nbhkdz.com冰点文库

重庆一中八年级下12-13学年(下)半期试题英语试题

时间:


学而思网校 www.xueersi.com
重庆一中初 2014 级 12-13 学年度下期半期考试 英 语 试 卷
满分 150 分, 考试时间 120 分钟 第Ⅰ卷(共 100 分) I.听力测试。(共 30 分) 第一节:情景反应。(每小题 1.5 分,共 9 分) 听一遍。根据你所听到的句子,从 A、B、C 三个选项中选出最恰当的答语,并把 答题卡上对

应题目的答案标号涂黑。 1. A. Yes, they will. B. No, they can’t. C. Yes, they can. 2. A. It doesn’t matter. B. Yes, of course. C. Let’s go. 3. A. Have a nice trip! B. Good luck to you! C. You are so kind. 4. A. I was shopping. B. She was having a class. C. I am sleeping. 5. A. Oh, that’s good. B. I don’t mind. C. I’m sorry to hear that. 6. A. She was in the dining hall. B. I’m going sightseeing. C. She is dancing. 第二节:对话理解。(每小题 1.5 分,共 9 分) 听一遍。根据你所听到的对话和问题,从 A、B、C 三个选项中选出正确答案,并 把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 7. A. They’ll study at home. B. They will still go to school. C. Both A and B. 8. A. Write a letter to her best friend. B. Call her best friend up. C. Buy her best friend a ticket. 9. A. Talk with the girl. B. Copy the girl’s homework. C. Play with the girl. 10. A. He did OK. B. He was hard-working. C. He was good at listening. 11. A. She will be out of style. B. She will be ill. C. The teachers won’t let her in. 12. A. They’ll be rich. B. They’ll be famous. C. People will watch them all the time. 第三节:短文理解。(每小题 1.5 分,共 12 分) 听两遍。根据你所听到的短文内容,从 A、B、C 三个选项中选出正确答案,并把 答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 A 13. The old man likes _______ better than anything else in the world. A. bags B. food C. gold 14. One day, when he was traveling in the desert(沙漠), he was _________. A. hungry B. thirsty C. both A and B 15. When he opened the bag, he found ______. A. food and water B. gold C. nothing 16. After seeing the thing in the bag, the man was _______. A. happy B. sad C. mad B 17. Jack asks Tom to _______. A. go boating B. go skating C. go swimming
1

学而思网校 www.xueersi.com
18. In the morning, Tom has to meet his _______ at the train station. A. aunt B. grandma C. mother 19. Tom has to _______ in the afternoon. A. see his grandma B. study for the English test C. study for the math test 20. Tom looks after his mother ______. A. at home B. in the hospital C. at the train station Ⅱ.单项选择。 (每小题 1 分,共 20 分) 从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案,并把答题卡上对应题 目的答案标号涂黑。 21. -- I got ______ funny experience while traveling in Australia. A kangaroo danced with me. -- Wow, that’s really interesting! A. a B. an C. the D. / 22. --When did Steve ______ the book to the library? -- Yesterday afternoon. A. return B. return back C. returned back D. returned 23. Although the man is 90 years old, he exercises every day and is in good ______. A. healthy B. health C. healthily D. unhealthy 24. -- Is Jack a good worker? -- Yes. Last month, he did ______work with ______money and ______people. A. more, fewer, less B. less, fewer, less C. more, less, fewer D. fewer, less, fewer 25. When I visited the Art Museum yesterday, I saw a beautiful picture and ______in love with it. A. am B. failed C. fell D. felt 26. He was mad ______ me when I didn’t let him copy my homework. A. to B. at C. for D. on 27. --Why are you so sad, Gina? -- Oh, my friend Lucy said that my clothes were _______. A. nice B. beautiful C. in style D. out of style 28. -- Is the life on the farm better today? -- Of course. Farmers don’t use animals to do farm work ______.They use machines. A. on more B. much more C. any more D. no longer 29. When a child is old enough, he is supposed to have _______. A. his own ideas B. his own’s ideas C. he’s own ideas D. him own ideas 30. Mr. Brown will try his best to ______ who broke the window. A. find B. looked for C. find out D. looked after 31. He was waiting ______when I met him. A. for the doctor’s B. at the doctor’s C. in the doctor D. at the doctor 32. Everyone else in my family went to a movie last Saturday me. A. except B. and C. no D. have 33. Carol will come to play with me if he ______ busy this weekend. A. is B. won’t be C. isn’t D. will be 34. -- How can I learn English well? --_______, you should remember some words. Then you should speak as much as
2

