nbhkdz.com冰点文库

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units7-8


taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

2011 届高考第一轮总复习满分练兵场
高三册 Units7-8
Ⅰ.单词拼写 1.Our object in providing such models is to train the students’ ______(理解能力). 2.This kind of

job requires both skills and ______(耐心). 3.His ______(良心) troubled him after he took the money. 4.He was ______(专心于,忙于) in painting the wall when the telephone rang. 5.He as tired of his wife’s ______(不断的) complaints. 6.This university has high ______(标准) of teaching. 7.If your password gets known by others, your data may not be ______(安全的). 8.We had an ______(担心的) couple of weeks waiting for the test results. 9.I felt ______(可怕的) about not being able to help you to solve the problem. 10.She was too poor and had to have her baby ______(收养). [答案] 1.comprehension 2.patience 3.conscience 4.occupied 5.constant 6.standards 7.secure 8.anxious 9.awful 10.adopted Ⅰ.完成句子(湖北专用) 1.The Chinese ____________(庆祝) the Spring Festival by singing, dancing, wearing the most beautiful clothes and gathering for a big feast. 2 . The 110- police ____________(刚刚执行完 ) an important task that they rescued three drowning children. 3.____________(在场的没有人同意) this arrangement and in the end each went in a different direction. 4.There are only old people and young children left in this village, for the majority of young people go into cities ____________(寻找致富门路). 5.It is important ____________(让你对未来的愿望清楚明白). 6.It is still ____________(作为一个大众节日来度过) by the French people. 7.Let’s ____________(着手做手头的事). 8.The hall was full, and hundreds of fans had to ______________(不让进去). 9.She said she would play the piano once again ______________(只要) she was paid. 10.This is an article ____________(由五部分组成) five parts. [答案] 1.observe 2.have just undertaken 3.Nobody present agreed to 4.to seek for their fortune-making way 5.to make your wishes for the future clear 6.observed as a general holiday 7.get down to the business at hand 8.be turned away 9.if only 10.consisting of/made up of/which consists of/which is made up of Ⅱ.单项填空 1.Fully ______ in looking after three children at home, she no longer has time to enjoy the various activities in the club. A. attached B. occupied C. burdened D. prepared 2.He had his camera ready, ______ he saw something that would make a good picture

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

A. in case B. the moment C. so that D. even if 3.It is ______ to want all your own way and not to consider the wishes of other people. A. foolish B. noble C. selfish D. ambitious 4. The soup is perfect, and the steak is marvelous. I’d like to have such a meal again even if it costs ______. A. twice as much B. much as twice C. as twice much D. as much twice 5.The one who sees what is right and don’t do it is ______ courage. A. in charge of B. in possession of C. in want of D. in face of 6.______ in a dark room, the little girl was so frightened that she cried loudly. A. Leaving alone B. Left alone C. Being left alone D. To be left alone 7.Eighteen US adoption agencies mailed the survey to 2, 159 families who ______ children from Eastern Europe. A. had adopted B. have adopted C. were adopted D. had been adopted 8.Although ______ by a car, the young man managed to stand to his feet. A. knocked down B. knocking down C. being knocked down D. having knocked down 9.—But I might fail again, sir. —Come on, man! If you dare not ______ risks, you’ll never be able to achieve your goal. A. appreciate B. take C. avoid D. grasp 10.______ day away, Mum was the only one who could protect us. A. As B. With C. Upon D. under 11.—Did you have an English test yesterday? —Yes. We are now ______ to find out that grades we have got. A. anxious B. secure C. appropriate D. willing 12.—Did you enjoy yourself during the winter holiday? —Not at all. ______ for the snowstorm, we could have had a much better time. A. Not being B. If it were not C. Had it not been D. Without being 13. Generally speaking, the stronger one’s ______ is, the harder one will work and the greater progress one will make. A. acquisition B. comprehension C. association D. motivation 14.Not wanting to ______ in his studies, the boy is now working harder than ever before. A. fall down B. fall behind C. go back D. leave off 15.(2010· 山东济南质量检测)Most children need encouragement in time of failure ______ they can cheer up again. A. so that B. in case C. because D. if [答案] 1.B。(be) occupied in“忙碌于”。(be) burdened with“有??负担”。句意:忙于在家照顾三个孩子, 她不再有时间参加俱乐部的各种活动。 2.A。in case“以防万一”;the moment“一??就”;so that“如此??以至于”;even if“即使”。 根据题意,A 项正确。 3.C。由“want all your own way and not to consider the wishes of other people”可知应选 selfish“自私 的”。

