nbhkdz.com冰点文库

历届高考试题汇编(福建)

时间:2012-12-22


高考英语试题专题汇编
第一部分:04-08 年福建高考自行命题英语科部分专题汇编 第二部分:05-07 年其他省市单项填空和完形填空专题汇编 【附】高考英语试题专题汇编答案 说明: 1、08 年各省市高考试题参见《导与练》 (第二轮) 。 2、07 年其他省市完形填空参见“寒假作业” 。
第一部分:04-07 年福建高考英语部分专题 I、单项填空 04 福建

21.—You were out when I dropped in at your house. —Oh ,I _______ for a friend from England at the airport. A.was waiting B.had waited C.am waiting D.have waited 22.—Which of the three ways shall I take to the village? —_________ way as you please. A.Each B.Every C.Any D.Either 23.It is ________world of wonders, world where anything can happen. A.a ;the B.a; a C.the ; a D.不填;不填 24.She has set a new record ,that is ,the sales of her latest book ________ 50 million. A.have reached B.has reached C.are reaching D.had reached 25.—Go for a picnic this weekend ,OK? —_______ .I love getting close to nature. A.I couldn‘t agree more B.I‘m afraid not C.I believe not D.I don‘t think so 26.I‘d like to buy a house—modern ,comfortable ,and _______ in a quiet neighborhood. A.in all B.above all C.after all D.at all 27.The news reporters hurried to the airport ,only________ the film stars had left. A.to tell B.to be told C.telling D.told 28.—How do you we go to Beijing for our holidays? —I think we‘d better fly there. It‘s much more comfortable. A.insist B.want C.suppose D.suggest 29.The number of people present at the concert was _______than expected .There were many tickets left. A.much smaller B.much more C.much larger D.many more 30.It was a pity that the great writer died _________his works unfinished. A.for B.with C.from D.of 31.—Scientists say it may be five or six years it is possible to test this medicine on human patients. A.since B.after C.before D.when 32.—I‘ll tell Mary about her new job tomorrow. —You________ her last week. A.ought to tell B.would have told C.must tell D.should have told 33.It is certain that he will__________ his business to his son when he gets old. A.take over B.think over C.hand over D.go over 34.Having been ill in bed for nearly a month ,he had a hard time________ the exam. A.pass B.to pass C.passed D.passing 35.It was with great joy he received the news that his lost daughter had been found. 1

A.because B.which C.since D.that 05 福建 21.I made a call to my parents yesterday. To my disappointment. of them answered it. A.either B.none C.neither D.nobody 22.—Would you like , sir? —No, thanks. I have had much. A.some more oranges B.any more oranges C.some more orange D.any more orange 23.If anyone happens to drop in while I am out, him or her leave a message. A.have B.get C.ask D.tell 24.—Did Jack come back early last night? —Yes. It was not yet eight o‘clock he arrived home. A.before B.when C.that D.until 25.—James, I am sorry I used your computer when you were away this morning. — . A.That‘s all right B.It‘s a pleasure C.You are welcome D.Don‘t mention it 26.Mum is coming. What present for your birthday? A.you expect she has got B.you expect has she got C.do you expect she has got D.do you expect has she got 27.The dictionary is being printed and it will soon . A.turn out B.come out C.start out D.go out 28.Father for London on business upon my arrival, so I didn‘t see him. A.has left B.left C.was leaving D.had left 29.—Can the project be finished as planned? —Sure, it completed in time, we‘ll work two more hours a day. A.having got B.to get C.getting D.get 30.The classroom is big enough , but we‘ll have to move if we have more students. A.for the moment B.on the moment C.in a moment D.for a moment 31.—Catherine, I have cleaned the room for you. —Thanks. You it. I could manage it myself. A.needn‘t do B.needn‘t have done C.mustn‘t do D.shouldn‘t have done 32.Only after my friend came . A.did the computer repair B.he repaired the computer C.was the computer repaired D.the computer was repaired 33.When help, one often says ―Thank you.‖ or ―It‘s kind of you.‖ A.offering B.to offer C.to be offered D.offered 34.—Why didn‘t you buy the camera you had longed for? —I had planned to. But I was £50 . A.fewer B.less C.cheap D.short 35.—Is that the small town you often refer to? —Right, just the one you know I used to work for years. A.that B.which C.where D.what 06 福建 21.---Who called me this morning when I was not? ----A man calling ______ Robert. A.his B.himself C.his D.不填 22.Look out! Don‘t get too close to the house ______ roof is under repair. A.whose B.which C.of which D.what 23.Sorry. Madam. You‘d better come tomorrow because it‘s ______ the visiting hours. A.during B.at C.beyond D.before 24.Ladies and gentlemen, please fasten your seat belts. The plane ________. A.takes off B.is taking off C.has taken off D.took off

25.----How long do you think it will be ______ China sends a manned spaceship to the moon? -----Perhaps two or three years. A.when B.until C.that D.before 26.Green products are becoming more and more popular because they are environmentally_______. A.friendly B.various C.common D.changeable 27.If it were not for the fact that she _______ sing, I would invite her to the party. A.couldn‘t B.shouldn‘t C.can‘t D.might not 28.She ______ Japanese when she was in Japan. Now she can speak it freely. A. picked out B. made out C. made up D. picked up 29.I‘m sure you‘d rather she went to school by bus, _______? A.hadn‘t you B.wouldn‘t you C.aren‘t I D.didn‘t she 30._______homework did we have to do that we had no time to take a rest. A.So much B.Too much C.Too little D.So little 31.The moment the 28th Olympic Games _______ open, the whole world cheered. A.declared B.have been declared C.have declared D.were declared 32.The workers will go on strike if the demands they _______ put forward are turned down. A.could B.would C.不填 D.had 33._______for the breakdown of the school computer network, Alice was in low spirits. A.Blaming B.Blamed C.To blame D.To be blamed 34.---It‘s burning hot today, isn‘t it? ----Yes. ________ yesterday. A.So was it B.So it was C.So it is D.So is it 35.Always read the ________ on the bottle carefully and take the right amount of medicine. A.explanations B.instructions C.descriptions D.introductions 07 福建 21.—I saw Jane and her boyfriend in the park at eight yesterday evening. —Impossible. She TV with me in my home then. A.watched B.had watched C.would watch D.was watching 22.—How about Christmas evening party? —I should say it was success. A.a; a B.The; a C.a;不填 D.the; 不填 23.The book is of great value. can be enjoyed unless you digest it. A.Nothing B.Somethin C.Everything D.Anything 24.Jenny hopes that Mr. Smith will suggest a good way to have her written English in a short period. A.improved B.improving C.to improve D.improve 25.My MP4 player isn‘t in my bag. Where I have put it? A.can B.must C.should D.would 26.—Come on, please give me some ideas about the project. —Sorry. With so much work my mind, I almost break down. A.filled B.filling C.to fill D.being filled 27.The village has developed a lot we learned farming two years ago. A.when B.which C.that D.where 28.—Excuse me, do you have the time? — A.Yes, I do B.Of course, I have C.Aquarter to ten D.No problem 29.You will be successful in the interview you have confidence. A.before B.once C.until D.though 30.Danny hard for long to realize his dream and now he is popular. 2

A.works B.is working C.has worked D.worked 31.—You are always full of . Can you tell me the secret? —Taking plenty of exercise every day. A.power B.strength C.force D.energy 32.Although my opinion, the old professor didn‘t come up with his own. A.against B.on C.for D.in 33.The news of the mayor‘s coming to our school for a visit was on the radio yesterday. A.turned out B.found out C.given out D.carried out 34.—Do you need any help, Lucy? —Yes, The job is I could do myself. A.less than B.more than C.no more than D.not more than 35.It is none of your business other people think about you. Believe yourself. A.how B.what C.which D.when 08 福建 21. –How do you find your new classmates? – Most of them are kind, but ____ is so good to me as Bruce. A. none B. no one C. every one D. some one 22. ______ in the queen for half an hour, the old man suddenly realized be had left the cheque in the car. A. Waiting B. To wait C. Having Waited D. To have waited 23. A great man shows his greatness _____ the way he treats little man. A. under B. with C. on D. by 24. It is usually warm in my hometown in March, but it _____ be rather cold sometime. A. must B. can C. should D. would 25. So far this year we ______ a fall in house prices by between 5 and 10 percent. A. saw B. see C. had seen D. have seen 26. In spite of repeated wrongs done to him, he looks _____ to people greeting him. A. friendly B. lively C. worried D. cold 27. _____ is known to us all is that the 2008 Olympic Games will take place in Beijing. A. It B. What C. As D. Which 28. Nancy enjoyed herself so much ______ she visited her friends in Sydney last year. A. that B. which C. when D. where 29. _____ a moment and I will go to your rescue. A. Go on B. Hold on C. Move to D. Carry on 30. – Who should be responsible for the accident? – The boss, not the workers. They just carried out the order _____. A. as told B. as are told C. as telling D. as they told 31. By nine o‘clock, all the Olympic torch bearers had reached the top of Mount Qomolangma, ____ appeared a rare rainbow soon. A. of which B. on which C. from which D. above which 32. What‘s the _____ of having a public open space where you can‘t eat, drink or even simply hang out for a while? A. sense B. matter C. case D. opinion 33. – Can those ____ at the back of the classroom hear me? A. seat B. sit C. seated D. sat 34. You have no idea how she finished the relay race ____ her foot wounded so much. A. for B. when C. with D. while 35. – Would you like to join us in the game? –_____, for I have something important to attend to. A. I will B. I‘d love to C. I won‘t D. I‘m afraid not

II、完形填空 04 福建 Not too long ago ,an incident that happened at Walt Disney touched me greatly. A guest 36 out of our Polynesian Village resort(度假胜地)at Walt Disney was asked how she 37 her visit .She told the front-desk clerk she had had a (n) 38 vacation, but was heartbroken about 39 several rolls of Kodak color film she had not yet 40 .At that moment she was particularly 41 over the loss of the pictures she had shot at our Polynesian Luau , 42 this was a memory she especially treasured. Now ,please understand that we have no written service rules 43 lost photos in the park . 44, the clerk at the front desk 45 Disney‘s idea of caring for our 46. She asked the woman to leave her a couple rolls of 47 film, promising she would take care of the rest of our show at Polynesian Luau. Two weeks later the guest received a 48 at her home. In it were photos of all the actors of our show, 49 signed by each performer. There were also 50 of the public procession(游行队伍)and fireworks in the park, taken by the front-desk clerk in her own 51 after work. I happened to know this 52 because this guest wrote us a letter. She said that 53 in her life had she received such good service from any business. Excellent 54 does not come from policy (政策性的)handbooks .It comes from people who 55 —and from a culture that encourages and models that attitude. 36.A.working B.checking 37.A.expected B.realized 38.A.disappointing B.wonderful 39.A.taking 40.A.developed 41.A.silly 42.A.when 43.A.covering 44.A.Excitedly 45.A.understood 46.A.workers 47.A.printed 48.A.film 49.A.frequently 50.A.rules 51.A.case 52.A.story 53.A.only 54.A.advice 55.A.care 05 福建 B.dropping B.taken B.nervous B.where B.finding B.Fortunately B.reminded B.guests B.shot B.card B.personally B.pictures B.work B.place B.almost B.experience B.serve C.trying D.staying

who studied at Harvard and died. If we did, this

46

would look like a cemetery(墓地).‖ ―Oh, no,‖ the lady

47

quickly. ―We don‘t want to put up a statue. We would like to give a 48 to Harvard.‖ The president rolled his eyes and 49 at the couple and then exclaimed, ‖ A building! Do you have any 50 how much a building costs? We have spent over $7,500,000 on the campus building at Harvard.‖ For a moment the lady was silent. The president was 51 , because he could get rid of them now. Then the lady turned to her husband and said quietly, ―Is that all it costs to start a 52 ? Why don‘t we just start our own?‖ Her husband nodded. 53 their offer was turned down. Mr. and Mrs. Stanford traveled to California where they founded the University that bears their 54 , a memorial to a son that Harvard no longer 55 about. 36.A.lab 37.A.watched 38.A.hoping 39.A.surprised 40.A.hopelessly 41.A.pleasant 42.A.attended 43.A.clever 44.A.set about 45.A.satisfied 46.A.house 47.A.explained 48.A.building 49.A.laughed 50.A.suggestion 51.A.bored 52.A.department 53.A.Once 54.A.name 55.A.talked 06 福建 B.library B.stopped B.finding B.disappointed B.carefully B.funny B.visited B.brave B.set up B.excited B.part B.expressed B.yard B.shouted B.idea B.astonished B.university B.While B.character B.knew C.hall C.followed C.realizing C.worried C.unexpectedly C.cold C.studied C.proud C.take down C.moved C.garden C.refused C.playground C.glanced C.thought C.interested C.business C.Since C.picture C.heard D.office D.interviewed D.imagining D.troubled D.unwillingly D.sad D.served D.happy D.take over D.ashamed D.place D.admitted D.square D.called D.opinion D.pleased D.club D.Though D.sign D.cared

C.paid D.enjoyed C.uncomfortable D.important C.losing C.washed C.calm C.as C.making C.Therefore D.breaking D.loaded D.sad D.which D.keeping D.Quietly

C.trusted D.discovered C.managers D.clerks C.unused C.camera D.recorded D.packet

C.alone D.actually C.handbooks D.performances C.time C.photo C.never C.quality C.like D.position D.show D.nearly D.service D.know

The battle was followed by a terrible storm. Therefore, it wasn‘t until October 26 that Vice-Admiral(海军中将)Collingwood was 36 to send off his report to Britain 37 the victory and Nelson‘s death. He chose 38 the task one of the smallest ships in his fleet. Pickle, 39 by Captain Lapenotiere. In spite of 40 winds and rough seas. Pickle made the 41 of more than 1, 000 miles in just over eight days, 42 Falmouth on the morning of November 4. From there. Captain Lapenotiere 43 a fast post chaise(轻便马车)to London, traveling 44 for 37 hours. He reached

the Admiralty in Whitehall at 1 a. m. on Wednesday, November 6-less than 11 days after he had 45 Colingwood. Most of the officials had gone to bed 46 , but the secretary was still 47 in the famous Board Room. Lapenotiete hurried in and Nelson.‖ 48 the report whit the simple words; ―Sir, we have gained a great victory. But we have 49 Lord

A lady and her husband stepped off the train in Boston. They walked without an appointment 预约) the outer 36 ( into of Harvard‘s president. But they were 37 by his secretary and kept waiting. For hours, the secretary took no notice of them, 38 that the couple would finally become disturb the president, though 40 . 42 39 and go away. But they didn‘t. The secretary finally decided to

Copies of the report were quickly made and 50 to the prime Minister and King George III. A special edition of a 51 was rushed out and delivered all over the country. The atmosphere of public 52 for the victory was weakened by widespread sorrow the 53 of Nelson. As one poet later wrote; ―The victory of Trafalgar was 54 ,indeed, with the usual forms of rejoicing(欢庆), 55 they were without joy.‖ 36.A.eager 3 B. anxious C. able D. sure