学而思网校 www.xueersi.com
possible. A. Luckily B. Finally C. At last D. First of all 35. I had a difficult time ______ my physics homework yesterday evening. A. finish B. to finish C. finishing D. finished 36. What a cold day! Please close the windows to ______the cold. A, get out B. keep out C. pass on D. take away 37. She was ______ last night because we had a ______ party for her. A. surprised, surprised B. surprised, surprise C. surprise, surprised D. surprising, surprise 38. _______ Allen got home after school, his mom was cooking in the kitchen. A. When B. While C. After D. Before 39. --Why don’t you ask for help from Mr. Green? -- ______. A. You’re welcome B. Good idea C. Because I’m hard-working D. It doesn’t matter 40. The geography teacher told every student in his class that ______. A. the earth went around the sun B. the earth go around the sun C. the earth goes around the sun D. the earth going around the sun Ⅲ.完形填空。(每小题 2 分,共 20 分) 根据短文内容,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案, 并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 A woman saw three old men sitting outside. She said, “I don’t think I know you, but you must be very hungry. Please come in and have 41 to eat.” “We don’t go into a house now” they answered. “Why?” she asked. One of the old men said, “His name is Wealth. This is Success, and I am Love. Now go in and 42 with your family which one of us you want in your house.” The woman went in and told her family what 43 . She said, “Let’s invite Wealth. We have been so 44 .” Her husband disagreed, “My dear, why don’t we invite Success? Don’t you want me to be a successful man?” Then her daughter asked,” Would it be 45 to invite Love? Our life will be full of 46 !” In the end the family decided to take the daughter’s 47 . So the woman went out and asked,” Which one of you is love? Please come in and be our guest.” Love got up and started walking to the house. The other two also got up and 48 him. The lady felt surprised and asked Wealth and Success,” I 49 invite Love .Why are you coming along?” The two old men answered, “If you invited Wealth or Success, the other two would have to stay out, 50 if you invite Love, wherever he goes, we go with him. Where there is Love, there is Wealth and Success.” ( ) 41. A. everything B. something C. anything D. nothing ( ) 42. A. discuss B. play C. exercise D. think ( ) 43. A. was happened B. is happening C. happens D. happened ( ) 44. A. lucky B. happy C. rich D. poor ( ) 45. A. better B. well C. worse D. less
3

学而思网校 www.xueersi.com
( ( ( ( ( ) 46. A. wealth ) 47. A. information ) 48. A. stopped ) 49. A. only ) 50. A. and B. love B. message B. left B. never B. or C. success C. advice C. asked C. even C. but D. money D. news D. followed D. also D. so

Ⅳ .阅读理解。(每小题2分,共30分) 阅读下列材料,从 B、C、D 四个选项中选出最佳答案,并把答题卡上对应题目的 答案标号涂黑。 A School Report Semester: Spring Name: Jenny Age:15 Subjects Math French History Geography Art P.E. Music Teacher’s comments(评论) She is good at math, but lazy. She spends most of her time playing jokes on the boy who sits in front of her. She must concentrate(专心). She will never succeed in learning French if she keeps on talking in English. Getting better. Nice work. Very good—likes drawing pictures of her teachers. Excellent. Quite good. Grades B B B A A A A

General: Jenny often gets into trouble with her teachers. She likes talking during lessons. She is good at playing football. She must take things more seriously. ( ) 51. Jenny studies ______ subjects at school. A. six B. seven C. eight D. nine ( ) 52. Her ______ teacher says she must concentrate in class. A. English B. math C. French D. geography ( ) 53. Jenny always gets into trouble with her teachers because she ______. A. likes drawing pictures of her teachers B. is good at playing football. C. likes talking during lessons D. is lazy B Once there were two brothers named Cheng Hao and Cheng Yi, who were both famous for their aptitude (资质) . They were famous philosophers (哲学家)during the Song Dynasty. Yang Shi was a young man who wanted to learn more knowledge. He stopped his job to learn from the two. Later, Cheng Hao died when Yang Shi was in his forties. Without thinking of his age, Yang Shi decided to go on studying. He went to Luoyang to learn from Cheng Yi. One day, Yang Shi went to visit his teacher Cheng Yi, but Cheng Yi was sleeping at that
4

