nbhkdz.com冰点文库

黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高二上学期期末考试英语试题

时间:


2013 年 1 月黑龙江省普通高中学业水平考试

英语试卷
考 生 须 知 1.考生要认真填写班级和姓名。 2.本试卷共4页,分为两部分,第一部分选择题65小题(共70分);第二部分非选择题3大题(共30 分)。满分100分。考试时间90分钟。 3.试题所有答案必须书写在答题卡上。 4.考试结束后,考生将试卷和答题卡按要求放在桌面上,待监考员收回。



第一部分(共 70 分)
I. 听力(共两小节,满分 20 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 ABC 三个选项中选出最佳答 案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间;来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What will Dorothy do on the weekend? A. Go out with her friend B. Work on her paper C. Make some plans 2. What was the normal price of the T-shirt? A.$15 B.$30 C.$50 3. What has the woman decided to do on Sunday afternoon? A. Attend a wedding B. Visit an exhibition C. Meet a friend 4. When does the bank close on Saturday? A. At l:00 pm B. At 3:00 pm C. At 4:00 pm 5. Where are the speakers? A. In a store B. In a classroom C. In a hotel 第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各 个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What do we know about Nora? A. She prefers a room of her own B. She likes to work with other girls C. She lives near the city center. 7. What is good about the flat? A. It has a large sitting room B. It has good furniture C. It has a big kitchen 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. Where has Barbara been? A. Milan B. Florence C. Rome 9. What has Barbara got in her suitcase? A. Shoes B. Stones C. Books 听第 8 段材料,回答第 10 至 l2 题。 l0. Who is making the telephone call? A. Thomas Brothers B. Mike Landon C. Jack Cooper. 11. What relation is the woman to Mr. Cooper? A. His wife. B. His boss. C. His secretary. 12. What is the message about? A. A meeting B. A visit to France C. The date for a trip 听第 9 段材料,回答第 13 至 l6 题。 13. Who could the man speaker most probably be?
1

A. A person who saw the accident. B. The driver of the lorry. C. A police officer. 14. What was Mrs. Franks doing when the accident took place? A. Walking along Churchill Avenue B. Getting ready to cross the road C. Standing outside a bank 15. When did the accident happen? A. At about 8:00 am B. At about 9:00 am C. At aboutl0:00 am II. 单项选择(共 15 小题,每题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并标在答题卡的相应 位置。 16. Even though they are twins, they have nothing in __________. A. comfort B. part C. all D. common 17. The food in our country is quite different________ that of yours. A. to B. from C. with D. at 18. The instructions on the box are very __________. No one can understand them.. A. confused B. confusing C. surprised D. surprising 19. This is the second time that these Japanese ___________ Shanghai. A. would visit B. have visited C. had visited D. visited 20. ----Where have you been recently? ----I ____________ in Hangzhou on business for a week last month. A. have been B. was C. had been D. had gone 21. He took _________ for granted _________ he didn’t pass the exam. A. it; it B. it; that C. that; that D. this ; it 22. ----Watching TV and playing games _________ most of his time. ----No wonder he often fails in the exam. A. take up B. make up C. save up D. put up 23. ___________, there are 200 visitors to the exhibition every day. A. In average B. At average C. On average D. For average 24. ---- I have passed my driving test. ----- __________! A. Cheers B. Good luck C. Well done D. Congratulation 25. We __________ our homework when someone knocked at the door. A. did B. were doing C. have done D. do 26. ----The earthquake was __________ , and the mountain was roaring. ---- Oh, you must have been ________. A. frightened; frightened B. frightening; frightening C. frightened; frightening D. frightening; frightened 27. He ______at the sight of the tiger. A. ran away B. ran away with C. ran down D. ran out 28. When he was abroad, he found the food there didn’t agree ________ him. A. on B. to C. with D. in 29. ________ off the TV set, and I will show you a beautiful gift. A. Turn B. To turn C. Turning D. If turning 30. He didn’t feel like ________, so he suggested ________ the day in the garden. A. working; spending B. to work ; to spend C. working; to spend D. to work; spending
2