A few minutes later, the president walked towards the couple with a 41 face. The lady told him, ―We had a son that Harvard for one year. He loved Harvard. He was 43 here. But about a year ago, he was accidentally killed. My

husband and I would like to 44 a memorial(纪念物)to him, somewhere on campus.‖ The president wasn‘t 45 . Instead, he was shocked. ―Madam,‖ he said, ―we can‘t put up a statue for every person

37.A.announcing 38.A.with 39.A.seated 40.A.stong 41.A.distance 42.A.leaving for 43.A.made 44.A.freely 45.A. seen 46.A.long before 47.A.on leave 48.A.took over 49.A.defeated 50.A.sent 51.A.book 52.A.hope 53.A.return 54.A.congratulated 55.A.and

B. telling B. from B. brought B. weak B. flight B. arriving at B. took B. aimlessly B. found B. long ago B. on business B. handed over B. beaten B. carried B. newspaper B. search B. failure B. celebrated B. so

C. mentioning C. for C. owned C. warm C. voyage C. staying in C. kept C. slowly C. told C. before long C. at work C. gave out C. missed C. suggested C. weekly C. desire C. death C. gained C. for

D. warning D. among D. led D. light D. march D. .sailing for D. sat D. continuously D. left D. long after D .at sea D. turned out D lost D. written D. magazine D. happiness D. injury D. reported D. but 36 the necessities of life 37 the

48.A.ended B.began C.continued D.held 49.A.charge B.situation C.position D.choice 50.A.lessons B.meeting C.training D.separation 51.A.Long before B.Before long C.As usual D.Once again 52.A.performances B.descriptions C.speeches D.gifts 53.A.vacation B.place C.job D.travel 54.A.important B.bitter C.normal D.difficult 55.A.gain B.achieve C.show D.match 08 福建 The position of children in American family and society is no longer what is used to be. The 36 family in colonial(殖民时 期的) North America was mainly concerned with survival and 37 that, its own economic prosperity. Thus, children were 38 in terms of their productivity(生产能力), and they played the role of producer quite early. their position in the family was one of subordination(附属). 39 they fulfilled this role,

With the 40 of the society, the position of children in the family and in the society became more important. In the complex and technological society 41 the United Stated has become, each 42 must fulfill a number of personal and occupational 43 and be in contact with many other member. 44 , viewing children as necessary members of society means that they are 45 more as people in their own right than as those of subordination. This acceplance of children as 46 participants in the family is reflected in various laws programs. 47 the rights of children and in the social and public welfare

07 福建 I grew up in a tiny Baltimore row house in a faraway mountain area. My parents

This new 48 of children and the frequent contact between the members of society has also 49 an increasing interest in child-raising techniques. People today spend much time 50 the proper way to 51 children. Nowadays, the socialization of the child in the United States is a 52 transaction(事务) between parent and child 53 a one-way, parent-to-child training 54 . As a consequence, socializing children and 55 with them over a long period of time is for parents a mixture of pleasure, satisfaction, and problems. 36. A. poor B. ordinary C. happy 37. A. except 38. A. supported 39. A. Until 40. A. movement 41. A. that 42. A. parent 43. A. purposes 44. A. Besides 45. A. admired 46. A. willing 47. A. enjoying 48. A. view 49. A. led in 50. A. seeking 51. A. nurse 52. A. one-sided 53. A. more than 54. A. manner 55. A. talking B. for B. received B. After B. achievement B. where B. member B. promises B. However B. regarded B. equal B. preventing B. faith B. brought in B. making B. praise B. many-sided B. rather than B. method B. living C. beyond C. encouraged C. Although C. development C. when C. family C. roles C. Instead C. made C. similar C. considering C. world C. resulted in C. fighting C. understand C. round-way C. better than C. program C. playing D. wealthy D. through D. valued D. When D. requirement D. what D. relative D. tasks D. Therefore D. respected D. common D. protecting D. study D. taken in D. working D. raise D. two-way D. less than D. guide D. discussing

y couldn‘t give much more. If I asked my father 38 a pair of jeans, he would say, ―If you want them, make the money an d buy them 39 .‖ He wasn‘t being mean; he just couldn‘t 40 them. From age 12 on, I did part-time jobs after school. When I 41 from high school, I joined the navy. Soon I was in a boot camp ( 新 兵 训 练 营 ) at Parris Island, S. C., where I learned that life in the navy centered around completing daily 42 . These could be anything from cleaning the ca mp to conducting mock(模拟的) battles. Completing these tasks successfully 43 discipline, team-work and responsibility. It didn‘t 44 whether you were black, white or Asian; everyone worked together for the 45 of the company. 47 I went 46 to graduate from the U.S. Naval Academy and later became an officer in the navy. The part of my job I most was the comseling (咨询) meeting I 48 with the family members of the men and women in my 49 , I was being a

trying to help them deal with the long periods of 50 . These proved popular and word of them spread. 51 sked to give encouraging 52 to business groups, educators and keds across the country.

But I consider the boot camp my first real 53 , and my life is still guided by the 54 lessons I hearned there. It taug ht me discipline, friendship and the pride related to setting a task every day and working hard to 55 it. 36.A.provided B.got C.made D.bought 37.A.while B.but C.so D.or 38.A.about B.with C.for D.of 39.A.themselves B.ourselves C.yourself D.myself 40.A.pay B.find C.produce D.afford 41.A.came B.returned C.escaped D.graduated 42.A.drills B.tasks C.exercises D.reports 43.A.included B.asked C.required D.met 44.A.matter B.mean C.exist D.work 45.A.good B.boss C.rest D.right 46.A.out B.on C.away D.off 47.A.took B.hated C.enjoyed D.did 4

III、阅读理解 04 福建(A、C、D、E) A A teacher of English as a second language is the 2004 Teacher of the Year in the United States .Kathy Mellor of Rhode Island will spend the next year as an international spokeswoman for education. President Bush and his wife, Laura ,honored her during a ceremony(仪式)at the White House last week. For the past nineteen years ,Kathy Mellor has taught English as a second language at Davisville Middle School in North Kingstown, Rhode Island ,in the northeastern United States .She redesigned the program for E.S.L students at her school to provide each student with one to three periods per day in classes for English learners .How much instruction the students get depends on their level of skill in listening ,speaking ,reading and writing. The amount of time they spend in these classes in reduced as their level of English increases. A teacher describes this as the most successful E.S.L. program in North Kingstown. She also praises Kathy Mellor for providing help to students and their families by forming a local parents group for speakers of other languages .This improved their ability to help their children. Kathy Mellor earned a master‘s degree in education from Rhode Island College. She studied teaching English as a second language. She was chosen for the national honor of Teacher of the Year from among top teachers in each of the fifty states .As Teacher of the Year ,Kathy Mellor will travel around the United States and to other countries .She will talk about the importance of education and the work of teachers. 56.This passage is mainly about . A.Teacher of the Year 2004 in the United States B.Ms Mellor‘s English teaching instruction C.Ms Mellor‘s teaching skills of learning English D.praises to Ms Mellor from other teachers 57.What does ―E.S.L.‖ in the passage stand for? A.English study learners. B.English speaking and listening. C.English special learners. D.English as a second language. 58.From this passage we can learn that ________. A.middle school teachers from each state are honored Teachers of the Year B.middle school teachers in the USA have to get master‘s degrees C.Ms Mellor‘s students have no problems in learning English D.the American government pays much attention to education C A university graduate described as a ―respectable and intelligent‖ woman is seeking professional help after being convicted of (证明有……罪)shoplifting for the second time in six months. Ana Luz, recently studying for her PhD,has been told she could end up behind bars unless she can control the desire to steal from shops . Luz ,who lives with her partner in Fitzwilliam Road ,Cambridge ,admitted stealing clothes worth £9.95 from John Lewis in Oxford Street ,London ,on March 9. Phillip Lemoyne ,prosecuting (起诉) ,said Luz selected some clothes from a display and took them to the ladies‘ toilet in the store .When she came out again she was wearing one of the skirts she had selected ,having taken off the anti-theft security alarms(防盗警报装置). She was stopped and caught after leaving the store without paying ,Mr Lemoyne said. He added that she was upset on her arrest and apologized for her actions. Luz,28, was said to have been convicted of shoplifting by Cambridge judges last October ,but Morag Duff, defending ,said she had never been in trouble with the police before that . ―She is ashamed and embarrassed but doesn‘t really have any explanation why she did this ,‖ Miss Duff said . ―She didn‘t intend to steal when she went into the store .She is at a loss to explain it . She is otherwise a very respectable and intelligent young lady .She went to her doctor and asked for advice because she wants to know if there is anything in particular that caused her to do this.‖ Judge David Azan fined Luz £ 50, and warned : ―You‘ve got a criminal record .If you carry on like this ,you will end up 5

in prison ,which will ruin your bright future you may have.‖ Luz achieved a degree in design at university in her native Spain ,went on to a famous university in Berlin , Germany for her master‘s degree and is now studying for a PhD at Cambridge University ,UK. 63.What is Ana Luz‘s nationality? A.American. B.British. C.Spanish. D.German. 64.What does the underlined sentence ―She is at a loss to explain it‖ mean? A.In her opinion it was a loss to the clothes shops where she stole things . B.She doesn‘t have any idea why she has the desire to steal from shops . C.She thinks it is a loss for her to explain why she stole things from shops. D.Personally she feels ashamed and embarrassed for her shoplifting actions. 65.Which of the following best explains the meaning of the word ―shoplifting‖ used in the passage? A.Carrying goods in a lift for a shop. B.Taking goods to the ladies‘ toilet . C.Selecting some goods from a display. D.Taking goods from a shop without paying. 66.From the passage we can learn that . A.Ana Luz is already got her PhD at Cambridge University ,UK B.Ana Luz is ashamed and embarrassed and knows why she often did so C.the university graduate will be put in prison if she steals in shops once more D.Phillip Lemoyne is the ―respectable and intelligent‖ woman‘s defense lawyer 67.What would be the best title for the passage ? A.Shoplifting Shame of a PhD Student B.Apologizing for the Actions in Shops C.Seeking Professional Help from Experts D.Controlling the Desire to Steal from Shops D The gray-haired lady can‘t wait to leave the building to search for her dad .Unless watched ,she will walk in the streets in an effort to find her father ,who died 30years ago. Not all cases of Alzheimer‘s disease look like this ,but Alzheimer‘s is a serious disease that is said to be the fourth or fifth leading cause of death for people over age 75. It is said that about three percent of the U.S. population over age 65 have Alzheimer‘s .In the early stages ,people may exhibit short term memory loss. Some may experience changes in personality , easy to be angry .As the disease progresses ,patients might lose the ability to move and may be unable to speak or move at all. This progressive disease generally lasts 8 to 10 years before death occurs. While no one is certain what causes these changes in the brain‘s nerve fibers ( 神 经 纤 维 ) ,their effect is certain .Alzheimer‘s destroys not only the patients ,but also spouses(配偶),friends and families. What should you do if you notice progressive memory loss in yourself or a loved one? Have the person examined by a doctor who is a specialist in the treatment of Alzheimer‘s disease. Though many reasons other than Alzheimer‘s disease may cause memory loss ,its early diagnosis(诊断)and treatment may delay some of the most serious effects. What feeling will you likely experience should a loved one suffer from Alzheimer‘s disease ?A person will often go through the various stages of sadness ,shock ,anger ,and so on .If the spouse develops the disease ,you may experience hurt and disappointment when he or she doesn‘t remember you are married. Life for the Alzheimer‘s patients and their loved ones will never be the same as the disease progresses ,bringing a deep sorrow ,loss and even anger towards God .No matter what feelings are present ,facing them honestly will serve one better than burying them. 68.What can be inferred from the passage about the gray-haired day? A.She has been living with her father. B.She was sad about the death of her father. C.She can‘t search for her father without being watched. D.She suffers from Alzheimer‘s disease. 69.When people suffer from Alzheimer‘s disease , ________. A.their families and friends will suffer from the same disease B.their families and friends will experience mental sufferings C.they will certainly die in 8 to 10 years D.they will forget everybody but their spouses

70.Memory loss occurs ________. A.from Alzheimer‘s disease and nothing else B.from sadness ,shock ,anger ,and so on C.for a number of reasons D.with changes in personality 71.From the passage we know that . A.early treatment may stop Alzheimer‘s disease occurring B.it is still unknown what causes the changes in the brain‘s nerve fibers C.nerve fibers in the brain will cause Alzheimer‘s disease D.when one suffers from Alzheimer‘s disease ,he will be buried E While in Banff ,make time for a walk around town. A special treat is to go up the mountainside on the Banff Gondola for a surprising view of the valley below .Here is The Pines ,whose cook has developed a special way of mixing foreign food such as caribou ,wild boar ,and reindeer with surprising sauces . Best time to visit is during the off-season ,from early May to mid-June ,or in October .This way you can avoid sharing the high way with mobile(移动的)homes which can be pulled by cars .But whatever the season ,take some lunch with you from Banff ,because there are only a few food stops on the road. Forty minutes north of Banff ,side by side with the Banff National Park ,sits world-famous Lake Louise .This surprisingly small body of water is attractive with towering mountains around it .Glaciers ,huge masses of ice ,moving very slowly against rocks ,produce what is called glacier rock flour ,making its water dark to see .It is worth taking a walk around the grounds of the Chateau Lake Louise ,another beauty ,proud of its early 20th century history. Back on the road , and it‘s time to continue north past the astonishing Columbia Icefield ,then turn off the highway and take the short road to the base of the Athabaska Glacier .You can rent ice cleats(夹板)and do some climbing or do a more pleasant snowmobile tour .Either way ,you can enjoy endless beautiful sights. Finally you‘ll reach Jasper ,the usual turning around the place for the Banff-Jasper loop(回路).It‘s worth riding the Jasper Skytram ,and be sure to visit the wonderful Jasper Park Lodge ,also dating back to the 1920s.If you can have lunch there ,do it .The restaurant has an adventurous menu and their wine list would put a smile on any visitor‘s face. 72.According the passage ,The Pines is a . A.place in which you can see many mobile homes B.mountain where you can get a good view of the valley C.town which happens to be near the Banff National Park D.restaurant where you can ask for some special kinds of food 73.What will probably happen when visitors come at the end of June? A.They may have trouble finding a restaurant. B.They may come across traffic jams. C.They may travel more easily with cars. D.They may do much more sightseeing. 74.Similar to the Chateau Lake Louise, . A.the Banff National Park is to the west of Banff B.the Columbia Icefield lies between Lake Louise and the Banff National Park C.the Jasper Skytram has a history of more than 80 years D.the Jasper Park Lodge was built in the 1920s 75.Besides the beautiful sights in Jasper Park Lodge ,visitors to Jasper can enjoy themselves by . A.taking the Jasper Skytram and eating in the restaurant B.taking the Banff-Jasper loop and Jasper Skytram C.having a lot of food to order in the restaurant D.taking the Jasper Skytram back to Banff 05 福建 A Paul Zindel‘s death on March 27,2003 ended the brilliant life of a famous writer. Not only did Paul Zindel win a Pulitzer Prize as well as an Obie Prize for his 1970 play The Effect of Gamma Rays on 6