学而思网校 www.xueersi.com
time. Suddenly, it began to snow heavily. However, he kept waiting outside. He didn’t want to wake up Cheng Yi, so he just stood in the heavy snow silently. After waiting for a long time, Cheng Yi finally woke up. To his surprise, he found Yang Shi standing at the door like a snowman. The behavior moved(感动) many people. Since then people use this idiom of “Cheng Men Li Xue” to say someone respects his teacher. ( ) 54. Cheng Yi was a famous philosopher during ______. A. the Tang Dynasty B. the Song Dynasty C. the Ming Dynasty D. the Qing Dynasty ( ) 55. What was his teacher doing when Yang Shi arrived at his teacher’s house? A. His teacher was writing. B. His teacher was working. C. His teacher was having dinner. D. His teacher was sleeping. ( ) 56. Yang Shi waited because ______. A. he wanted to have a rest B. he liked the snow very much C. he didn’t want to wake up his teacher D. he wanted to move his teacher C Do you think stones can move by themselves? There are some famous moving stones in Death Valley, the US. Many of the stones are small but a few of them are very big. Some of the big stones are as big as a man. The biggest stone weighs about 350kg. The stones only move at night. Nobody has ever seen them moving, but now scientists know the answer to the question. The answer is the wind. When the wind comes from the west, the stones move to the east. When the wind is from the north, they always move to the south. But how can the wind move a very heavy stone? Death Valley is one of the hottest places in the world, but it can be very cold at night. Sometimes, there are even bad storms (风暴) at night. Rain falls, and the wind is strong and cold. The water on the ground turns into ice easily. Then the strong wind can move the stones along the flat (平坦的)ground. In the morning, the sun comes up and dries the ground. So people can find them move from one place to another in the daytime. ( ) 57. When do the stones move in the Death Valley? A. At night. B. During the day. C. All the day. D. Nobody knows. ( ) 58. If the wind comes from the northwest, the stones move to the ______. A. west B. east C. southeast D. northwest ( ) 59. Sometimes there’s some ice on the ground in Death Valley because ______. A. it’s one of the hottest places in the world B. there’s strong wind C. rain falls and the wind is strong and cold D. it’s very high ( ) 60. Which of the following is TRUE in the passage? A. Most stones in Death Valley are as big as a man. B. At night, the strong wind can move the stones along the flat ground. C. In Death Valley, it is hot during the day and at night. D. The wind always comes from the west and the north. D One day, a young man was taking a walk with a professor. As they went along, they saw a pair of old shoes lying in the path. They thought it belonged to a poor man who worked in a field nearby. The student said to the professor, “Let us play the man a joke: we will take away
5