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

4.A。考查倍数的表达法,也就是“倍数+as+形容词/副词+as...”。此句中第二个 as 结构省略。 5.C。in charge of“负责,主管”;in possession of“拥有”;in want of“需要”;in face of“面临”。 in want of 符合句意:见义不为无勇也。 6.B。leave...alone“把??单独留下”。这里用过去分词短语作状语,强调一个被动的、已经发生的 动作。 7.A。主语与谓语动词之间为主谓关系,且 adopt 的动作发生在 mail 之前,故选用过去完成时的主动 式。 8.A。knock down 与逻辑主语 the young man 之间为被动关系,且该动作发生在过去,故选 A 项。 9.B。take risks 是习惯搭配,意为“冒险”。句意:如果你不敢“冒险(take risks)”,永远别指望成 功。 10.B。“with+宾语+宾补”结构作状语表示原因,相当于 because Dad is away.。 11.A。句意:因为昨天英语考试了,所以现在大家都“急切的(anxious)”想知道自己的分数。 12.C。虚拟语气表示与过去事实相反的假设。had it not been for the snowstorm 相当于 if it had not been for the snowstorm。 13.D。句意:一般来说,一个人的“动力(motivation)”越大,他就会更加勤奋地工作,他的进步就 越大。 14.B。句意:男孩不想“掉队(fall behind)”,学习比以前刻苦多了。fall down “跌倒”;go back“回 去”;leave off“停止”。 15.A Ⅲ.阅读理解 A The New York City Marathon was started by a man named Fred Lebow. It began in 1970 as a small, unimportant race. Only 127 people ran, and just 55 of them finished. They ran around Central Park four times. Few people watched them run. However, over the years the marathon grew and became more popular. Today people come from all over the world to run in the marathon. Runners must be at least 18 years old, but there is no age limit. In fact, the oldest runner was an 89-year-old man. Recently more than 27,000 people ran in the New York City Marathon. Large crowds cheered the runners and offered the participants cold drinks and encouragement. The course of the marathon has changed, too. Instead of running around Central Park, the participants go through the five boroughs(自治区) of New York City: Queens, Brooklyn, Manhattan, the Bronx, and Staten Island. The marathon begins at the base of the Verrazano Narrows Bridge in Staten Island. The runners go across the bridge into Brooklyn. Then they go up through Queens and into the Bronx. The marathon finishes in Central Park in Manhattan. The complete course is 26 miles, 385 yards and takes the best runners less than 3 hours. Although it has changed since 1970, the New York City Marathon is always exciting. Through the years, many unusual events have happened during the marathon. For example, Pat Tuz and John Weilbaker got married a few minutes before the race. Then they ran the race with their wedding party. Some people run the whole marathon as a family. Other people run the race backwards. In the fall of 1992, Fred Lebow, the founder of the New York City Marathon, slowly ran his last race. He was very ill with cancer, but he did not want to stop running. In October 1994, Fred died. However, the New York City Marathon, and all its excitement, will continue for many years to come. 1.How many runners didn’t finish the first New York City Marathon? A. 55. B. 27. C. 72. D. 70. 2.Which of the following statements is NOT true? A. The crowds offered the participants cold drinks and encouragement. B. Fred Lebow ran the Marathon in 1992, though he was ill with cancer. C. It takes the best runners more than three hours to finish the whole race. D. Pat Tuz and John Weilbaker ran the race after they got married. 3.The order of the five boroughs of the New York City Marathon the participants go through is ______. A. Queens→Brooklyn→Manhattan→the Bronx→Staten Island B. Staten Island→Brooklyn→the Bronx→Manhattan→Queens C. Manhattan→Staten Island→Queens→the Bronx→Brooklyn D. Staten Island→Brooklyn→Queens→the Bronx→Manhattan

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

4.What is the main idea of this passage? A. The New York City Marathon began in 1970. B. The founder of the New York City Marathon was an important man. C. The New York City Marathon is a very popular and exciting race. D. Many unusual events happened during the marathon. B On August 26, 1999, New York City experienced a torrential downpour. The merciless rain caused the streets to flood. New York City’s subway system came to a screeching stop as the subway stations were drowned in water. Unfortunately, this happened during the morning rush hour. Many people who were going to work were trapped and forced to go home. Some battled with fellow New Yorkers to hail a cab or to get on a bus. Still others braved the storm, walking miles to get to work. I happened to be one of the people on their way to work that morning. I went from subway line to subway line only to find that most service had stopped. After running around like crazy and making my way through crowds of people, I finally found a subway line that was operating. Unfortunately, there were so many people waiting to board the subway that I could not even get down the stairs to the platform. Determined to get to work, I decided to take the train uptown several stops and then switch back to the downtown train. It was annoyance, but it paid off. However, the train got more packed at each stop. People pushed and shoved. I was constantly hit with elbows and bags. Finally, after what seemed like an eternity (no end), the train reached my stop. But the journey was not over yet. I would still have to walk several blocks to get to my office. When I finally got to work, I was completely soaked and left a puddle of water everywhere I sat. I was also exhausted (tired out) and discouraged from my commute. My co-workers and I spent most of the day drying off. When 5:00 rolled around, I was ready to go home. I was about to log off my computer when I received an e-mail from Garth, my Deputy Director: I would like to thank all those who made the effort and eventually reported to work. It is always reassuring, at times like these, when employees so clearly show their devotion to their jobs. Thank you. His e-mail was short, but I learned more from that brief message than I ever did from a textbook. The e- mail taught me that a few words of appreciation can make a big difference. The rainstorm and the transit troubles had made me miserable. But Garth’s words immediately invigorated me and put a smile back on my face. As a matter of fact, his e-mail made the whole subway painful experience all worthwhile. August 26, 1999 may have been one of the darkest days in New York City history, but it was one of the brightest days in my life thanks to Garth. 5.The subway system in NY came to a sudden stop because ______. A. most of its service had stopped B. it was flooded by busy travelers C. it was during a morning rush hour D. its stations were covered with water 6.How did the writer get to her office? A. By pushing in the stairs to the platform. B. By switching trains in a roundabout way. C. By battling with people to hail a taxi. D. By walking miles to get to the office. 7.The underlined word “invigorated” probably means ______. A. inspired B. expected C. liberated D. convinced 8.Which is the best title for the passage? A. A downpour in mid-summer. B. A lesson from a rainy day. C. An appreciation of a misery. D. A dark day in New York history. [答案] 纽约市马拉松赛跑历经发展最终赢得了世界各地人的喜爱,其路线也发生了改变。期间也出现了很多 不同寻常的现象。而发起人虽身患癌症但仍然坚持的场面更让人难以忘怀。 1.C。考查细节理解。第一段第三句提到仅有 127 人参加,其中只有 55 人跑完了全程,由此可知没 有坚持到终点的有 72 人。