Man-in-the-Moon Marigolds, but be was one of the earliest writers in the field of contemporary(当代的) literature for young adults(成人). The Pigman, published in 1968, is still one of the most well-known and widely-taught novels in the genre. The American Library Association has named it one of the 100 Best of the Best Books for Young Adults published between 1967 and 1992, and Zindel‘s autobiography, The Pigman and Me, was among the 100 Best of the Best Books published for teenagers during the last part of the twentieth century. Six of Zindel‘s books, in fact, have been voted the Best Books for Young Adults, and most of his recent horror books-such as The Doom Stone and Rats-have been chosen as Quick Picks for Reluctant Young Adult Readers. Clearly, he was a writer who knew how to interest contemporary children. Recognizing that, the American Library Association in 2002 honored Paul Zindel with the Margaret A. Edwards Prize for his lifetime achievements, and later that same year he was presented with the ALAN Prize for his contributions to Young Adult Literature. With his passing, young readers, teachers, and librarians have lost a great friend. 56.Which of Paul Zindel‘s books was the most popular with young adults in the 20th century? A.The Pigman. B.The Doom Stone. C.The Pigman and Me. D.The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds. 57.Why was Paul Zindel honored with the Margaret A. Edwards Prize? A.His books were widely read by children. B.His books were interesting and helpful to adults. C.He made great contributions to contemporary literature. D.He wrote a number of horror books for young adults. 58.When did Paul Zindel win the ALAN Prize? A.In 2002. B.In 2003. C.Between 1967 and 1992. D.Between 2002 and 2003. 59.Choose the correct statements from the following according to the passage. a.The Pigman and Me was one of the Best Books for teenagers. b.Zindel was one of the earliest writers who wrote for adults only. c.The Doom Stone and Rats are not popular with young adults. d.Zindel was given four prizes for literature before he died. e.At least eight of Zindel‘s books were very popular in his times. A.c, d, e B.a, b, c C.a, b, d D.a, d, e B Three months after the government stopped issuing(发放)or renewing permits for Internet cafes because of security (安全)concerns, some cafe owners are having financial(经济的)concerns of their own. The permits were stopped suddenly three months ago by the government until new safeguards could be put in place to prevent misuse of the information superhighway, but for cafe owners it‘s a business breakdown with no fix in sight. ―I handed in a request to open up an Internet café and received the conditions,‖ said the businessman Obeidallah. ―I rented a place in the Sharafiah district at SR45,000 and prepared the place with equipment that cost me more than SR100,000. When I went to the local government after finishing everything, I was surprised to find that they‘d stopped issuing permits for Internet cafes.‖ Having an Internet cafe without Internet is much like having a coffee shop without coffee. ―I‘m avoiding closing the place, but it‘s been more than three months with the situation ongoing as it is.‖ Obeidallah said. ―Who will bear the losses caused by the permit issue?‖ The decision took many cafe owners by surprise. ―I asked to open an Internet café, and I was handed a list of all the things that were needed to follow through, such as a sign for the place, filling out forms,‖ said Hassan Al-Harbi. ―I did all that was asked and rented a place. And after the Haj vacation I went to the local government and they surprised me, saying that there are new rules that forbid the issuing of any more Internet cafe permits and that one can‘t even renew his permit. I‘ve lost more than SR80,000,‖ Al-harbi added. As for the government, officials say a method to deal with it is on the way. But security concerns come before profit (盈利). 60.The government stopped issuing or renewing permits for Internet cafes . A.to prevent misuse of new safeguards in Internet cafes

B.to make cafe owners earn less profit from their business C.to stop the use of the information superhighway on Internet D.to make sure of the proper use of the information superhighway 61.The government‘s decision led to the fact that many cafe owners . A.suffered heavy financial losses B.asked to open up Internet cafes C.continued to operate Internet cafes D.asked the government for payment 62.The underlined phrase in the last paragraph ―on the way‖ means . A.to be studied B.to be put into practice C.to be changed D.to be improved 63.The cafe owners found the government‘s decision . A.suprising and unacceptable B.understandable and acceptable C.reasonable but surprising D.surprising but acceptable C Walk through the Amazon rainforest today and you will find it is steamy ,warm ,damp and thick .But if you had been around 15,000 years ago, during the last ice age ,would it have been the same ?For more than 30 years, scientists have been arguing about how rainforests like the Amazon might have reacted(反应)to the cold ,dry climates of the ice ages ,but until now ,no one has reached a satisfying answer. Rainforests like the Amazon are important for mopping up CO2 from the atmosphere and helping to slow global warming . Currently the trees in the Amazon take in around 500 million tonnes of CO 2 each year; equal to the total amount of CO2 giving off in the UK each year. But how will the Amazon react to future climate change? If it gets drier ,will it still survive and continue to draw down CO2 ?Scientists hope that they will be able to learn in advance how the rainforest will manage in the future by understanding how rainforests reacted to climate change in the past. Unfortunately ,getting into the Amazon rainforest and collecting information are very difficult .To study past climate ,scientists need to look at fossilized pollen ,kept in lake muds .Going back to the last ice age means drilling deep down into lake sediments (沉淀物) ,which requires specialized equipment and heavy machinery .There are very few roads and paths ,or places to land helicopters and aeroplanes .Rivers tend to be the easiest way to enter the forest ,but this still leaves vast ares between the rivers completely unsampled (未取样) far ,only a handful of cores have been drilled that go .So back to the last ice age and none of them provide enough information to prove how the Amazon rainforest reacts to climate change. 64.The underlined phrase ―mopping up‖ in the second paragraph means . A.cleaning up B.taking in C.wiping out D.giving out 65.How will the Amazon rainforest react to future climate change? A.It‘ll get drier and continue to remove CO2 . B.It‘ll remain steamy ,warm ,damp and thick . C.It‘ll get warmer and then colder and drier. D.There is no exact answer up to present. 66.What‘s the main idea of the last paragraph? A.It‘s important to drill deep down into lake sediments to collect information. B.It‘s impossible to prove how climate changes in the Amazon rainforest. C.It‘s hard to collect information for studies of the past climate in the Amazon rainforest. D.It‘s necessary to have specialized equipment and machinery to study the past climate. 67.The best title for this passage may probably be . A.Studies of the Amazon B.Climates of the Amazon C.Secrets of the Rainforests D.Changes of the Rainforests D Elght Days from just £299 Departs May—October 2005 Includes: ●Return flights from 8 UK airports to Naples ●Return airport to hotel transport ●Seven nights‘ accommodation at the 3☆ Hotel Nice 7

●The services of guides ●Government taxes Join us for a wonderful holiday in one of Europe‘s most wonderful corners .Long a favourite with holidaymakers—indeed the ancient Romans called the area ―happy land‖ –this simply attractive coastline of colourful towns, splendid views and the warm Mediterranean Sea is a perfect choice for a truly memorable holiday! Choose between the peaceful traditional village of Sant‘ Agata ,set on a hillside six miles from Sorrento ,or the more lively and well –known international resort (旅游胜地)town of Sorrento ,with wonderful views over the Bay of Naples. Breathtaking scenery and famous sights everywhere .From the legendary Isle of Capri to the haunting ruins of Pompeii ,and from the unforgettable ―Amalfi Drive‖ to the delightful resorts of Positano ,Sorrento and Ravello ,the area is a feast for the eyes! Should you choose to join us ,we know that you will not be disappointed! With a choice of hotels ,and optional excursions (可选择的旅游线路)including Capri ,Pompeii and the ―Amalfi Drive‖ ,this is a truly unmissable holiday. · Price based on two tourists sharing a twin / double room at the Hotel Nice. Like to know more? Then telephone Newmarket Air Holidays Ltd on: 0845-226-7766 (All calls charged at local rates). 68.All the following are included in the price of £ 299 EXCEPT __________. A.transport between the airport and the hotel B.telephone calls made by tourists C.the services of guides to tourists D.double rooms for every two tourists 69.What is the purpose of the passage? A.To invite people to take a breath in the Bay of Naples. B.To advise people to telephone Newmarket Air Holidays Ltd. C.To persuade people to tour in the area of the Mediterranean Sea. D.To attract people to go to Sant‘ Agata or Sorrento for sightseeing. 70.The underlined part ―the area is a feast for the eyes‖ in the passage means __________. A.the area is pleasing to the eye B.the area is really unforgettable C.the area catches the tourists‘ eye D.the area is crowded with tourists 71.After reading the ad, one will probably join in the tour because _________. A.the sights are attractive and the tour starts in May or October B.the price is low for those intending to stay at the 3☆ Hotel Nice C.the price offered is reasonable and the sights are beautiful D.good services are offered to those intending to stay in double rooms E NEWS BRIEF ●Prime Minister Tony Blair new allegations(指控) on Thursday that he misled Parliament and the public in making the case for the war in Iraq after he disclosed his chief legal adviser‘s written opinion raising questions about the legality(合法) of the war. ●U.S. Forest Service officials are reminding people to stay off Forest Service roads that are closed. The fine for disobeying the rule of road closures is a maximum of $5,000 fine and/ or six months in prison. Those who enter the area and cause road damage may also be required to pay for repairs. ●In a second study presented at the meeting, scientists from the UK and Denmark showed that even a few days of high temperatures can severely reduce production of crops such as wheat, soybeans, rice and groundnuts, if it occurs when the plants are flowering. ●A bomb exploded in Thailand‘s mainly Muslin south on Sunday, killing two policemen and wounding three others, a day after Thailand‘s queen condemned those behind a 15-month wave of violence(暴力). ●Mechanicsburg 3, West York 1: Ken Stamper and Rusty Bowman had seven kills each, and Ryan Warfield had six to lead the Wildcats past the Bulldogs, 25-11, 25-15, 15-25, 25-23, in a non-league match. 72.The news brief covers _____________. A.war, law, violence, culture and agriculture B.sports, war, violence, politics and climate

C.politics, culture, violence, climate and sports D.violence, sports, politics, law and agriculture 73.From the news brief, we can learn that ____________. A.the Bulldogs defeated the Wildcats by 3-1 in a non-league match B.Forest Service roads are closed for repairs before they are opened again C.quite a few violent accidents happened in Tailand before the latest one D.the British people think the decision made by Blair about the war is of legaliry 74.According to the U.S. Forest Service officials, those who enter the area and damage the closed roads __________. A.shall have to pay a $ 5,000 fine for the repairs to them B.shall be fined or put in prison, and may pay for the repairs C.shall be fined $ 5,000 and kept in prison for six months D.shall pay a fine and repair the roads as a punishment 75.The study of the scientists from the UK and Denmark is about ____________. A.the importance of climate and the growth of crops B.the damage caused by high temperatures to some crops C.the relationship between crops flowering and high temperatures D.the effect of high temperatures on the production of some crops 06 福建 A Getting paid to talk about the World Cup is a great job. I‘m not a football commentator(评论员),though-just an English teacher in Japan. I came to Japan two years ago, and didn't think I would stay, but Japan has that effect on you. People often end up living here longer than they planned. I think it‘s best to teach in a bigger city where there are other foreigners to mix with. Rather than a small town where English teachers often complain of feeling like a goldfish in a bowl. Many people choose to live in Tokyo, of course, which is good for the nightlife factor. But I‘d say that for general quality of living, cities of neither too large nor too small, like Sapporo where I live, are better choices. I teach English privately, which means I‘m my own boss. If you want to devote yourself to private teaching, it‘s well worth doing a TEFL course first, because your lessons will be much better for it. The problem with private teaching is finding students; it took me a year to build up a full schedule(日程表)of private lessons, so I started out teaching in schools part time. Most of my foreign friends here work full-time for big English conversation schools. The salary is fine to live on. But whether you can save money depends on how much going out and traveling you do here. The schools are reluctant to take time off –even teachers with tickets for the England-Argentina game had trouble getting the day off. 56.From the passage we know in Japan the write likes to jive in_______. A.Tokyo B.a small town C.a city of middle site D.a big city 57.According to the writer, one had better ________first to do private teaching better. A.take a TEFL course B.decide his or her own lessons C.find students D.build up a full schedule 58.The underlined sentence in the second paragraph implies that_______. A.there are many foreigners in Japan B.Japan is good for nightlife C.they can teach English privately in Japan D.Japan has something more attractive than expected 59.The underlined word―reluctant‖in the passage may probably mean_____. A.kind B.unwilling C.free D.careless B As skies are filled with millions of migrating(迁徙)birds, European scientists say the seasonal wonder appears to be strange; the fatter that bird, the better it flies. The results of their study led to a theory opposite to a central one of aerodynamics (空气动力学), which says that 8

the power needed to fly increases with weight. For birds, obviously, the cost of flying with heavy fat is much smaller than we used to think. Researchers found that red knoll wading birds double their normal body weight of 100 grams before making their twice-a-year nonstop flight between the British Isles and the Russian Arctic. Distance: 5, 000 kilometers. Another study in the magazine Nature measured the advantage of flying in an aerodynamic group which allows birds to save energy by flying smoothly and quietly in the lead bird‘s air stream. Flying in groups, their heart rates were 14.5 percent lower than flying alone, according to Henri, a French scientist. The findings help explain how birds complete difficult migrations. Researchers had thought that thinner, stronger birds would have the best chance to survive. The first study suggests that building up fat to be burnt as fuel during the migration is worth more than the energy it takes to carry the additional weight. In the study, researchers said their learn studied the birds flown at different body weights during 28 simulated(模拟 的)flights. They forced a small amount of special water into the birds‘ bodies so that they could measure the amount of energy burnt during the flight. 60.A red knot wading bird of 100 grams will probably weigh _____before making its nonstop migrating flight. A.50 grams B.100 grams C.150 grams D.200 grams 61.During their migrating flight, red knot wading birds can save energy by flying_______. A.separately B.alone C.in groups D.in pairs 62.A_______red not wading bird has a better chance to survive during its migrating flight. A.stronger B.weaker C.thinner D.fatter 63.The best title for this passage may probably be________. A.Birds Thin Down For Journey B.Birds Fatten Up For Journey C.How Birds Build Up Fat For Journey D.How Birds Burn Energy For Journey C Cafe Hub Next to the Castle lies The Hub, home of the Edinburgh international Festival and one of the most talked about spots in town. Our cafe in open every day for mouth-watering lunches, snacks and fine dining. Come in and enjoy the atmosphere of The Hub or watch the world go by from our beautiful terrace. The Hub, Castlehill, Royal Mile, Edinburgh. Open every day from 9:30 a. m. till late. Tel: 0131 473 2067 www. Thehub-edinburgh.com Farm World Enjoy being ―A Farmer for a Day‖. Join in delivering and feeding our spring babies-bottle feeding sessions twice daily. Fun for all family. Horse Rides, BMX Bikes Cross Country Course, Tractor through 600 acres, New Adventure Playground. Nature Trails. Full details on website. Open: May-Oct Wednesdays to Saturdays and daily during school holidays 11 a. m.-5 p. m. Tel:01797 260256/260321 www. farmworld-rye. Co. uk Enter the Europe-wide student competition! Are you curious, creative and energetic? Are you interested in the new media? Are you between 12 and 19 years of age? Then Join Multimedia 2006 is for you! Your challenge will be to build a team and develop a multimedia presentation in English-based on one of three different topics. You can register(报名)between May I and June 15, 2006 and will have to turn in your entry before September 15.2006. The rewards are wonderful £150,000 in prize for schools and the chance to-attend a European student camp-plus new experiences, an opportunity to make friends throughout Europe! For further information and registration forms go to; www. Siemens. Com join. Multimedia. 64.You‘ll have to register first if you want________. A.to enjoy delicious food B.to try Tractor Ride through 600 acres