III. 完形填空(共 15 小题:每题 1 分,满分 15 分) 阅读下面的短文,从短文所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白 处的最佳选项,并标在答题卡的相应位置。 While attending a conference, I returned to my hotel room late one evening. The overhead light outside my door was burned out and I had ___31__ finding the keyhole. When I managed to open the door, I ___32___ around the wall for a light switch. I found a plate where a switch was ___33___ installed… but no switch! Not discouraged easily, I remembered spotting a lamp by the bed when I deposited my luggage ___34___ in the day. I found the bed in the ___35___ and then the lamp, but when I switched it on, nothing ___36___! I thought that perhaps if I opened the curtains I might be able to use whatever light comes in from the ___37___ to find another lamp. So I ___38___ my way slowly across the room to the curtains and… no drawstring! I finally stumbled(跌跌撞撞地走) around ___39___ I found a desk lamp which actually worked! That evening I discovered in a whole new way just how dark the world ___40___ be and how necessary light is! But even more necessary than ___41___ light is the light that shines from people--the light of ___42___ and faith. Because, for many people, the world is a dark and ___43___ place. For someone today just may be stumbling in discouragement or sadness or fear and in ___44___ of some light. So let your light shine. Whatever light you ___45___ may be a beacon of hope and encouragement. And if you feel that your light is no more than a candle in a forest remember -- there isn’t enough darkness in all the world to put out the light of one small candle. 31. A. confidence B. respect C. admiration D. difficulty 32. A. touched B. felt C. sensed D. looked 33. A. already B. never C. still D. once 34. A. later B. earlier C. lower D. upper 35. A. light B. dark C. room D. corner 36. A. happened B. operated C. fired D. developed 37. A. machine B. street C. room D. car 38. A. wound B. forced C. made D. lost 39. A. after B. until C. while D. since 40. A. can B. shall C. will D. must 41. A. mental B. psychological C. electrical D. physical 42. A. existence B. love C. truth D. wisdom 43. A. lonely B. colourful C. friendly D. complex 44. A. short B. favour C. face D. need 45. A. make B. offer C. take D. contribute IV. 阅读理解(共 20 小题:每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并标在答题 卡的相应位置。 A Near the village, there is an old famous temple. Some people want to build new houses where the temple now stands, because they can find no other area to build them, while others disagree with them. They meet to decide how to solve the problem. Here are their opinions about it. The expert wants to protect the temple and believes that there are some interesting things
3

buried in the ground. If it is destroyed or moved, people may never learn about how people lived in the past. The businessman thinks that the houses should be built. History is important, but we must think about the future. The village needs development and building new houses will offer jobs to hundreds of people. Villager A says, “We should build the new houses because we need houses to live in.” Villager B says, “We should protect the temple because it can attract many tourists to come for a visit. If the temple is destroyed or moved, we will lose a lot of business.” The village leader thinks that he has a duty to make life better for the villagers. They need jobs and new houses. He also thinks the cultural site (遗迹) is important and they should be careful with it as well. 46. The expert doesn’t want to _______ the old famous temple. A. rebuild B. protect C. pull down D. fall down 47. The businessman thinks building houses there can _______. A. help the village develop B. attract many tourists to come for a visit C. help people learn about how people lived in the past D. help people learn about the interesting things buried in the ground 48. _______ agree that they should build new houses there. A. The expert and the village leader B. The businessman and Villager A C. Villager A and Villager B D. Villager B and the businessman 49. The village leader thinks _______. A. they should destroy the temple B. they needn’t build new houses C. They should build the temple to make life better D. they should not only build new houses but also be careful with the temple 50. According to the passage, which of the following is RIGHT? A. It’s difficult to satisfy everyone. B. The cultural site is not so important. C. It’s easy to make a decision on the problem.
[来源:学§科§网]

D. The villagers will lose their jobs with the development of their hometown B Now cities are full of cars. Some families even have two or more cars. Parking (停车) is a great problem, and so is the traffic in around the cities. Something will have to be done to change it. What will the cars of tomorrow be like? Little cars may some day take the place of today’s big cars. If everyone drives little cars in the future(将来) there will be less pollution (污染) in the air. There will also be more space for parking cars in cities, and the streets will be less crowded. Three little cars can fit (适合) in the space now needed for one car of the usual size. The little cars will cost much less to own and to drive. Driving will be safer, too. What is more, these little cars can go about 65 kilometers per (每) hour. Little cars of the future will be fine for getting around a city, but they will not be useful for long