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

2.C。考查细节理解。根据第三段最后一句可知最佳运动员跑完全程用时不足 3 小时,所以此项中的 more than three hours 错误。 3.D。考查细节理解。根据第三段后半部分可知起点是 Staten Island,然后依次跑过 Brooklyn, Queens, the Bronx,最后到达终点 Manhattan。 4.C。考查主旨大意。纽约马拉松自举办后愈来愈受欢迎,甚至风靡全世界。第四段则叙述了其间发 生的一些激动人心的事情,所以此项最能概括文章大意。其余三项只是文章中涉及到的片面内容,不具有 概括性。 1999 年 8 月 26 日那天因为纽约雨下得大,交通几乎完全停滞,上班不便,而作者费了很大的劲,终 于成功地赶到了单位,但因为浑身湿透了什么事情也干不成。下班时收到了上司的电子邮件,上司夸奖了 自己,顿时路上的辛苦疲劳全部消失,备感欣慰。 5. D。 细节理解题。 依据文章第一段第二句中的“New York City’s subway system came to a screeching stop as the subway stations were drowned in water.”可知 D 项正确。 6. B。 细节理解题。 依据文章第三段第五句中的“I decided to take the train uptown several stops and then switch back to the downtown train. It was annoyance, but it paid off.”可知作者是乘车绕道去上班的。 7. A。 词义推断题。 依据下文的“As a matter of fact, his e-mail made the whole subway painful experience all worthwhile.”可知,上司的邮件让作者备受鼓舞,备感欣慰。故 A 项合理。 8.B。主旨大意判断题。 本文作者通过讲述自己在一个雨天的经历, 告诉我们她在这次经历中的收获, 因此 B 项合理。本文是总分结构。


【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units7-8

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units7-8 【精品推荐】2011届高考英语第一轮复习全套经典学案+满分练兵场,此系列包括扩课件和文档。推荐...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units1-2

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units1-2 【精品推荐...7.On the telephone, ___(我辨不出他的声音来). 8.On my way to the ...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units1-16

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units1-16 高中英语...7.On the telephone, ___(我辨不出他的声音来). 8.On my way to the ...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units13-14

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units13-14 【精品推荐...7.assume 8.astonishing 9.consideration 10.cancelled Ⅰ.完成句子(湖北专用) ...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:8章单元复习检测

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:8章单元复习检测 太好了太好了隐藏>> 上教考资源网 助你教考无忧 届高考第一轮总复习 轮总复习满 2011 ...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units11-12

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units11-12 【精品推荐...7.tendency 8.resigned 9.embarrassed 10.colleagues Ⅰ.完成句子(湖北专用)[...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units15-16

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:高三册Units15-16 英语英语...7.starving 8.possessions 9.concentrate 10.acknowledge Ⅰ.完成句子(湖北专用)...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:阶段性测试8(无听力版)

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:阶段性测试8(无听力版) 【精品推荐】2011届高考英语第一轮复习全套经典学案+满分练兵场,此系列包括扩课件和文...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:8-3

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:8-3_其它课程_高中教育_教育...(25℃) 1.75×1 0 -5 6.2×10 -10 K1=4.4×10 7 - K2=4.7×10 1...

【珍藏精品】2011届高考第一轮总复习高考满分练兵场:7-3

上教考资源网 助你教考无忧 届高考第一轮总复习满 2011 届高考第一轮总复习满分练兵场第7章 第三节一、选择题 1. (2009·山东省烟台市高三模块考试)可逆反...