C.to enter the Europe-wide student competition D.to watch the world go by from the beautiful terrace 65.According to the passage, there will be ______rewards for the Europe-wide student competition. A.only one B.two C.three D.four 66.You can visit Farm World________. A.on Monday in May B.any day in October C.at 2 p. m. at Christmas D.at 10:30 a. m. during school holidays 67. From the advertisements above, we can learn that_______. A.Cafe Hub is a popular place in the local area B.families can enjoy Horse Rides on New Adventure Playground C.Farm World provides lunches, snacks and fine dining. D.the Europe-wide student competition will be held on June 15.2006 D There are two main forms of teaching in Nottingham University: seminar (研讨会)and lecture. They are very different from the sort of teaching most often used in schools and colleges. In seminars you will be taught will discussion focusing on a text or topic set in advance in a friendly and informal atmosphere. The purpose is to provide an opportunity to try out new ideas and to think through difficulties with fellow learners. Students develop friendships through groups, as well as learning more about other people‘s ideas. You can also know your tutors as an individual rather than a face at the end of the room. Lectures are the most formal. There may be over a hundred in the audience and the lecture will last about fifty minutes. The value of the lecture is that it can present to a large number of people information which is not readily available in books, that it can give you an opportunity to hear a specialist develop a coherent(有条理的)argument, and that it can show visual material to a wide audience. You typical week‘s a work will feel strange after school or college since there are fewer timetabled teaching hours. Each week in the first year you may attend about six lectures and four to six seminars or tutorials(辅导). For the rest of the time you are working on your own, doing the necessary reading in preparation for tutorials or writing seminar papers. When writing an essay or carrying out project work, you can often discuss with your tutor about the title and topic. 68. The purpose of the passage is_______. A.to introduce two main forms of teaching B.to persuade you to try out new ideas C.to stress the importance of discussion D.to make you believe that seminar is more helpful 69.One of the values of the lecture is______. A.to make friends through groups B.to learn more about other people‘s ideas C.to offer a chance to discuss with a specialist D.to present to students information not found in books 70.Your typical week‘s work in the university will feel strange because______. A.you may have no project work after class B.you may give lectures and seminars C.you may have fewer timetabled teaching hours D.you may write seminar papers with fellow-learners 71.We can learn from the passage that__________. A.seminar is better than lecture B.lecture is better than seminar C.seminar is more formal than lecture D.lecture is more formal than seminar E Despite the high technology and investment(投资)in flood defenses by the Environment Agency.(环保局),there is no way to stop all flooding-sooner or later nature will produce something that will beat even the strongest defenses. Warning people of this danger is very important if we are to prevent the great loss of life seen fifty-three years ago. Indeed if 9

the Flood Warning system that currently exists had been around on that cold, stormy night in January 1953 ,many lives would have been spared. The Environment Agency took over the role of flood warning in 1995 from the police who had to go door to door or sound alarms to get the news not. The service is being constantly improved and a combination of better technology and increased investment following the Easter Floods of 1998 has led to the creation of Floodline and an automatic(自动)messaging system that can warn thousands of people in very little time. The Flood Warning team in Kent has also sent letters to the people living close to the rivers or the sea and invited them to join the AVM (automated voice messaging) system. Anyone choosing to take up this free service will receive a recorded message directly to their home, business or pager telling them of the level of warming, giving them as much time as possible to carry out their flood plan and save items that cannot be replaced if lost or damaged, such as photographs or children‘s favorite toys. 72.Choose the correct statements from the following according to the passage. a.Many people lost their lives in the flood in 1953. b.The Flood Warning system was already in use in 1953. c.Flood defenses can stop all flooding. d.The Environment Agency began to warn people of flood in 1995. e.Floodline was created after the Easter Floods of 1998. A.a,b,c B.b,c,d C.a,c,c D.a,d,e 73.What does the underlined word―pager‖mean in the passage? A.A boy employed to carry luggage in hotels. B.A piece of equipment designed to receive and show messages. C.A page of papers written to offer messages. D.A person invited to write pages of messages. 74.People can easily get information and advice about flood any time of the day from______. A.automatic messaging system B.Floodline 0845 988 1188 C.the Flood Warning team in Kent D.automated voice messaging system 75.The best title for this passage may probably be_______. A.Environment Agency B.Technology In Flood Defenses C.Flood Warning System D.Easter Floods 07 福建(A、B、C、E) A When I met him, I had a lot of anger inside of me. I‘ve lived my whole life in Spanish Harlem, but in my neighborhood, ther e are shoot-ups all the time. I know kids who have been shot or beaten up. I have friends who ended up in prison. I could ha ve ended up that way, too, but Mr. Clark wouldn‘t let that happen. Mr. Clark worked long hours, making sure I did my work. My grades rose. In fact, the scoresof our whole class rose. One da y, he took our class to see The Phantom of the Opera, and it was the first time some kids had ever been out of Harlem. Befor e the show, he treated us to dinner at a restaurant and taught us not to talk with our mouths full. We did not want to let him d own. Mr. Clark was selected as Disney‘s 2000 Teacher of the Year. He said he would draw three names out of a hat; those student s would go with him to Los Angeles to get the award. But when the time came to draw names, Mr. Clark said, ―You‘re all g oing.‖ On graduation day, there were a lot of tears. We didn‘t want his class to end. In 2001, hemoved to Atlanta, but he always kep t in touch. He started giving lectures about education, and wrote a bestselling book based on his classroom rules, The Essent ial 55. In 2003, Mr. Clark took some of us on a trip to South Africa to deliver school supplies and visit orphanages(孤儿院). It was the most

amazing experience of my life. It‘s now my dream to one day start a group of women‘s clubs, helping people from all backg rounds. 56.Without Mr. Clark, the writer . A.might have been put into prison B.might not have won the prize C.might have joined a women‘s club D.might not have moved to Atlanta 57.The Essential 55 is . A.a show B.a speech C.a classroom rule D.a book 58.How many students‘names were finally drawn out of a hat by Mr. Clark? A.None B.Three C.Fifty-five. D.All. 59.In the passage, the writer intends to tell us that . A.Mr. Clark went to South Africa because he liked travelling B.Mr. Clark helped to set up a group of women‘s clubs C.a good teacher can help raise his or her students‘ scores D.a good teacher has a good influence on his or her students B A small town in southwest Britain is banning( 禁 止 ) plastic bags in an attempt to help the environment and cut waste - a step that environmentalists believe is a first for Europe. Shopkeepers in Modbury population 1,500, agreed to stop handing out disposable plastic bags to customers on Saturday. Th ey said paper sacks and cloth carrier bags would be offered instead. Last month, San Franciso became the first U.S. city to ban plastic grocery bags. Internationally, laws to discourage the use o f plastic bags have been passed in parts of South Africa and Ireland, where govermments either tax shoppers who use them or fine companies that hand them out. Bangladesh already bans them, and so do at least 30 remote Alaskan villages. Modbury, about 225 miles southwest of London, has also declared a bag ammesty(宽限期), allowing local people to hand in plastic bags that have piled up at home. They will be sent for a recveling. The Modbury ban was the idea of Rebecca Hosking, who saw the effect of bags on manne life while working in the Pacific as a wildlife camerawoman. She said response(反应) in the town so far had been ―really positive‖. ―Modbury is quite an old-fashioned town and a lot of people have wicker baskets to go out shopping anyway,‖ Hosking told Sky News Television. The Worldwatch Institute, an environmental research agency, states that 100 billion plastic bags are thrown away each year i n the United States alone. More than 500 billion are used yearly around the world. 60.What was Rebecca Hosking? A.A lawyer. B.An environmentalist. C.A sailor. D.A photographer. 61.The underlined word ―disposable‖ in the passage probably means . A.acceptable B.valuable C.throw-away D.long-lasting 62.It can be inferred from the passage that . A.most of the people in Modbury cntinue to use plastic bags B.fewer and fewer plastic bags will be used in the world. C.San Francisco is the first city to ban plastic bags in the world D.most countries in the world have passed laws to ban plastic bags 63.Which of the following would be the best title of the passage? A.Environmental Protection B.Big Cities Banning Plastic Bags C.Effect of Plastic Fags on Sea Animals D.British Town Banning Plastic Bags C Scientists have found what look like caves on Mars(火星), and say they could be protecting life from the planet‘s terrible environment. 10

The first caves discovered beyond the Earth appear as seven anysteriou s black dots on the pictures sent back by NASA‘s Mars Odyssey orbiter . Each as large as a football field, they may be openings into natural ca ves below the Martian suface. ―If there is life on Mars, there is a good chance you‘d find it in caves,‖ said Jut Wynne,one of the reseachers who noticed the features while w orking on a US Geological Survey Mars Cave Detection Program. Jonathan Clarke, a geologist with the Mars Society of Australia, yester day described the discovery as exciting. One photo taken at night by an infrared imager( 红 外 线 成 像 器) showed one hole to be unusualy warm, suggesting hot air trapped during the day is flowing out. ―I said:?Wow, that‘s a cave‘‖ Dr. Clarke said excitedly. ―People have been looking for these for a long time; now we have fo und them.‖ He agreed such caves would be perfect places to hunt for life escaping from the bitterly cold,radiatiion-soaked( 充 满 辐 射 的), dry surface. ―Tiny drops of water could collect inside,‖ he said. ―If there are gases coming out, they could provide energy for a whole ra nge of bacteria. A cave is also a protection from radiation; the surface of Mars is exposed to high levels of space radiation.‖ The caves probably formed when tube-shaped lave flows(管状岩浆流) spread across the planet long ago. The outside of the tubes cooled, forming solid walls, while something hotter inside allowed the remaining have to flow out, forming caves. 64.What does the passage mainly talk about? A.How the caves were formed on Mars. B.How scientists found these caves on Mars. C.Caves on Mars may be full of hot air or a sign of life. D.Scientiste have completely recognized the surface of Mars. 65.We can learn from the passage that . A.water has already been found on Mars B.the scientists found all the caves at night C.it is certain that there is life in these caves D.the surface of Mars is bitterly cold, radiation-soaked and dry 66.According to the passage, Dr. Clarke was so excited because . A.such caves could provide energy for life B.they had finally found the caves on Mars C.such caves would be perfect places to hunt for life D.scientists had long been looking for these caves 67.Necessary conditions for life on Mars mentioned in the passage may include . A.lava and energy B.water and radiation from space C.gases and lava D.water and protection from radiation E Dogs wag(摇摆) their tails in different directions depending on whether they are excited and wanting to move forward or threatened and thinking of moving back, a study has found. Researchers in Italy examined the tail wagging behaviour of 30 dogs, catching their responses to a range of stimuli( 刺 激 物 ) with video camems. To conduct the study they chose 15 male dogs and 15 female ones aged between one and six years. The dogs were all family pets whose owners had allowed them to take part in the experiment at Bari Umversity. The dogs w ere placed in a large wooden box with an opening at the front to allow for them to view various stimuli. They were tested one at a time. The researchers led by Professor Giorgio Vallortigara of the University of Trieste found that when the dogs were shown thei r owners—a positive expenence—their tails wagged energetically to the right side. When they were shown an unfamiliar hu man they wagged to the right, but with somewhat less enthusiasm. The appears of a cat again caused a right-hand side wag,

although with less intensity again. The appearance of a large unfamiliar dog, similar to a German shepherd, changed the dire ction of tail wagging to the left. Research ers supposed the dog was thinking of moving back. When the dogs were not show n any stimuli they tended to wag their tails to the left, suggesting they preferred company. While the changes in the tail wag ging were not easily noticed without the aid of video, it was thought that the findings could help people judge the mood ( 心 情 ) of dogs. Computer and video systems, for example, could be used by professional dog trainers to determine the mood of dogs that they were required to approach. 71.The video cameras were used to catch the dogs‘ responses because . A.it was easier to catch the dogs‘response changes in the tail wagging B.the dogs were put in the wooden boxes and tested one at a time. C.they enabled the dogs‘owners to know about their dogs‘habit D.the dogs wagged their tails in different directions when they were in different moods 72.The underlined word―intensity‖ in the passage means . A.surprise B.worry C.excitement D.interest 73.When there are no stimuli, a dog will . A.wag to the left B.wag to the right C.not wag at all D.wag to the left and then to the right 74.The underlined word ―they‖ refers to . A.the dogs B.the trainers C.the systems D.the rescarchers 75.The purpose of doing the experiment is . A.to train dogs for their owners B.to help people judge the mood of dogs C.to help dogs find company D.to help people choose their pet dogs 08 福建 A After the Summer Olympics are over, when all the athletics have gone home and the television audience has switched off, another group of athletics and fans will arrive at the host city, and another competition will begin. These are the Paralympics, the games for athletes with a disability. But in Beijing in 2008, for the first time, one of the greatest Paralympics will not be taking part. She is a British athlete by the name of Tanni Grey-Thormpson. Born with spine hifida (脊椎裂) which left her paralysed from the waist Bown. Tanni used a wheelchair from the age of 7. at first, she was not keen on sport, apart from horse-riding, which gave her a sense of freedom. But in her teens, she started taking sports more seriously. She tried swimming, basketball and tennis. Eventually she found athletics, and never looked back. Indeed, Tanni‘s athletic career took off. In 1984, when she was 15, she pulled off a surprise victory in the 100metres at the Junior National Wheelchair Games. In 1998, Tanni went to her first Paralympic Games in Seoul. She won bronze in the 400 metres. Even greater success followed at the 1992 Barcelonn. Paralympics. Tanni won gold in the 100, 200, 400 and 800 metres relay, setting two world records in the process. In the same year she achieved she first of her six London Wheelchair Marathon victories. Tanni‘s enduring success had been part motivation(动机), part preparation, ―The training I do that enables me to be a good sprinter(短跑运动员) enables me to be good at a marathon too. I train 50 weeks of the year and that keeps me prepared for whatever distance I want to see…. I am still competing at a very high lever, but as I get older things get harder and I want to retire before I fall apart.‖ Indeed Tanni retired finally after the Visa Paralympic World Cup in 2007. Her wish is to coach young athletes for Beijing 2008 Olympic Games. In spite of ups and downs, she never take her fate lying down. In her splendid life, she has won an amazing eleven gold medals, four silvers and one bronze in series of Paralympics- a top lever athletic career covering two decades. She has won the London Wheelchair Marathon six times, more than any other competitor, and she has set over thirty world records. What advice does she have for young athletes? ―Work hard at your studies, and then train, train and train again.‖ 11