学而思网校 www.xueersi.com
his shoes, and conceal ourselves behind those trees and wait to see what will happen when he cannot find them. That must be very interesting.” “My young friend,” answered the professor, “we should never make ourselves happy at the cost of the poor. But you can put a coin into each shoe, and then we will hide ourselves and watch how the discovery(发现)changes him.” The student did so. The poor man soon finished his work, and came across the field to the path. While putting on his coat he slipped his foot into one of his shoes, he felt something hard. He found the coin. Surprise was seen on his face. He found the coin and looked at it again and again. He then looked around, but there was no person. He now put the money into his pocket. When he put on the other shoe, he was surprised again to find the other coin. He fell upon his knees, looked up to heaven and said aloud some thanksgiving words about his family. The student was deeply moved and he said, “You have taught me a lesson which I will never forget. I feel now the truth of those words, which I never understood before: It is more blessed(神圣的) to give than to receive.” ( ) 61. Whose was the pair of old shoes? A. The student’s. B. The professor’s. C. The poor man’s. D. The rich man’s. ( ) 62. What do you think of the professor? A. He is kind. B. He is bad. C. He is serious. D. He is angry. ( ) 63. The underlined word “conceal” in Paragraph 1 means”_______”. A.暴露 B.停留 C.跑开 D. 躲藏 ( ) 64. The poor man felt _______ when he found the first coin. A. happy B. sad C. surprised D. upset ( ) 65. What can we learn from the passage? A. It is more important to give than to get something from others. B. Playing a man a joke must be interesting. C. If you help others, others will help you, too. D. People are usually good to others. 第Ⅱ 卷(共 50 分) V.任务型阅读。(每小题 2 分,共 6 分) 阅读下文并回答问题。 In 2005, Chen Yixun first sang the song Exaggerated (《浮夸》). But this song had new lyrics(歌词) in 2010 by Terry Lin Zhixuan, a 47-year-old Taiwanese singer. He is famous for his nice voice. In 1996 he was invited to London and became the first Chinese to work together with the famous international band(乐队)there. Terry Lin’s Exaggerated was in his album(专辑)One Take, which is a live album made in Taiwan. Exaggerated became famous again when Terry Lin sang it again in the popular Hunan TV show I’m a Singer. Lin Zhixuan was No.1 in the fifth week and No. 2 in the seventh week. He said he would sing Exaggerated if he could stay until the final competition of the first season show.
6

学而思网校 www.xueersi.com
66. Was Lin Zhixuan the first person to sing Exaggerated? _________________________________________________________ 67. What is Lin Zhixuan famous for? _________________________________________________________ 68. When did Exaggerated become famous again? _________________________________________________________ Ⅵ . 完成句子。(每空 l 分,共 8 分) 根据所给提示,完成句子。每空一词,含缩略词。 69. Alexis will be a doctor in ten years. (对划线部分提问) _______ ________ will Alexis be a doctor? 70. There will be less pollution in 20 years. (变为一般疑问句) ______ there______ less pollution in 20 years? 71. I was walking in the park when the UFO arrived.(变为否定句) I _______ ________ in the park when the UFO arrived. 72. David Beckham makes a living by playing football. (同义句转换) David Beckham _______ ________ for a living. Ⅶ .口语应用。(每小题 1 分,共 5 分) 阅读下面对话,从方框内 7 个选项中选择 5 个恰当的句子完成此对话。 Miss Liu: Can I help you? Wang Hua: Yes, I’d like to give back this book, please. Miss Liu: 73 Wang Hua: No, I couldn’t read it. I couldn’t read a few pages, so I decided to stop reading. Miss Liu: 74 Wang Hua: It wasn’t the language. It was the words. They are too small for me. Miss Liu: 75 What shall I do for you then? Wang Hua: Well, I’d be glad if you could find me another book. Miss Liu: 76 Wang Hua: Yes, but one with bigger words. Miss Liu: 77 Wang Hua: Oh, The Gift Of The Magi. This one is good. And the words are much bigger. Thank you very much. Miss Liu: You’re welcome. A. What about this one? B. Let me see. C. Did you enjoy the book? D. Oh? But I know you are good at English. E. Another English story book? F. What about that one? G. Yes, they are really small. Ⅷ .短文填空。(每空 2 分,共 16 分) 根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的单词,使短文完整、通顺。
7

学而思网校 www.xueersi.com
Have you ever heard someone say “It’s raining cats and dogs”? We know it doesn’t mean cats and dogs fall down from the sky. In 78 , it means it’s raining heavily. Here is 79 people get the saying. Long long ago, there were many large rats(老鼠) in a country. The rats were a big problem to the country, so people there needed 80 to help them very much. But there were many mountains in the country. It was difficult 81 a plane to land. What should they do? At last, they had a good idea-the cats came down by parachute(直升机). In another country, it often 82 . And in the bad weather people sometimes got 83 and couldn’t find their homes. Some even died. So they needed dogs to 84 them to find the lost people in the snow. But there were many forests(森林) in the country. The trains couldn’t get there. The buses weren’t 85 to get there, either. How could they get dogs? You can guess it. The dogs came down by parachute, too. So now you can see, people get the saying “It’s raining cats and dogs” in this unusual way. 78._______________ 79._______________ 80._______________ 81._______________ 82._______________ 83._______________ 84._______________ 85._______________ IX.书面表达。(15 分) 王华准备五一节时邀请他的美国笔友 Bill 到重庆来玩两天。假如你是王华,请根据 提示给 Bill 发一封 email,谈谈你们两天的旅游计划。 第一天:如果天晴,去爬山,骑自行车,游公园。 如果下雨,参观博物馆。 第二天:上午去逛街,下午参观瓷器口,晚上吃火锅。 提示: 瓷器口 Ciqikou Town 火锅 hot pot 要求: 1.层次清楚,语句通顺,意思连贯,可适当发挥,开头已经给出。 2.词数:80 词左右。文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。

