrical D. physical 30. A. existence B. love C. truth D. wisdom 31. A. lonely B. colourful C. friendly D. complex 32. A. short B. favour C. face D. need 33. A. make B. offer C. take D. contribute 34. A. not more than B. other than C. no more than D. rather than 35. A. put out B. give out C. get over D. set up 三、阅读理解(本题共 20 分,每小题 2 分) A Near the village, there is an old famous temple. Some people want to build new house where the temple now stands, because they can find no other area to build them, while others disagree with them. They meet to decide how to solve the problem. Here are their opinions about it. The expert wants to protect the temple and believes that there are some interesting things buried in the ground. If it is destroyed or moved, people may never learn about how people lived in the past. The businessman thinks that the houses should be built. History is important, but
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

we must think about the future. The village needs development and building new houses will offer jobs to hundreds of people. Villager A says, “We should build the new houses because we need houses to live in.” Villager B says, “We should protect the temple because it can attract many tourists to come for a visit. If the temple is destroyed or moved, we will lose a lot of business.” The village leader thinks that he has a duty to make life better for the villagers. They need jobs and new houses. He also thinks the cultural site (遗迹) is important and they should be careful with it as well. 36. The expert doesn’t want to _______ the old famous temple. A. rebuild B. protect C. pull down D. fall down 37. The businessman thinks building houses there can _______. A. help the village develop B. attract many tourists to come for a visit C. help people learn about how people lived in the past D. help people learn about the interesting things buried in the ground 38. _______ agree that they should build new houses there. A. The expert and the village leader B. The businessman and Villager A C. Villager A and Villager B D. Villager B and the businessman 39. The village leader thinks _______. A. they should destroy the temple B. they needn’t build new houses C. They should build the temple to make life better D. they should not only build new houses but also be careful with the temple 40. According to the passage, which of the following is RIGHT? A. It’s difficult to satisfy everyone. B. The cultural site is not so important. C. It’s easy to make a decision on the problem. D. The villagers will lose their jobs with the development of their hometown B Now cities are full of cars. Some families even have two or more cars. Parking (停车) is a great problem, and so is the traffic in around the cities. Something will have to be done to change it. What will the cars of tomorrow be like? Little cars may some day take the place of today's big cars. If everyone drives little cars in the future(将来) there will be less pollution (污染) in the air. There will also be more space for parking cars in cities, and the streets will be less crowded. Three little cars can fit (适合) in the space now needed for one car of the usual size. The little cars will cost much less to own and to drive. Driving will be safer, too. What is more, these little cars can go about 65 kilometers per (每) hour. Little cars of the future will be fine for getting around a city, but they will not be
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

useful for long trips. If big cars are still used along with the small ones, two sets of roads will be needed in the future. Some roads will be used for the big, fast cars, and other roads will be needed for the slower small ones. 41. is the big problem for those people who have cars. (A) Money (B) Parking (C) Driver (D) Waiting 42. Cars in the future mustn't bring pollution in the air. (A) more (B) much (C) less (D) no 43. The little car's size may be today's car's size. (A) one third of (B) two thirds of (C) as big as (D) as small as 44. People can money with using the little cars. (A) spent (B) cost (C) take (D) save 45. Little cars are very fine for . (A) long trips (B) journeys (C)everyday life (D) sport

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

哈 32 中 2012~2013 学年度高二上学期期中考试

英语试题答题卡
(考试范围:Module4-6 选择题 适用班级:高二学年)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

四、单词拼写(共 10 小题,每题 1 分,共 10 分) 1 掩藏(vt) 2 假装(vi) 3 预订(vt) 4 退休(vi) 5 标志(vt) 6 胜利(n) 7 庆祝(n) 8 得分(vi/vt) 9 自由(n) 10 特性(n) 五、改错题(共 10 小题,每题 1 分,共 10 分) 1----what do you feel these days? ----I’m feeling well. 2 The hot weather was lasted for the whole month of June. 3 For example, people would rather walking further than have to carry water pots a shorter way uphill. 4 She celebrated me warmly on my exam results. 5 His ideas are coming back into fashional. 6 She is concerned in how little food I eat.

7 My teeth are really sensitive with hot and cold. 8 That’s the man whom house has burned down.
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

9 Earlier this year, he achieved his ambitions of competing in the Olympic Games. 10 Our team performs very well in the match yesterday and won the second place. 六、附加题:Translation(共 5 小题,每题 2 分,共 10 分) 1、会议是秘密召开的。(in secret)

2、你想要做什么来庆祝今年的生日?(celebrate)

3、她决不轻易认输。(give up)

4、整篇文章由七个部分组成。 (be made up of)

5、我希望你们大家都参加讨论。(join in)

七、写作(25 分) 假设你是李华, 你的美国朋友 Tom 上个月来到北京学习。 七月份你将去北京参加 暑期中学生英语演讲比赛(speech contest),你在资料搜集、语言运用等方面遇到了 困难。请根据以下要点给 Tom 写一封电子邮件: 1.询问 Tom 的生活和学习情况; 2.谈谈你的困难并请 Tom 帮忙;