56. Which of the following sports did Tanni like before thirteen? A. Basketball B. Swimming. C. Tennis. D. Horse-riding. 57. When did Tanni win her first Olympic gold medal? A. In 1984. B. In 1988. C. In 1992. D. In 2007. 58. The underlined word ―that‖ in the 5th paragraph refers to _______. A. fifty weeks‘ training B. being a good sprinter C. training almost every day D. part motivation and part preparation 59. What‘s the right order of the events related to Tanni? a. She works as a coach. b. She took up athletics. c. She won four gold medals in Barcelong. d. She competed in her first Paralympic Games. e. She achieved a victory in her first London Wheelchair Marathon. A. b, d, c, e a B. a, d, b, c ,e C. A,d,c,e,b D. b.d.a.e.c 60. What can we learn from Tanni‘s success? A. Union is strength. B. Never too late to learn. C. Well begun is half done. D. No pains, no gains. B For years we have been told that encouraging a child‘s self-respect is important to his or her success is life. But child experts are now learning that too much praise can lead to the opposite effect. Praise-sholic kids who expect it at every turn may become teens who seek to same kind of approval from friends when asked if they want to go in the backscat of the car. The implication(含义) of saying ―You are the prettiest girl in class,‖ or talking about the goals she succeed but not her overall effort, is that you love her only when she looks the best, some she highest, achieves the most. And this carries over to the classroom. Social psychologist Carrol Dweck, PhD, tested the effects of overpraise on 400fifth graders while she was at Columbia University. She found that kids praised for ―trying hard‖ did better on testes and were more likely to take on difficult assignments than those praised for being ―smart‖. ―Praising attributes(品质) or abilities makes a false promise that success will come to you because you have that quality, and it devalues effort, so children are afraid to take on challenges, ‖ says Dweck, now at Stanford University, ―They figure they‘s better quit while they‘re ahead.‖ 61. The underlined words ―Praise-sholic kids‖ refers to kids who are ______. A. tired of being praised B. worthy of being praised C. very proud of being praised D. extremely fond of being praised 62. The author quoted(引用) Dr. Dweck‘s words in the last paragraph in order to make the article _____. A. better-known B. better-organized C. more percussive D. more interesting 63. We can infer from the passage that _____. A. praise for efforts should be more encouraged B. praise for results works better than praise for efforts C. praising a child‘s achievements benefits his or her success in life D. praising a child‘s abilities encourage him or her to take on challenges C We have designed all our bank cards to make your life easier. How to use your NatWest Servicecard As a Switch card, it lets you pay for all sports of goods and services, whenever you see the Switch logo. The money comes straight out of your account, so you can spend as much ad you like as long as you have enough money (or an agreed overdraft(透支) to cover it. It is also a cheque guarantee(担保) card for up to the amount shown on the card. And it gives you free access to your money from over 31,000 cash machines across the UK. How to use your NatWest Chshcard You can use your Cashcard as a Sulo card to pay for goods and server ices wherever you see the Solo logo. It can also give you access to your account and your cash from over 31,000 cash machines nationwide. You can spend or withdraw(提取) what you have in your account, or as much ar your agreed overdraft limit. Using your card abroad

You can also use your Servicecard and Cashcard when you‘re abroad. You can withdraw cash at cash machines and pay for goods and services wherever you see the Cirrus or Maestro logo displayed. We take a commission charge(手续费) of 2.25% of each cash withdrawal you make (up to £4) and a commission charge of 75 pence every time you use Maestro to pay for goods or services. We also apply a foreign-exchange transaction fee of 2.62%. How to use your NatWest Credit Card With your credit card you can do the following: Pay for goods and services and enjoy up to 56 days‘ interest-free credit. Pay in over 24 million shops worldwide that display the Maestrocard or Visa logo. Collect one AIR MILE for every £20 of spending that appears on your statement(结算单). (This does not include foreign currency or traveler‘s cheques bought, interest and other charges.) 64. If you carry the Servicecard or the Cashcard, _______. A. you can use it to guarantee things as you wish B. you can draw your money from cash machines conveniently C. you can spend as much money as you like without a limit D. you have to pay some extra money when you pay for services in the UK 65. If you withdraw £200 from a cash machine abroad, you will be charged ______. A. £4 B. £4.5 C. £5.25 D. £5.3 66. Which of the following is TRUE about using your NatWest Credit Card? A. You have to pay back with interest within 56 days. B. You will be charged some interest beyond two months. C. You can use the card in any shop across the world. D. You will gain one air mile if you spend £20 on traveller‘s cheques. 67. The purpose of the passage is to show you how to ______. A. play your cards right B. use your cards abroad C. draw cash with your cards D. pay for goods with your cards D The global energy crisis is approaching. What ca we do? Here are some steps you can take. Cooling puts the greatest stress on your summer energy bill and the power grid(电网). Just as t tune-up for your car can improve your gas mileage, a yearly tune-up of your heating and cooling system can improve efficiency and comfort. Clean or replaces filters monthly or as needed. For central air conditioning systems and room air conditioners, look for the ENERGY STAR, the federal government‘s symbol for energy efficiency. For central air, purchase the system with the highest possible Seasonal Energy Efficiency Raton. (SEER) Use energy-efficient ceiling fans either alone or with air conditioning. Ceiling fans do a great job of circulating air. When used with air conditioning, fans allow you to raise the thermostat(恒温器) and cut costs. Ceiling fans cool people, not rooms, so before you leave; turn off the ceiling fan. Let a programmable thermostat! ―remember for you‖ to automatically adjust the indoor climate with your daily and weekend patterns to reduce cooling bills by up to 10 percent. You can come home to a comfortable house without wasting energy and cresting pollution all day while you are at work. Try to make your home airtight enough to increase your comfort, make your home quieter and cleaner and reduce your cooling costs up to 20 percent. Gut your air conditioning load, and reduce pollution by planting planting leafy trees around your home and fixing reflective bricks on your roof. Close blinds or shades on south-and west-facing windows during the day, or fix shading equipment to avoid heat build-up. Turn off everything not in use: lights, TVs, computers. And use fluorescent bulbs(荧光灯), which provide bright, warm light while using at least two-thirds less energy, producing 70 percent less heat and lasting up to 10 times longer than incandescent bulbs(白炽灯). Drive the car that gets better gas mileage whenever possible if you own more than one vehicle. If you drive 12,500 miles a year, switching 10 percent of your trips from a car that gets 20 mils per gallon to one that gets 30 mpg will save you more than £65 per year. 12

Carpool. The average U.S. commuter(乘车上班族) could save about £260 a year by sharing cars twice a week with two people in a car that gets 20.1 mpg---assuming the three passengers share the cost of gas. 68. According to the passage, the thermostat is used to . A. make rooms quieter B. control room temperature C. turn off the air conditioner D. reduce room air pollution 69. We can conclude from the passage that the author probably discourages . A. planting leafy trees around your home B. turning off the ceiling fan before you leave your house C. keeping your south-facing windows open during the day D. using fluorescent bulbs instead of incandescent bulbs 70. This passage is mainly about . A. energy-saving tips B. fuel-saving tips C. do-it-yourself tips D. environment-protecting tips E A new study has found no evidence that sunscreen, commonly used to reduce the risk of skin cancer, actually increase the risk. Researchers from the University of Iowa based their findings on a review of 18 earlier studies that looked at the association between sunscreen use and melanoma (黑素瘤). They said that they found flaws in studies that had reported associations between sunscreen use and higher risk of melanoma Most health experts believe that by protecting the skin from the harmful effects of the sun, sunscreen helps prevent skin cancer, which is increasing in incidence (发生率) faster than any other cancer in the United States. But questions has been raised about sunscreen and whether it may has opposite effect, perhaps by allowing people to remain exposed to the sun longer without burning. The researchers said that among the problems with some earlier studies is that they often failed to take into account that those people most at risk for skin cancer--- people with fair skin and freckles (雀斑), for example--- are more likely to use sunscreen. As a result, it may appear that sunscreen users get cancer more often. The studies, which generally relied on volunteers to recall their sunscreen use, were also unable to prove how well the products had been applied, said the new study. 72. The underlined word ―flaws‖ in the 2nd paragraph most probably means . A. evidence B. facts C. faults D. failures 73. People with fair skin and freckles . A. seldom use sunscreen B. are more in danger of skin cancer C. can be free from the harm of the sun D. often expose themselves to the sun 74. We can learn from the passage that . A. sunscreen users get skin cancer more often B. the volunteers have proved the effect of sunscreen C. the new study was based on the experiences of volunteers D. the number of skin cancer patients is increasing in America 75. Which of the following can be the title for this passage? A. Sunscreen to Prevent Skin Cancer B. Sunscreen to Increase Skin Cancer C. Skin Cancer Caused by Sunscreen D. Skin Cancer Caused by Freckles

第二部分:05-07 年其他省市单项填空和完形填空专题汇编 I、单项填空 05 全国 I、II 21.—Can I speak to Mr. Wang , please ? — A.Who are you ? B.I‘m Wang . C.Speaking D.Are you john ? 22.No one helped me . I did it all myself . A.for B.by C.from D.to 23.Mary wrote an article on the team had failed to win the game . A.why B.what C.who D.that 24.I have many friends , some are businessmen . A.of them B.from which C.who of D.of whom 25.We haven‘t enough books for ; some of you will have to share . A.somebody B.anybody C.everybody D.nobody 26.Tom , you leave all your clothes on the floor like this ! A.wouldn‘t B.mustn‘t C.needn‘t D.may not 27.They wanted to charge $ 5, 000 for the car , we managed to bring the price down . A.but B.so C.when D.since 28.—What would you do if it tomorrow ? —We have to carry it on , since we‘ve got everything ready . A.rain B.rains C.will rain D.is raining 29.My parents will move back into town in a year or . A.later B.after C.so D.about 30.It wasn‘t until nearly a month later I received the manager‘s reply . A.since B.when C.as D.that 31.—Oh dear ! I‘ve just broken a window . — .It can‘t be helped . A.Never mind B.All right C.that‘s fine D.Not at all 32.The storm left , a lot of damage to this area . A.caused B.to have caused C.to cause D.having caused 33.The hero‘s story differently in the newspapers . A.was reported B.was reporting C.reports D.reported 34.The coffee is wonderful ! It doesn‘t taste like anything I before . A.was having B.have C.have ever had D.had ever had 35.The chairman thought necessary to invite Professor Smith to speak at the meeting . A.that B.it C.this D.him 05 全国 III 6.-Is your headache getting_____________? -No, it‘s worse. A.better B.bad C.less D.well 7.Listen to the two girls by the window. What language ___________? A.did they speak B.were they speaking C.are they speaking D.have they been speaking 8.-Did you tell Julia about the result? -Oh, no, I forgot. I ________ her now. A.will be calling B.will call C.call D.am to call 9.I always take something to read when I go to the doctor‘s __________ I have to wait. A.In case B.so that C.in order D.as if 10.We hadn‘t planned to meet. We met _________ chance. A.of B.in C.for D.by 11.The poor young man is ready to accept ___________ help he can get. 13

A.whichever B.however C.whatever D.whenever 12.-Would you like some more tea? -___________, please. A.No more B.Just a little C.I‘ve had enough D.Yes, I would 13.The doctor advised Vera strongly that she should take a holiday, but _______ didn‘t help. A.it B.she C.which D.he 14.Before building a house, you will have to _________ the government‘s permission. A.get from B.follow C.receive D.ask for 15.If you go by _________ train, you can have quite a comfortable journey, but make sure you get __________ fast one. A.the; the B.不填;a C.the; a D.不填;不填 16.Mary never does any reading in the evening, _________. A.so does John B.John does too C.John doesn‘t too D.nor does John 17._________, the more expensive the camera, the better its quality. A.General speaking B.Speaking general C.Generally speaking D.Speaking generally 18.While watching television, __________. A.the doorbell rang B.the doorbell rings C.we heard the doorbell ring D.we heard the doorbell rings 19.John, look at the time. ___________ you play the piano at such a late hour? A.Must B.Can C.May D.Need 20.―You can‘t catch me!‖ Janet shouted, __________ away. A.run B.running C.to run D.ran 05 北京 21.It is often said that teachers have very easy life. A.不填;不填 B.不填;a C.the; 不填 D.the; a 22.—Somebody wants you on the telephone. — no one knows I‘m here. A.For B.And C.But D.So 23.This girl is Linda‘s cousin. A.pretty little Spanish B.Spanish little pretty C.Spanish pretty little D.little pretty Spanish 24.He more than 5,000 English words when he entered the university at the age of 15. A.has learned B.would have learned C.learned D.had learned 25.It‘s the present situation in poor areas that much higher spending on education and training. A.answers for B.provides for C.calls for D.plans for 26.He have completed his work; otherwise, he wouldn‘t be enjoying himself by the seaside. A.should B.must C.wouldn‘t D.can‘t 27.Scientists think that the continents always where they today. A.aren‘t; are B.aren‘t; were C.weren‘t; are D.weren‘t; were 28.It‘s necessary to be prepared for a job interview. the answers ready will be of great help. A.To have had B.Having had C.Have D.Having 29.As soon as he comes back, I‘ll tell him when and see him. A.you will come B.will you come C.you come D.do you come 30.When asked by the police, he said that he remembered at the party, but not . A.to arrive; leaving B.to arrive; to leave C.arriving; leaving D.arriving; to leave 31.—Why did you leave that position?