Dear Bill, How’s it going? Welcome to Chongqing on May Day! Here is our travel plan. ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________

8

学而思网校 www.xueersi.com

命题:张 丽 审题:谭 璐

重庆一中初 2014 级 12—13 学年度下期半期考试 英语答案
1-6ABBACA 26-30BDCAC 51-53BBC 66.No, he wasn’t 67.He is famous for his nice voice. 68.It became famous again when Terry Lin sang it again in I’m a singer. 69.How soon 73-77CDGEA 70.will be 71.wasn’t walking 72.plays football 7-12BBBCCC 31-35BACDC 54-56BDC 13-16CCBB 36-40BBABC 17-20CABA 41-45BADDA 21-25AABCC 46-50BCDAC

57-60ACCB

61-65CADCA

9

学而思网校 www.xueersi.com
78.fact 84.help 79.how 85.able 80.cats 81.for 82.snowed 83.lost

10


重庆一中2015-2016学年度秋期初二(上)期中考试英语试题...

重庆一中2015-2016学年度期初二(上)期中考试英语试题(文档有答案)_英语_初中...She is more hardworking than me , and 12 Grace : 13 years she can ...

重庆一中初2015级初一下半期考试英语试题

重庆一中初2015级初一下半期考试英语试题_英语_初中教育_教育专区。重庆一中初 2015 级 12-13 学年度下期半期考试 英语试卷(2013.4.19)(全卷共十个大题 满分...

重庆一中高2016级13-14学年(下)半期试题——英语

重庆一中高2016级13-14学年(下)半期试题——英语_高一英语_英语_高中教育_教育专区。秘密★启用前 2014 年重庆一中高 2016 级高一下期半期考试 英语试题卷 ...

重庆一中初2016级13-14学年(下)半期试题——英语

重庆一中初2016级13-14学年(下)半期试题——英语_初一英语_英语_初中教育_教育专区。重庆一中初 2016 级 13—14 学年度下期半期考试 英语试卷 II.单项选择。...

重庆一中初2013级12-13学年(下)4.30半期试题——英语及...

重庆一中初2013级12-13学年(下)4.30半期试题——英语及答案重庆一中初2013级12-13学年(下)4.30半期试题——英语及答案隐藏>> 重庆一中初 2013 级 12-13...

重庆一中2014-2015学年春期初二下英语期末试题(文档有...

重庆一中2014-2015学年春期初二下英语期末试题(文档有答案)_政史地_初中教育_...13. How many kinds of sports are mentioned by Paul? A. Three. A. ...

重庆一中2015-2016学年秋期初一(上)半期英语试题(文档...

重庆一中2015-2016学年秋期初一(上)半期英语试题(文档有答案)_英语_初中教育_...A 4.B 5.C 6.B 7.B 8.C 9.B 10.A 11.A 12.C 13.B 14.C 15...

重庆一中初2014级12-13学年(上)期末试题——物理

重庆一中初2014级12-13学年(上)期末试题——物理_英语_初中教育_教育专区。重庆...方向相同 12. 重庆一中八年级物理兴趣小组对一辆在平直公路上做直线运动 的小车...

重庆市重庆一中2015-2016学年高一期中试题 英语

重庆市重庆一中2015-2016学年高一期中试题 英语_高中教育_教育专区。秘密★启用前 2015 年重庆一中高 2018 级高一上期半期考试 英语试题卷 2015.12 英语试题卷共...

重庆一中初2017级14-15学年(下)半期试题——英语

重庆一中初2017级14-15学年(下)半期试题——英语_英语_高中教育_教育专区。...A. 11 B. 12 C. 13 18. What time do they have breakfast on school ...