4

trips. If big cars are still used along with the small ones, two sets of roads will be needed in the future. Some roads will be used for the big, fast cars, and other roads will be needed for the slower small ones. 51. is the big problem for those people who have cars. A. Money B. Parking C. Driver D. Waiting 52. Cars in the future mustn’t bring pollution in the air. A. more B. much C. less D. no 53. The little car’s size may be today’s car’s size. A. one third of B. two thirds of C. as big as D. as small as 54. People can money with using the little cars. A. spent B. cost C. take D. save 55. Little cars are very fine for . A. long trips B. journeys C. everyday life D. sport C Fei Xiang, whose English name is Kris Phillips, is a Chinese American. He is nearly two meters tall, with blue eyes, looking like an Asian. Though he was born in Taiwan, he grew up speaking Chinese to his mother and English to his father and students at Stanford University in California. Later he returned from abroad to Taiwan and become a singer. In 1986, Fei Xiang visited the mainland and turned into a pop star there. He was well known among the young people and his songs were widely accepted, such as “Five in the Winter”, “Clouds of My Homeland” and so on. He left the mainland for New York four years later. There he worked as a lowly member. He lived a quiet life in New York, for only a few people know his name. Now Phillips is panning to end his six—year stay in the USA and return to the mainland and his recording career. His new project is to introduce the mainland to the music of the Broadway stage, including the song “Maria” from “West Side Story”. 56. Kris Phillips’ mother is _________and his father is________. A. Chinese, American B. Chinese, Chinese C. American, Chinese D. English, American 57 .Mr. Kris Phillips became famous as big pop star________. A. in the United Stares B. in the place where he was born C. in the mainland D. at Stanford University 58. What’s the order in which Phillips did the following things? a. made a decision to return to PRC(中国) b. learned Chinese from his mother and English from his father c. was widely welcomed by the young people d. worked as a lowly member A. b c d a B. b d c a C. d b a c D. c a b d 59. Fei Xiang is best known China for_______. A. his plan to introduce the mainland to the music of Broad way stage B. “West side story” C. his performance D. his special nationality 60. Which of the following is true?
[来源:金太阳新课标资源网]

5

A. Xiang’s parents are both teachers. B. Fei Xiang lived in the mainland for four years. C. Fei Xing is regarded as a big pop star both in America and China. D. Fei Xiang returned to the mainland in 1896. D One day an ant was drinking at a small stream and fell in. She made desperate efforts to reach the side, but made no progress at all. The poor ant almost exhausted was still bravely doing her best when a dove saw her. Moved with pity, the bird threw her a blade of grass, which supported her like a raft, and thus the ant reached the bank again. While she was resting and drying herself in the grass, she heard a man come near. He was walking along barefooted with a gun in his hand. As soon as he saw the dove, he wished to kill it. He would certainly have done so, but the ant bit him in the foot just as he raised his gun to fire. He stopped to see what had bit him, and the dove immediately flew away. It was an animal much weaker and smaller than herself that had saved her life. 61. The ant could not reach the side though _______. A. she cried for help B. she asked the dove to save her C. she tried very hard D. she could smell well 62. The dove saved the ant because _______. A. she was the ant’s friend B. she took pity on the poor ant C. the ant was almost exhausted D. the ant had been struggled in the water for a long time 63. The ant succeeded in getting on the bank with the help of _______. A. a leaf B. a piece of wood C. a blade of grass D. a raft 64. Just as the man shot at the dove, _______. A. the dove immediately flew away B. the dove hid himself in the grass C. the ant told the dove to leave at once D. he felt something biting him in the foot 65. In writing the story, the writer wants to show _______. A. how clever the ant was B. how kind the dove was C. how the ant and the dove helped each other D. we often need help from others, therefore we should help others as much as we can
[来源:金太阳新课标资源网 HTTP://WX.JTYJY.COM/]

第二部分(共 30 分)
V. 单句改错(共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分) 下列各题均有一处错误,请将错误选项的字母标号在括号内,并将改正后的正确答案 填在横线上。 66. Some of the doctors are paid almost twice as many as the nurses. A B C D ( )______ 67. The hot weather was lasted for the whole month of June. A B C D ( )______ 68. Have you ever been windsurfing? It’s really a good fun. A B C 69. She celebrated me warmly on my exam results. A B C D D ( ( )______ )______
6