—I a better position at IBM. A.offer B.offered C.am offered D.was offered 32.The prize of the game show is $30,000 and an all expenses vacation to China. A.paying B.paid C.to be paid D.being paid 33.I‘d like to arrive 20 minutes early I can have time for a cup of tea. A.as soon as B.as a result C.in case D.so that 34.I couldn‘t do my homework with all that noise . A.going on B.goes on C.went on D.to go on 35.—Why does she always ask you for help? —There is no one else , is there? A.who to turn to B.she can turn to C.for whom to turn D.for her to turn 05 天津 1. —Sorry to you, but could I ask a quick question ? —No problem . A. worry B. prevent C. trouble D. disappoint 2. Elephants have their own way to tell the shape of an object and it is rough or smooth . A. 不填 B. whether C. how D. what 3. —It‘ll take at least 2 hours to do this ! —Oh, ! I could do it in 30 minutes . A. come on B. pardon me C. you are right D. don‘t mention it 4. They have a good knowledge of English but little they know about German . A. have B. did C. had D. do 5. He tried his best to solve the problem, difficult it was . A. however B. no matter C. whatever D. although 6. If it is quite to you, I will visit you next Tuesday . A. convenient B. fair C. easy D. comfortable 7. You should understand the traffic rule by now . You‘ve had it often enough . A. explaining B. to explain C. explain D. explained 8. —Julia said she sent you a birthday card yesterday . Have you got it ? —Oh, really ! I haven‘t my mailbox yet . A. examined B. reviewed C. tested D. checked 9. It is what you do rather than what you say matters . A. that B. what C. which D. this 10. Bill was doing a lot of physical exercise to build up his . A. ability B. force C. strength D. mind 11. By the time Jane gets home, her aunt for London to attend a meeting . A. will leave B. leaves C. will have left D. left 12. I don‘t want like I‘m speaking ill of anybody, but the manager‘s plan is unfair . A. to sound B. to be sounded C. sounding D. to have sounded 13. Last month, part of Southeast Asia was struck by floods, from effects the people are still suffering . A. that B. whose C. those D. what 14. I have been more than six years old when the accident happened . A. shouldn‘t B. couldn‘t C. mustn‘t D. needn‘t 15. I prefer a flat in Inverness to in Perth, because I want to live near my Mom‘s . A. one B. that C. it D. this 05 辽宁 21.Nowadays, a large number of women, especially those from the countryside, _________ in the clothing industry. A.is working B.works C.work D.worked 22.All these gifts must be mailed immediately _______ in time for Christmas. A.in order to have received B.in order to receive C.so as to be received D.so as to be receiving 23.Susan decided not to work on the program at home because she didn‘t want her parents to know what she __________. A.has done B.had done C.was doing D.is doing 14

24.—We‘d like you to start work tomorrow if possible. —I‘m sorry, but I can‘t possibly start until Monday. _________? A.Do you agree with me B.Is that a good idea C.Do you think I‘m right D.Will that be all right 25.Could you please tell me where you bought the shoes you ________ yesterday? A.tried on B.put on C.had on D.pulled on 26.This cake is very sweet. You __________ a lot of sugar in it. A.should put B.could have put C.might put D.must have put 27.The head office of the bank is in Beijing, but it has _________ all over the country. A.companies B.branches C.organizations D.businesses 28.I walked in our garden, _______ Tom and Jim were tying a big sign onto one of the trees. A.which B.when C.where D.that 29.Do you have any idea ________ is actually going on in the classroom? A.that B.what C.as D.which 30.Follow your doctor‘s advice, _________ your cough will get worse. A.or B.and C.then D.so 31.This book tells ________ life story of John Smith, who left ______ school and worked for a newspaper at the age of 16. A.the; the B.a; the C.the; 不填 D.a; 不填 32.—Well. I do think the rabbit is a beautiful, gentle animal which can run very fast. —_____________. A.So it is B.So is it C.So does it D.So it does 33.Months ago we sailed ten thousand miles across this open sea, which _______ the Pacific, and we met no storms. A.was called B.is called C.had been called D.has been called 34.There was never any time for Kate to feel lonely, ________ she was an only child. A.ever since B.now that C.even though D.even as 35.In the dark forests ________, some large enough to hold several English towns. A.stand many lakes B.lie many lakes C.many lakes lie D.many lakes stand 05 浙江 1. My brother is an actor. He ______ in several films so far. A. appears B. appeared C. has appeared D. is appearing 2. Jim passed the driving test, ______ surprised everybody in the office. A. which B. that C. this D. it 3. The president spoke at the business meeting for nearly an hour without ______ his notes. A. bringing up B. referring to C. looking for D. trying on 4. Mrs. Taylor has ______ 8- year- old daughter who has ______ gift for painting—she has won two national prizes. A. a; a B. an; the C. an; a D. the; a 5. — Do you think I could borrow your bicycle? -- ______. A. How come? B. Take your time. C. Yes, go on. D. Yes, help yourself. 6. – Ow! I‘ve burnt myself!—How did you do that?—I ______ a hot pot. A. touched B. kept C. felt D. held 7. The old tower must be saved, ______ the cost. A. however B. whatever C. whichever D. wherever 8. ______ more about university courses, call (920) 746-3789. A. To find out B. Finding out C. Find out D. Having found out 9. The World Wide Web is sometimes jokingly called the World Wide Wait because it ______ be very slow. A. should B. must C. will D. can 10. —People should stop using their cars and start using public transport.— ______. The roads are too crowded as it is. A. All right B. Exactly C. Go ahead D. Fine 11. —I‘m afraid Mr. Wood can‘t see you until 4 o‘clock.—Oh, ______ I won‘t wait.

A. no doubt B. after all C. in that case D. in this way 12. —Are you still busy?—Yes, I ______ my work, and it won‘t take long. A. just finish B. am just finishing C. have just finished D. am just going to finish 13. My mother always gets a bit ______ if we don‘t arrive when we say we will. A. anxious B. ashamed C. weak D. patient 14. Maggie has been fortunate to find a job she loves and, ______, she gets well paid for it. A. sooner or later B. what‘s more C. as a result D. more or less 15. Danby left word with my secretary ______ he would call again in the afternoon. A. who B. that C. as D. which 16. I am sure David will be able to find the library—he has a pretty good ______ of direction. A. idea B. feeling C. experience D. sense 17. ______ I explained on the phone, your request will be considered at the next meeting. A. When B. After C. As D. Since 18. Bob ran the 100 meters in 9.91 seconds, and I have not seen ______ this year. A. the best B. better C. the most D. more 19. I couldn‘t ______. The line was busy. A. go by B. go around C. get in D. get through 20. We‘ve been looking at houses but haven‘t found ______ we like yet. A. one B. ones C. it D. them 05 湖南 21. -- It's cloudy outside. Please take an umbrella. -- __________. A. Yes, take it easy B. Well, it just depends C. OK, just in case D. All fight, you're welcome 22. __ in a white uniform, he looks more like a cook than a doctor. A. Dread B. To dress C. Dressing D. Having dressd 23. Allow children the space to voice their opinions, ____they are different from your own. A. until B. even if C. unless D. as though 24. – Lucy doesn‘t mind lending you her dictionary. -- She ______ . I've already borrowed one. A. can't B. mustn't C. needn't D. shouldn't 25. He suddenly saw Sue _____ the room. He pushed his way ____ the crowd of people to get to her. A. across, across B. over, through C. over, into D. across, through 26. I was just talking to Margot when Jackson _____ . A. cut in B. cut down C. cut out D. cut up 27. Frank's dream was to have his own shop ____ to produce the workings of his own hands. A. that B. in which C. by which D. how 28. We went to Canada to travel and my cousin ______ as our guide. A. played B. showed C. acted D. performed 29. I can't remember when exactly the Rohinsons left __ city. I only remember it was ____ Monday. A. the, the B. a, the C. a, a D. the, a 30. – If the traffic hadn't been so heavy, I could have been hack by 6 o'clock. -- What a pity! Tina _____ here to see you. A. is B. was C. would be D. has been 31. The more I think about him, the more reasons I find for loving him ___ I did. A. as much ms B. as long as C. as soon as D. as far as 32. Since I won the big prize, my telephone hasn't stopped ringing. People __ to ask how I am going to spend the money. A. phone B. will phone C. were phoning D. are phoning 33. You will find as you read fiats book that you just can't keep some of these stones to ______. You will want to share them 15

with a friend. A. itself B. yourself C. himself D. themselves 34. I send you 100 dollars today, the rest __ in a yew. A. follows B. followed C. to follow D. being followed 35. I was surprised by her words, which made me recognize ___ silly mistakes I had made. A. what B. that C. how D. which 05 湖北 21.The repairs cost a lot ,but it‘s money well . A.to spend B.spent C.being spent D.spending 22.When the old man to walk back to his house ,the sun itself behind the mountain. A.started ;had already hidden B.had started ;had already hidden C.had started ;was hiding D.was starting; hid 23.He was hoping to go abroad but his parents that they won‘t support him unless he can borrow money from the bank. A.were deciding B.have decided C.decided D.will decide 24.To understand the grammar of the sentence, you must break it into parts. A.down B.up C.off D.out 25.—Would you mind my coming over and having a look at your new garden ?My little son‘s curious about those roses you grow. — .You‘re welcome. A.Yes ,I do B.Never mind C.Yes ,please D.Not at all 26. from other continents for millions of years ,Australia has many plants and animals not found in any other country in the world. A.Being separated B.Having separated C.Having been separated D.To be separated 27.First ,it is important to recognize what kind of person you are and which special qualities make you different from . A.everyone else B.the other C.someone else D.the rest 28.What a table ! I‘ve never seen such a thing before .It is it is long. A.half not as wide as B.wide not as half as C.not half as wide as D.as wide as not half 29.Her sister has become a lawyer, she wanted to be. A.who B.that C.what D.which 30.He hasn‘t slept at all for three days. he is tired out. A.There is no point B.There is no need C.It is no wonder D.It is no way 31.They started off late and got to the airport with minutes to . A.spare B.catch C.leave D.make 32.—Do you know where David is? I couldn‘t find him anywhere. —Well . He have gone far—his coat‘s still here. A.shouldn‘t B.mustn‘t C.can‘t D.wouldn‘t 33.If I plan to do anything I wanted to ,I‘d like to go to Tibet and travel through as much of it as possible. A.would B.could C.had to D.ought to 34.—Father ,you promised! —Well, .But it was you who didn‘t keep your word first. A.so was I B.so did I C.so I was D.so I did 35.This picture was taken a long time ago . I wonder if you can my father. A.find out B.pick out C.look out D.speak out

05 重庆 21. It is known to all that _____ you exercise regularly, you won't keep good health. A. unless B. whenever C. although D. if 22. — Victor certainly cares too much about himsely. — Yes. He‘s never interested in what ______ is doing. A. no one else B. anyone else C. someone else D. nobody else 23.My family usually goes skating for vacation, I like skating, but I want to try something different this year. A. Let's go. B. Cheer up. C. Like what? D. Take care. 24. His idea of having weekly family meals together, which seemed difficult at first, has ______ many good changes in their lives. A. got through B. resulted from C. turned into D. brought about 25. — What‘s wrong with your coat? — Just now when I wanted to get off the bus, the man next to me ____ on it. A. sat B. had sat C. had been sitting D. was sitting 26. Daddy didn't mind what we were doing, as long as we were together, ____fun. A. had B. have C. to have D. having 27. _____, he talks a lot about his favorite singers after class. A. A quiet student as he may be B. Quiet student as he may be C. Be a quiet student as he may D. Quiet as he may be a student 28. — What are you going to do this afternoon? — I am going to die cinema with some friends. The film_____ quite early, so we____ to the bookstore after that. A. finished; are going C. finishes; are going B. finished ; go D. finishes; go 29. Millions of pounds' worth of damage _____ by a storm which swept across the north of England last nigh A. has been caused B. had been caused C. will be caused D. will have been caused.. 30. —You know. Bob is a little slow ____ understanding, so… — So I have to be patient ______ him. A. in ; with B. on; with C. in; to D. at; for 31. — What should I do with this passage? —_____ the main idea of each paragraph. A. Finding out B. Found out C. Find out D. To find out 32. Mark was a student at this university from 1999 to 2003, ____ , he studied very hard and was made Chairman of the Students' Union. A. during which time B. for which time C. during whose time D. by that time 33. I was on the highway when this oar west past followed by a police car. They ____ at least 150 kilometers an hour. A. should have been doing B. must have been doing C. could have done D. would have done 34. The old lady‘s hand shook frequently. She explained to her doctor ______ this shaking had begun half a year before, and _____, only because of this, she had been forced to give up her job. A. when; how B. how; when C. how; how D. why; why 35. — We missed you at this morning's meeting, Diana. —_____, but if f hadn't had to meet a friend, I would have been there. A. Me. too B. I‘m sorry C. Never mind D. Thank you 05 山东 21. – Have you been to New Zealand? No, I‘d like to, __________ . A. too B. though C. yet D. either 22. – Could you do me a favor and take these books to my office? Yes, ________________ . A. for pleasure B. I could C. my pleasure D. with pleasure 23. I knew _______ John Lennon, but not ______ famous one. 16

A. 不填;a B. a; the C. 不填;the D. the; a 24. It was some time _______ we realized the truth. A. when B. until C. since D. before 25. With more forests being destroyed, huge quantities of good earth ____ each year.2005 山东卷 A. is washing away B. is being washed away C. are washing away D. are being washed away 26. The shopkeeper did not want to sell for _____ he thought was not enough. A. where B. how C. what D. which 27. Oil prices have risen by 32 percent since the start of the year, _____ a record US$57,65 a barrel on April 4. A. have reached B. reaching C. to reach D. to be reaching 28. Mr. Smith owns ____ collection of coins than anyone else I have ever met. A. larger B. a larger C. the largest D. a large 29. Modern plastics can ____ very high and very low temperatures. A. stand B. hold C. carry D. support 30. He was educated at a local grammar school, ______ he went on to Cambridge. A. from which B. after that C. after which D. from this 31. ----- ______ that he managed to get the information? ----- Oh, a friend of his helped him. A. Where was it B. What was it C. How was it D. Why was it 32. What shall we use for power when all the oil in the world has _____ ? A. given out B. put out C. held up D. used up 33. ----- Let‘s go to a movie after work, OK? ----- ________. A. Not at all B. Why not? C. Never mind D. What of it? 34. He paid for a seat, when he _____ have entered free. A. could B. would C. must D. need 35. The country life he was used to ____ greatly since 1992. A. change B. has changed C. changing D. have changed 05 江西 21.—Shall I give you a ride as you live so far away? —Thank you. _________. A.It couldn‘t be better B.Of course you can C.If you like D.It‘s up to you 22.—Tom is never late for work. Why is he absent today? —Something ________ to him. A.must happen B.should have happened C.could have happened D.must have happened 23.—Hello, Mr. Smith. This is Larry Jackson. I am afraid I won‘t be able to arrive on time for the meeting in your office. — __________. We‘ll wait for you. A.Harry up B.No doubt C.Cheer up D.That‘s all right 24.Cars do cause us some health problems —in fact far more serious _______ than mobile phones do. A.one B.ones C.it D.those 25.The schools themselves admit that not all children will be successful in the jobs ______ they are being trained. A.in that B.for that C.in which D.for which 26.My friend Martin was very sick with a strange fever; _______, he could neither eat nor sleep. A.as a result B.after all C.any way D.otherwise 27.If you grow up in ______ large family, you are more likely to develop ______ ability to get on well with ________ others. A./; an; the B.a; the; / C.the; an; the D.a; the; the 28.Please tell me how the accident _______. I am still in the dark.