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

3.告诉 Tom 你打算赛后去看他。 注意: 1.词数:120-150; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

哈 32 中 2012~2013 学年度高二(上)学期期中考试

英语试题参考答案
(考试范围:Module4-6 适用班级:高二学年)
一、选择题(每小题只有 1 个选项符合题意,每小题×分,共××分)

1 D 16 D 31 A

2 A 17 A 32 D

3 D 18 B 33 B

4 B 19 D 34 C

5 D 20 C 35 A

6 A 21 B 36 C

7 C 22 B 37 A

8 A 23 A 38 B

9 D 24 B 39 D

10 D 25 C 40 A

11 A 26 B 41 B

12 B 27 C 42 A

13 C 28 A 43 A

14 B 29 D 44 D

15 C 30 B 45 C

四、单词拼写(共 10 小题,每题 1 分,共 10 分)
1.hide 6 victory 2pretend 3 book 4 retire 7 celebration 8 score 9 freedom 5 mark 10 qulatity 4 celebrated ------congrtulated 8 whom----- whose

五、单句改错(共 10 小题,每题 1 分,共 10 分)
1 What---- How 2 去掉 was 3 walking----- walk 5fashional ------ fashion 6 in -----about 7 with---- to 9 ambitions------ ambition 10 performs ------ performed

六、附加题:Translation(共 5 小题,每题 2 分,共 10 分)
1.The meeting was held in secret. 3.She doesn’t give up easily. 2.What do you want to do to celebrate your birthday this year? 4.The whole passage is made up of 7 parts. 5.I hope you will join in the discussion.

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com


2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高二上学期....doc

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高二上学期期中考试英语试题(1)_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。哈尔滨市第三十二中学 2012-2013 高二上学期期中...

【英语】黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高....doc

英语黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期期中考试14 - (考试范围:必修五 适用班级:高二学年 ) 第 I 卷(选择题共 70 分) 第节 单选...

黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高二上学期期....doc

黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高二上学期期末考试英语试题 -

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上期中....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上期中考试英语试题_英语_

黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高一上学期期....pdf

哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高一上学期期 末考试 英语试题(考试范围:必修一 二 适用班级:高一学年 )一 单项填空题,每小题只有个正确答案,每小题1分,...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期次月考英语试题 - 一模试题答案,二模试题答案,期中期末,月考,学业水平测试,高考预测,高考模拟,高考压轴

【英语】黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高....doc

【英语】黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期次月考30 - 哈尔滨市第 32 中学 2013-2014 学年高二上学期次月考 英语试题 (考试范围:...

哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上期中考试英语....doc

哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上期中考试英语试题_英语_高中教育

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2014-2015学年高二下学期....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2014-2015学年高二学期期中考试英语试题 Word版含...(共 60 分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2014-2015学年高二上学期....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学 2014-2015 学年高二上学期 期中考试英语试题 I.完形填空(共 30 分,20 小题,每小题 1.5 分) In some countries, people e ...

黑龙江省哈尔滨市第三中学2012-2013学年度高二下学期期....doc

黑龙江省哈尔滨市第三中学 2012-2013 学年度高二学期期中考试英语试卷第 I 卷 (三部分 共 115 分)第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题...

[套卷]黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学 2013-2014 学年高二上学期期中考试生物试题 (考试范围:必修三 一、选择题(每题 2 分,共 60 分) 1.下列物质中,不属于人体内...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2014-2015学年高二上学期....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2014-2015学年高二上学期期中考试数学(理)试题 Word版含答案 - 数学理 一、选择题(每小题只有 1 个选项符合题意,每小题 4 分,...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学 2013-2014 学年 高二上学期学业水平(期末)考试语文试题 黑龙江省哈尔滨市第三十二中学 2013-2014 学年高二上学期学业水平(期末)考试...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2014-2015学年高二英语下....doc

32 中 2015~2016 学年度高二学期期中考试 英语试题 答题卡 -5- 选择题 I 卷(共 60 分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...

哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高一上期中考试英语....doc

哈尔滨市第三十二中学 2013-2014 学年高一上期中考试 英语试题(考试范围

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2015-2016学年高二英语下....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2015-2016学年高二英语学期期末考试试题_英语_...40.___ IV.短文改错(共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分) 请修改下面...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二物理上....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二物理上学期第一次月考试题新人教版 - 哈尔滨市第 32 中学 2013-2014 学年高二上学期次月考 物理试题 (考试...

黑龙江省鹤岗一中2012-2013学年高二上学期期中考试英语试题.doc

鹤岗一中 20122013 学年度第一学期期中考试高二英语试题命题人:李丽 审题人:孙明月 第Ⅰ卷(选择题,共 115 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节(...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期....doc

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期次月考地理试题 - 一模试题答案,二模试题答案,期中期末,月考,学业水平测试,高考预测,高考模拟,高考压轴