70. His ideas are coming back into fashional. A B C D 71. She is concerned in how little food I eat. A B C D 72. My teeth are really sensitive with hot and cold. A B C D

( (

)______ )______

(

)______

73. That’s the man whom house has burned down. A B C D ( )______ 74. To our great surprised , they reached the top of the mountain only in three days. A B C D ( )______ 75. The film made him frightening very much. A B C D ( )______ VI. 补全对话(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 A: You don’t look happy, Cathy. 76 B: I didn’t do well in the chemistry test. A: Really? I could hardly believe you not doing well in chemistry. 77 What happened this time? B: 78 I found all the questions quite easy and I finished the test in no time. A: Yes. It is one of your weaknesses. B: Yes. 79 I made some very stupid mistakes that I shouldn’t have made. A: Well. 80 . B. Yes. I’ve certainly learned a lesson. A. B. C. D. E. F. G. How are you today? You’re right. I know you’re very good at it. Next time you should be more careful. What’s the matter? What a pity! I was too careless.

76. ______ 77. ______ 78. ______ 79. ______ 80. ______ VII. 书面表达(满分 15 分)

假设你是李华,你的美国朋友 Tom 上个月来到北京学习。七月份你将去北 京参加暑期中学生英语演讲比赛(speech contest),你在资料搜集、语言运用等方 面遇到了困难。请根据以下要点给 Tom 写一封电子邮件: 1.询问 Tom 的生活和学习情况; 2.谈谈你的困难并请 Tom 帮忙; 3.告诉 Tom 你打算赛后去看他。 注意:1.词数:100 左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。
7

2013 年 1 月黑龙江省普通高中学业水平考试

英语试题答题卡
第一部分(共 70 分)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

第二部分(共 30 分)
V. 单句改错(共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分) 下列各题均有一处错误,请将错误选项的字母标号在括号内,并将改正后的正确答案 填在横线上。 66. Some of the doctors are paid almost twice as many as the nurses. A B C D ( )______ 67. The hot weather was lasted for the whole month of June. A B C D ( )______ 68. Have you ever been windsurfing? It’s really a good fun. A B C 69. She celebrated me warmly on my exam results. A B C D 70. His ideas are coming back into fashional. A B C D 71. She is concerned in how little food I eat. A B C D D ( ( ( ( )______ )______ )______ )______

72. My teeth are really sensitive with hot and cold. A B C D ( )______ 73. That’s the man whom house has burned down. A B C D ( )______ 74. To our great surprised , they reached the top of the mountain only in three days.
8

A B C D 75. The film made him frightening very much. A B C D

( (

)______ )______

VI. 补全对话(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 76. ______ 77. ______ 78. ______ 79. ______ 80. ______ VII. 书面表达(满分 15 分)

假设你是李华,你的美国朋友 Tom 上个月来到北京学习。七月份你将去北 京参加暑期中学生英语演讲比赛(speech contest),你在资料搜集、语言运用等方 面遇到了困难。请根据以下要点给 Tom 写一封电子邮件: 1.询问 Tom 的生活和学习情况; 2.谈谈你的困难并请 Tom 帮忙; 3.告诉 Tom 你打算赛后去看他。 注意:1.词数:100 左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。

2013 年 1 月黑龙江省普通高中学业水平考试
9

英语试题答题卡
(出题人:崔志新 审题人:孙云龙)

第一部分(共 70 分)
1 B 16 D 31 D 46 C 61 C 2 B 17 B 32 B 47 A 62 B 3 A 18 B 33 D 48 B 63 C 4 B 19 B 34 B 49 D 64 D 5 C 20 B 35 B 50 A 65 D 6 A 21 B 36 A 51 B 7 C 22 A 37 B 52 A 8 A 23 C 38 C 53 A 9 A 24 C 39 B 54 D 10 B 25 B 40 A 55 C 11 C 26 D 41 D 56 A 12 A 27 A 42 B 57 C 13 C 28 C 43 A 58 A
[来源:金太阳新课标资 源网 HTTP://WX.JTYJY.COM/]