A.came by B.came upon C.came to D.came about 29.________ and no way to reduce her pain and suffering from the terrible disease, the patient sought her doctor‘s help to end her life. A.Having given up hope of cure B.With no hope for cure C.There being hope for cure D.In the hope of cure 30.I think you‘ll grow ________ him when you know him better. A.liking B.to be like C.to like D.to be liking 31.The manager, _______ it clear to us that he didn‘t agree with us, left the meeting room. A.who has made B.having made C.made D.making 32.Your uncle seems to be a good driver; ,I wouldn‘t dare to travel in his Car . A.even so B.even though C.therefore D.so 33.The way he did it was different we were used to . A.in which B.in what C.from what D.from which 34.—Must I turn off the gas after cooking ? —Of course . You can never be careful with that . A.enough B.too C.so D.very 35.—Hurry up! Alice and Sue are waiting for you at the school gate. —Oh! I thought they without me. A.went B.are going C.have gone D.had gone 05 安徽 21. I don' t think we' ve met before. You' re taking me for ______ A. some other B. someone else C. other person D. one other 22. You must keep on working in the evening ______ you are sure you can finish the task in time. A. as B. if C. when D. unless 23. -- Shall we go to the art exhibition right away? -- ___________. A. It' s your opinion B. I don' t mind C. It' s all up to you D. That' s your decision 24. Kathy _____ a lot of Spanish by playing with the native boys and girls. A. picked up B. took up C. made up D. turned up 25. After dinner he gave Mr. Richardson ______ ride to ______ Capital Airport. A. the; a B. a; the C. 不填; a D. 不填; the 26. Helen _______ go on the trip with us, but she isn' t quite sure yet. A. shall B. must C. may D. can 27. The manager had fallen asleep where he______, without undressing. A. was laying B. was lying C. had laid D. had lied 28. My _______ of this weekend' s activity is going out with some good friends. A. idea B. opinion C. mind D. thought 29. That was really a splendid evening. It' s years _______ I enjoyed myself so much. A. when B. that C. before D. since 30. -- I'm terribly sorry I broke your glass. -- _____________ A. That' s right B. Bad luck C. Sorry D. You can forget it 31. John is the tallest boy in the class, ___________ according to himself. A. five foot eight as tall as B. as tall as five foot eight C. as five foot eight tall as D. as tall five foot eight as 32. Great changes have taken place in that school. It is no longer ______ it was 20 years ago, _______ it was so poorly equipped. A. what; when B. that; which C. what; which D. which; that 33. He is such a man who is always ________ fault with other people. A. putting B. seeking C. finding D. looking for 17

34. I really can' t understand _________her like that. A. you treat B. you to treat C. why treat D. you treating 35. -- Maggie had a wonderful time at the party. -- _________, and so did I. A. So she had B. So had she C. So she did D. So did she 05 江苏 21. On May 5, 2005, at ______ World Table Tennis Championship, Kong Linghui and Wang Hao won the gold medal in men's doubles with ________ score of 4: 1. A. a; a B. 不填; the C. a; 不填 D. the; a 22.—How is everything going on with you in Europe? —Quite well. Not so smoothly as I hoped, _________. A. though B. instead C. either D. too 23. Everybody in the village likes Jack because he is good at telling and _________ jokes. A. turning up B. putting up C. making up D. showing up 24. — How about putting some pictures into the report? —________A picture is worth a thousand words. A. No way. B. Why not? C. All right? D. No matter. 25.— Is Bob still performing? —I'm afraid not. He is said________ the stage already as he has become an official. A. to have left B. to leave C. to have been left D. to be left 26. I'm moving to the countryside because the air there is much fresher than________ in the city. A. ones B. one C. that D. those 27. ________ in the mountains for a week, the two students were finally saved by the local police. A. Having lost B. Lost C. Being lost D. Losing 28. David has won the first prize in singing; he is still very excited now and feels________ desire to go to bed. A. the most B. more C. worse D. the least 29.They _______ on the program for almost one week before I joined them, and now we________ on it as no good results have come out so far. A. had been working; are still working B. had worked; were still working C. have been working; have worked D. have worked; are still working 30. In our childhood, we were often _______ by Grandma to pay attention to our table manners. A. demanded B. reminded C. allowed D. hoped 31. —The woman biologist stayed in Africa studying wild animals for 13 years before she returned. — Oh, dear! She _______ a lot of difficulties! A. may go through B. might go through C. ought to have gone through D. must have gone through 32. The place _______ the bridge is supposed to be built should be ______ the cross-river traffic is the heaviest. A. which; where B. at which; which C. at which; where D. which; in which 33.— Don't you think it necessary that he _______ to Miami but to New York? —I agree, but the problem is ________ he has refused to. A. will not be sent; that B. not be sent; that C. should not be sent; what D. should not send; what 34. Unlike watching TV, reading is a highly active process (过程)________ it requires attention as well as memory and imagination. A. until B. but C. unless D. for 35. ______ about wild plants that they decided to make a trip to Madagascar for further research. A. so curious the couple was B. So curious were the couple C. How curious the couple were D. The couple was such curious 05 广东

21. Tom: Mike, our team will play against the Rockets this weekend. I'm sure we will win. Mike: ______! A. Congratulations B. Cheers C. Best wishes D. Good luck 22. Tara: This is Tara Patel from Cotton House in Kidderminster. Could I speak to Mr. Smith, please? Mr. Smith: ______ A. Hello. B. I'm Mr. Smith. C. Who are you? D. Speaking. 23. ______, Carolina couldn't get the door open. A. Try as she might B. As she might try C. She might as try D. Might she as try 24. He glanced over at her, ______ that though she was tiny, she seemed very well put together. A. noting B. noted C. to note D. having noted 25. John is leaving for London tomorrow and I will ______ him ______ at the airport. A. send ... away B. leave ... off C. see ... off D. show ... around 26. You'd better take something to read when you go to see the doctor ______ you have to wait. A. even if B. as if C. in case D. in order that 27. John is very lazy. He falls ______ behind in his studies. A. very B. far C. more D. still 28. Years ago we didn't know this, but recent science ______ that people who don't sleep well soon get ill. A. showed B. has shown C. will show D. is showing 29. I think he's just going to deal with this problem ______ day. A. next B. other C. following D. another 30. The American Civil War lasted four years ______ the North won in the end. A. after B. before C. when D. then 31. He hurried to the station only ______ that the train had left. A. to find B. finding C. found D. to have found 32. The policeman's attention was suddenly caught by a small box which ______ placed under the Minister's car. A. has been B. was being C. had been D. would be 33. -- I've taken someone else's green sweater by mistake. -- It ______ Harry's. He always wears green. A. has to be B. will be C. mustn't be D. could be 34. Some researchers believe that there is no doubt ______ a cure for AIDS will be found. A. which B. that C. what D. whether 35. Many people who had seen the film were afraid to go to the forest when they remembered the scenes ______ people were eaten by the tiger. A. in which B. by which C. which D. that 06 全国 I、II 21.The house belongs to my aunt but she ___ here any more. A.hasn't lived B.didn't live C.hadn't lived D.doesn't live 22.We ____ the last bus and didn't have any money for taxi, so we had to walk home. A.reached B.lost C.missed D.caught 23.See the flags on top of the building? That was ____ we did this morring. A.when B.which C.where D.what 24.There's no light on-they ____ be at home. A.can't B.mustn't C.needn't D.shouldn't 25.—Excuse me, can you tell me where the nearest bank is, please? — ____ Oh yes! It's past the post office, next to a big market. A.Mm, let me think. B.Oh, I beg your pardon? C.You're welcome. D.What do you mean? 26.If I can help ____,I don't like working late into the night. A. so B.that C.it D.them 18

27.Mike didn't play football yesterday because he had ____ his leg. A.damaged B.hurt C.hit D.struck 28. ____ he has limited technical knowledge, the old worker has a lot of experience. A.Since B.Unless C.As D.Although 29.The water ___ cool when I jumped into the pool for morning exercise. A.was felt B.is felt C.felt D.feels 30.—Hello, could I speak to Mr. Smith? —Sorry, wrong number, There isn't ____ Mr. Smith here. A.不填 B.a C.the D.one 31.Eliza remembers everything exactly as if it ____ yesterday. A.was happening B.happens C.has happened D.happened 32. ____and happy, Tony stood up and accepted and prize. A.Surprising B.Surprised B.Being surprised D.To be surprising 33.Please remind me ____ he said he was going. I may be in time to see him off. A.where B.when C.how D.what 34.—I wonder if I could possibly use your car for tonight? — ____. I'm not using it anyhow. A.Sure, go ahead B.I don't know C.Yes, indeed D.I don't care 35.Mary, ____ here-everybody else, stay where you are. A.come B.comes C.to come D.coming 06 北京 21. This washing machine is environmentally friendly because it uses _____ water and electricity than _____ models. A. less ; older B. less ; elder C. fewer ; older D. fewer ; elder 22. --- When do we need to pay the balance? --- __________ September 30. A. In B. By C. During D. Within 23. She went to the bookstore and bought _________. A. dozen books B. dozens books C. dozen of books D. dozens of books 24. --- Which driver was to blame? --- Why, _________! It was the child's fault, clear and simple. He suddenly came out between two parked cars. A. both B. each C. either D. neither 25. --- What's the name? --- Khulaifi. _______ I spell that for you? A. Shall B. Would C. Can D. Might 26. --- I knocked over my coffee cup. It went right over ______ keyboard. --- You shouldn't put drinks near ________ computer. A. the ; 不填 B. the ; a C. a ; 不填 D. a ; a 27. --- _______ leave at the end of this month. --- I don't think you should do that until ________ another job. A. I'm going to ; you'd found B. I'm going to ; you've found C. I'll ; you'll find D. I'll ; you'd find 28. There have been several new events ________ to the program for the 2008 Beijing Olympic Games. A. add B. to add C. adding D. added 29. --- Could you do me a favour? --- It depends on ______ it is. A. which B. whichever C. what D. whatever 30. --- Your job ________ open for your return.

--- Thanks. A. will be kept B. will keep C. had kept D. had been kept 31. Women _______ drink more than two cups of coffee a day have a greater chance of having heart disease than those ________ don't. A. who ; 不填 B. 不填 ; who C. who ; who D. 不填表; 不填 32. --- Where did you put the car keys? --- Oh, I ________ I put them on the chair because the phone rang as I ______ in. A. remembered ; come B. remembered ; was coming C. remember ; come D. remember ; was coming 33. ________ you have tried it, you can't imagine how pleasant it is. A. Unless B. Because C. Although D. When 34. He found it increasingly difficult to read, _______ his eyesight was beginning to fail. A. and B. for C. but D. or 35. I can't stand ______ with Jane in the same office. She just refuses _______ talking while she works. A. working ; stopping B. to work ; stopping C. working ; to stop D. to work ; to stop 06 天津 1. We had a picnic last term and it was a lot of fun, so let‘s have one this month. A. the other B. some C. another D. other 2. The cost of living in Glasgow is among the lowest in Britain, the quality of life is probably one of the highest. A. since B. when C. as D. while 3.-Did Linda see the traffic accident? -No, no sooner impossible now does seem possible. A. had she gone B. she had gone C. has she gone D. she has gone 4. What we used to think impossible now does seem possible. A. is B. was C. has been D. will be 5. If you are traveling the customs are really foreign to your own, please do as the Romans do. A. in which B. what C. when D. where 6. We want to rent a bus which can 40 people for our trip to Beijing. A. load B. hold C. fill D. support 7. A good story does not necessarily have to have a happy ending, but the reader must not be left . A. unsatisfied B. unsatisfying C. to be unsatisfying D. being unsatisfied 8. Most of us know we should cut down on fat, but knowing such things isn‘t much help when it shopping and eating. A. refers to B. speaks of C. focuses on D. comes to 9. -I‘m thinking of the test tomorrow. I‘m afraid I can‘t pass this time. - ! I‘m sure you‘ll make it. A. Go ahead B. Good luck C. No problem D. Cheer up 10. Don‘t respond to any e-mails personal information, no matter how official they look. A. searching B. asking C. requesting D. questioning 11. We have proved great adventurers, but we have done the greatest march ever made in the past ten years. A. needn‘t B. may not C. shouldn‘t D. mustn‘t 12. The Beatles, many of you are old enough to remember, came from Liverpool. A. what B. that C. how D. as 13. Fitness is important in sport, but of at least importance are skills. A. fair B. reasonable C. equal D. proper 14. There is much chance Bill will recover from his injury in time for the race. A. that B. which C. until D. if 15. Finding information in today‘s world is easy. The is how you can tell if the information you get is useful or not. A. ability B. competition C. challenge D. knowledge 19

06 辽宁 21.Of all reasons for my decision to become a university professor, my father's advice was most important one. A.the;a B.不填;a C.不填;the D.the;the 22.The computer system suddenly while he was searching for information on the Internet. A.broke down B.broke out C.broke up D.broke in 23.I hear boys in your school like playing football in their spare time, though others prefer basketball. A.quite a lot B.quite a few C.quite a bit D.quite a little 24.He was about halfway through his meal a familiar voice came to his ears. A.why B.where C.when D.while 25.I was told that there were about 50 foreign students Chinese in the school, most were from Germany. A.study; of whom B.study; of them C.studying; of them D.studying; of whom 26.-These books are too heavy for me to carry. - . A.You may ask for help B.I'll give you a hand C.I'll do you a favor D.I'd come to help 27.The father as well as his three children skating on the frozen river every Sunday afternoon in winter. A.is going B.go C.goes D.are going 28.People have always been curious how living things on the earth exactly began. A.in B.at C.of D.about 29.I think it is necessary for my 19-year-old son to have his own mobile phone, for I sometimes want to make sure if he home for dinner. A.come B.comes C.has come D.will come 30. makes this shop different is that it offers more personal services. A.What B.Who C.Whatever D.Whoever 31.It is said that the early European playing-cards for entertainment and education. A.were being designed B.have designed C.have been designed D.were designed 32.School children must be taught how to deal with dangerous . A.states B.conditions C.situations D.positions 33.-I'm sorry I'm late. I got held up in the traffic on my way here. - . A.Don't be late next time B.You should be blamed C.It doesn't matter, I'm also late D.Never mind. Come and sit down 34.I grew up in Africa. at least I should say that I spent much of the first ten years of my life there. A.and B.or C.so D.but 35.It was after he got what he had desired he realized it was not so important. A.that B.when C.since D.as 06 浙江 1. Would you take this along to the office for me? A. With pleasure. B. That's right. C. Never mind. D. Don't mention it. 2. We don't keep winning games _______ we keep playing well. A. because B. unless C. when D. while 3. Don't worry if you can't come to _______ party. --- I'll save ________ cake for you. A. the ; some B. a ; much C. the ; any D. a ; little 4. _______ is our belief that improvements in health care will lead to a stronger, more prosperous economy. A. As B. That C. This D. It 5. When ______ different cultures, we often pay attention only to the differences without noticing the many similarities. A. compared B. being compared C. comparing D. having compared 6. This machine _______. It hasn't worked for years.