14 C 29 A 44 D 59 C

15 B 30 A 45 B 60 B

第二部分(共 30 分)
V. 单句改错(共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分) 下列各题均有一处错误,请将错误选项的字母标号在括号内,并将改正后的正确答案 填在横线上。 66. Some of the doctors are paid almost twice as many as the nurses. A B C D ( C )___much___ 67. The hot weather was lasted for the whole month of June. A B C D ( B )___w\as___ 68. Have you ever been windsurfing? It’s really a good fun.
[来源:学.科.网 Z.X.X.K]

A B C 69. She celebrated me warmly on my exam results. A B C D 70. His ideas are coming back into fashional. A B C D 71. She is concerned in how little food I eat. A B C D

D

( C )____\a__ ( A )_congratulated_____ ( D )_fashion_____ ( B )___about___

72. My teeth are really sensitive with hot and cold. A B C D ( D )___to___ 73. That’s the man whom house has burned down. A B C D ( A )_whose_____ 74. To our great surprised , they reached the top of the mountain only in three days. A B C D ( B )__surprise___ 75. The film made him frightening very much.

10

A

B

C

D

( C )_frightened_____

VI. 补全对话(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 76. _E_____ 77. ___C___ 78. ____G__ 79. ___B___ 80. ___D___ VII. 书面表达(满分 15 分)

假设你是李华,你的美国朋友 Tom 上个月来到北京学习。七月份你将去北 京参加暑期中学生英语演讲比赛(speech contest),你在资料搜集、语言运用等方 面遇到了困难。请根据以下要点给 Tom 写一封电子邮件: 1.询问 Tom 的生活和学习情况; 2.谈谈你的困难并请 Tom 帮忙; 3.告诉 Tom 你打算赛后去看他。 注意:1.词数:100 左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Tom, It’s a month since you studied in Beijing. How is everything going with you? I am really happy to spend such an unforgettable experience with you here. I am going to take part in an English speech contest for middle school students in July this summer. I think the chance is of great importance for me. To have a very good performance, I am making preparations for it. However, I still have some trouble in collecting useful materials. Meanwhile, I find it hard to use English properly. I would appreciate it if you could offer me a hand. I also hope that the great effort I am making will pay off. You know, I have been missing you since you left, so I hope to see you in Beijing after the English contest. I can’t wait to see you again! Yours Sincerely, Li Hua

11


【高二数学期末试题】黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-...

【高二数学期末试题黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高二上学期期末考试数学试题_高二数学_数学_高中教育_教育专区。2013 年 1 月黑龙江省普通高中学业水平...

黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高一上学期期...

黑龙江省哈尔滨第三十二中学2012-2013学年高一上学期期末考试英语 隐藏>> 哈尔滨第三十二中学 2012-2013 学年高一上学期期末考试 英语试题(考试范围:必修一 二 适用...

哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上期中考试英语...

哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上期中考试英语试题 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 哈32 中 2013-2014 学年高二上期中考试 英语试题(考试范围:必修...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期学业水平(期末)考试语文试题_数学_高中教育_教育专区。本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2015-2016学年高二英语下...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2015-2016学年高二英语学期期末考试试题_英语_高中教育_教育专区。黑龙江省哈尔滨市第三十二中学 2015-2016 学年高二英语下学期期末...

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高一上学期...

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高一上学期期中考试英语试题_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。哈尔滨市第三十二中学 2012-2013 高一上学期期中考试...

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高一上学期...

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高一上学期期中考试英语试题(1)_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。哈尔滨市第三十二中学 2012-2013 高一上学期期中...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2012-2013学年高二下学期...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2012-2013学年高二学期期末考试数学(理)试题 Word版含答案 隐藏>> 高二下学期期末考试数学(理)试题 (考试范围:选修 2-3,选修 4...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2013-2014学年高二上学期...

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学 2013-2014 学年高二上学期第一次月考英语试题 英语试题(考试范围:必修四、五 适用班级:高二学年所有班) 选择题(共 65 分)一、...

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高二上学期...

2012-2013学年黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高二上学期期中考试政治试题(无答案)_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。哈尔滨市第三十二中学 2012-2013 高二上学期...