A. didn't work B. wasn't working C. doesn't work D. isn't working 7. The company had about 20 notebook computers but only one-third _______ used regularly. Now we have 60 working all day long. A. is B. are C. was D. were 8. We're trying to ring you back, Bryan, but we think we ________ your number incorrectly. A. looked up B. took down C. worked out D. brought about 9. _________ by keeping down costs will Power Data hold its advantage over other companies. A. Only B. Just C. Still D. Yet 10. Letterboxes are much more _______ in the UK than in the US, where most people have a mailbox instead. A. common B. normal C. ordinary D. usual 11. I would like a job which pays more, but ________ I enjoy the work I'm doing at the moment. A. in other words B. on the other hand C. for one thing D. as a matter of fact 12. Progress so far has been very good. _______, we are sure that the project will be completed on time. A. However B. Otherwise C. Therefore D. Besides 13. I was given three books on cooking, the first _______ I really enjoyed. A. of that B. of which C. that D. which 14. If you can't decide which of the two books to borrow, why don't you take ______? I won't read them this week. A. all B. any C. either D. both 15. We always keep ________ spare paper, in case we ran out. A. too much B. a number of C. plenty of D. a good many 16. My friend, who ______ on the International Olympic Committee all his life, is retiring next month. A. served B. is serving C. had served D. has served 17. --- If you like I can do some shopping for you. --- That's a very kind ________. A. offer B. service C. point D. suggestion 18. It remains ________ whether Jim'll be fit enough to play in the finals. A. seen B. to be seen C. seeing D. to see 19. --- Could I have a word with you, mum? --- Oh dear, if you ________. A. can B. must C. may D. should 20. --- What should I do first? --- The instructions ______ that you should mix flour with water carefully first. A. go B. tell C. write D. say 06 湖南 21.The wild flowers looked like a soft orange blanket__________ the desert. A.covering B.coverod C.cover D.to cover 22.In___________ review off 44 studies,American researchers found that men and women who ate six key foods daily cut the risk of___________heart disease by 76%. A.a; the B.the;a C.a;不填 D.不填;a 23.A man cannot smile like a child,_________a child smiles with is eyes,while a man smiles with his lips alone. A.so B.but C.and D.for 24.I was giving a talk to a targe group of people,the same talk I __________to half a dozen other groups. A.was giving B.am giving C.had given D.have given 25.Fred,who had expected how it would go with his daughter,had a great worry________his mind. A.on B.in C.with D.at 26.As the busiest woman in Norton,she made_________her duty to look after all the other people‘s affairs in that town. A.this B.that C.one D.it 27.________achievement,last week‘s ministerial meeting of the WTO here camed a low,though not failing ,grade. A.In terms of B.In ease of B.As a result of D.In face of 28.If you think that treating a woman well means always_______her permission for things,think again. 20

A.gets B.got C.to get D.gutting 29.Although she did not know Boston well,she made her way________ to the Home Cirele Building. A.easy enough B.enough easy C.easily enough D.enough easily 30.We saw several natives advancing towards our party,and one of them came up to us.________we gave ome bells and glasses. A.to which B.to whom C.with whom D.with which 31.I had just stepred out of the bathroom and was busily drying myself with a towel_________I heard the steps. A.while B.when C.since D.after 32.Some aspeets of a pilot‘s job__________be boring,and prilots often____________work at inconvenient hours. A.can;have to B.may;can C.have to;may D.ought to;must 33. As the twentieth century came to a close ,the raw matenals for a great nstional literature were at hand,waiting___________. A.to use B.to be used C.to have used D.to be using 34.With his work completed,the businessman stepped back to his seat,feeling pleased________be was a man of action. A.which B.that C.what D.whether 35.In a room above the store,where a party__________,some workers were busily seeting the table. A.was to be held B.has been held C.will be held D.is being held 06 湖北 21.To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know their and weaknesses. A.strengths B.benefits C.techniques D.values 22.One of the best ways for people to keep fit is to healthy eating habits. A.grow B.develop C.inerease D.raise 23.The on his face told me that he was angry. A.impression B.sight C.appearance D.expression 24.At the meeting they discussed three different to the study of mathematics. A.approaches B.means C.methods D.ways 25.It's already 10 o'clock. I wonder how it that she was two hours late on such a short trip. A.came over B.came out C.came about D.came up 26.The building around the corner caught fire last night. The police are now the matter. A.seeing through B.working out C.looking into D.watching over 27.As I grew up in a small town at the foot of a mountain, the visit to the village ____ scenes of my childhood. A.called up B.called for C.called on D.called in 28.Although the wind has , the rain remains steady. so you still need a raincoat. A.turned up B.gone back C.died down D.blown out 29.I was wondering if we could go skating on the weedend. ――____ good. A.Sound B.Sounded C.Sounding D.Sounds 30.I'm certain Davel's told you his business troubles. , it's no secret that he owes a lot of money to the bank. A.However B.Anyway C.Therefore D.Though 31. fired, your health care and other benefits will not be immediately cut off. A.Would you be B.Should you be C.Could you be D.Might you be 32.I won't tell the student the answer to the math problem until he on it for more than an hour. A.has been working B.will have worked C.will have been working D.had worked 33.AIDS is said the biggest health challenge to both men and women in that area over the past few years. A.that it is B.to be C.that is has been D.to have been 34.Don't sit there nothing. Come and help me with this table. A.do B.to do C.doing D.and doing 35.―You know who came yesterday? ―Yao Ming? We had a basketball match. ― He came and watched the game.

A.You guessed it! B.How did you know that? C.Well done! D.That was good news! 06 重庆 21.I have to go to work by taxi because my car at the garage. A.will be repaired B.is repaired C.is being repaired D.has been repaired 22.-Would you like some more soup? - .It is delicious,but I've had enough. A.Yes,please B.No,thank you. C.Nothing more D. I'd like some 23.In time of serious accidents, we know some basic things about first aid,we can save lives. A.whether B.until C.if D.unless 24.I've tried very hard to improve my English. But by no means with my progress. A.the teacher is not satisfied B.is the teacher not satisfied C.the teacher is satisfied D.is the teacher satisfied 25.Everywhere man has cut down forests in order to grow crops,or to use wood as fuel or as building material. A.the;the B.the;/ C./;the D./;/ 26.Isn't it time you got down to the papers? A.mark B.be marked C.being marked D.marking 27. and I'll get the work finished. A.Have one more hour B.One more hour C.Given one more hour D.If I have one more hour 28.——How are you managing to do your work without an assistant? ——Well,I somehow. A.get along B.come on C.watch out D.set off 29.My grandma still treats me like a child.She can,t imagine grown up. A.my B.mine C.myself D.me 30.Customers are asked to make sure that they the right change before leaving the shop. A.will give B.have been given C.have given D.will be given 31.I in London for many years,but I,ve never regretted my final decision to move back to China. A.lived B.was living C.have lived D.had lived 32.-Mr.Gordon asked me to remind you of the meeting this afternoon.Don't you forget it! -OK,I . A.won,t B.don,t C.will D.do 33.Nobody believed his reason for being absent form the class he had to meet his uncle at the air port. A.why B.that C.where D.because 34.I saw a woman running to ward me in the dark.Before I could recognize who she was,she had run back in the direction she had come. A.of which B.by which C.in which D.from which 35.—How about seeing the new movie at the theatre tonight?— ,but I,ve got to go over my notes for tomorrow's exam. A.All right B.Sounds great C.I can,t D.No,I am terribly sorry 06 山东 21. For him ____ stage is just ___ means of making a living. A. a; a B.the; a C. the ; the D. a; the 22. How did you find your visit to Qingdao, Joanna? A. Oh, wonderful indeed B. I went the alone C. First by train and then by ship D. A guide showed me the way 23. Engines are to machines ____ hearts are to animals. A. as B. that C. what D. which 24. I'd appreciate ____ if you would like to teach me how to use the computer. A. that B. it C. this D. you 25. Someone who lacks staying power and perseverance is unlikely to ___ a good researcher. A. make B. turn C. get D. grow 26. We're just trying to reach a point ____ both sides will sit down together and talk. 21

A. where B. that C. when D. which 27. ____ team wins on Saturday will go through to the national championships. A. No matter what B. No matter which C Whatever D. whichever 28. Although the causes of cancer ____, we do not yet have any practical way to prevent it. A. are being uncovered B. have been uncovering C. are uncovering D. have uncovered 29. Five people won the "China's Green Figure"award, a title ____ to ordinary people their contributions to environmental protection. A.being given B. is given C. given D. was given 30. –May I smoke here ? - If you ____, choose a seat in the smoking section. A. should B.could C. may D. must 31. How can you expect to learn anything ____ you never listen? A. in case B. even if C. unless D. when 32.I just wonder ____ that makes him so excited. A. why it does B. what he does C. how it is D. what it is 33.Police are now searching for a woman who is reported to ____ since the flood hit the area last Friday. A. have been missing B. have got lost C. be missing D. get lost 34. After he retired from office, Rogers ____ painting for a while, but soon lost interest. A. took up B. saved up C. kept up D. drew up 35. A clean environment can help the city bid for the Olympics, which ____ will promote its economic development. A. in nature B. in return C. in turn D. in fact 06 江西 21.My cousin went to Canada two yours ago.He——there for a few months and then went to America. A.worked B.would work C.would be working D.has been working 22.——I'm dead tired.I can't walk any farther,Jenny. —— ,Tommy.You can do it! A.No problem B.No hurry C.Come on D.That's OK 23.After the earthquake,the injured were cared——in the hospitals or taken by air to the hospitals in theneighbouring cities. A.of B.for c.after D.with 24.The weather turned out to be fine yesterday.I——the trouble to carry my umbrella with me. A.should have taken B.could have taken C.needn't have taken D,mustn't have taken 25.The hurricane damaged many houses and business buildings;——,it caused 20 deaths. A.or else B.therefore C.after aU D.besides 26.——Michael was late for Mr.Smith's oral class this morning. —— ?As far as I know,he never came late tO class. A.HOW come B.So what C.Why not D,What for 27.In peace,too,the Red Cross is expected to send help——there is human suffering. A.whoever B.however C.whatever U.wherever 28.It is said that dogs will keep you——fOr as long as you want when you are feeling olnely. A.safety B.company C.house D.friend 29.After he became conscious,he remembered——and——on the head with s rod. A.to aRttack;hit B.to be attacked;to be hit C. attacking;be hit D.having been attacked;hit 30.Attention,coffee lovers!We have fOr you,the best coffee machine——invented. A.ever B.already C.even U.nowdays 31.——I reminded you not to forget the appointment. A.So you did B.So I do not C. So did you D, So do I 32.It took a long time for the connection between body temperature and illness——. A.to make B.to be made C.making D.being made

33.——Do you have anything tO say for yourselves? ——Yes,tber's one point——we must insist on. A.why B.where C.how D./ 34.For all these years I have been working for others.I'm hoping I'll——my own business someday. A.turn up B.fix up C.set up D.make up 35.I don't think this film is by far the most horing.I have seen——. A.better B.worse C.the best D.the worst 06 安徽 21.My cousin came to see me from the country, ____ me a full basket of fresh fruits. A.brought B.bringing C.to bring D.had brought 22.Of the two sisters, Betty is ___ one, and she is also the one who loves to be quiet. A.a younger B.a youngest C.the younger D.the youngest 23.—How are you getting on with your cleaning? Do you need my help? — ___, but I think I'm all right. A.No, thanks B.That's OK C.You are helpful D.That's very kind of you 24.It was already past midnight and only three young men ___ in the tea house. A.left B.remained C.delayed D.deserted 25.I ___ along the street looking for a place to park when the accident ___. A.went; was occurring B.went; occurred C.was going; occurred D.was going; had occurred 26.It's quite ___ me why such things have been allowed to happen. A.for B.behind C.against D.beyond 27.—It's been raining for a whole week. I think it'll get fine soon. —___. We are getting into the rainy season now. A.Yes, it will B.Of course not C.It's possible D.It's hard to say 28.Tom sounds very much ____ in the job, but I'm not sure whether he can manage it. A.interested B.interesting C.interestingly D.interestedly 29.A warm thought suddenly came to me ____ I might use the pocket money to buy some flowers for my mother's birthday. A.if B.when C.that D.which 30.Most of what has been said about the Simiths ____ also true of the Johnsons. A.are B.is C.being D.to be 31.Never in m wildest dreams ____ these people are living in such poor conditions. A.I could imagine B.could I imagine C.I couldn't imagine D.couldn't I imagine 32.You may drop in or just give me a call. ___ will do. A.Either B.Each C.Neither D.All 33.— Four dollars a pair? I think it's a bit too much. — If you buy three pairs, the price for each will ___ to three fifty. A.come down B.take down C.turn over D.go over 34.Catherine bought a postcard of the place she was visiting, addressed to ___ and then posted it at the nearby post office. 22

A.it; her B.it; herself C.herself; her D.herself; herself 35.Mr. Green stood up in defence of the 16-year-old boy, saying that he was not the one ___. A.blamed B.blaming C.to blame D.to be blamed 06 江苏 21. --- I think I‘ll give Bob a ring. --- You _______. You haven‘t been in touch with him for ages. A. will B. may C. have to D. should 22. My most famous relative of all, _______ who really left his mark on America, was Rob Sussel, my great-grandfather.. A. one B. the one C. he D. someone 23. --- I don‘t suppose the police know who did it. --- Well, surprisingly they do. A man has been arrested and ________ now. A. has been questioned B. is being questioned C. is questioning D. has questioned 24. This new model of car is so expensive that it is _______ the reach of those with average income. A. over B. within C. beyond D. below 25. --- Are you going to have a holiday this year? --- I‘d love to. I can‘t wait to leave this place _______. A. off B. out C. behind D. over 26. The committee is discussing the problem right now. it will _______ have been solved by the end of next week. A. eagerly B. hopefully C. immediately D. gradually 27. Although medical science __________ control over several dangerous diseases, what worries us is that some of them are returning. A. achieved B. has achieved C. will achieve D. had achieved 28. --- It took me ten years to build up my business, and it almost killed me. --- Well, you know what they say. _________. A. There is no smoke without fire B. Practice makes perfect C. All roads lead to Rome D. No pains, no gains 29. The owner of the cinema needed to make a lot of improvements and employ more people to keep it running, ______ meant spending tens of thousands of pounds. A. who B. that C. as D. which 30. Whenever he was asked why he was late for class, he would answer carelessly, always ______ the same thing. A. saying B. said C. to say D. having said 31. _______ environmental damage is done, it takes many years for the ecosystem (生态系统) to recover. A. Even if B. If only C. While D. Once 32. --- There is a story here in the paper about a 110-year-old man. --- My goodness! I can‘t imagine _________ that old. A. to be B. to have been C. being D. having been 33. I wish you‘d do ________ talking and some more work. Thus things will become better. A. a bit less B. any less C. much more D. a little more 34. A poet and artist ________ coming to speak to us about Chinese literature and painting tomorrow afternoon. A. is B. are C. was D. were 35. We haven‘t settled the question of ______ it is necessary for him to study abroad. A. if B. where C. whether D. that 06 四川 21.- What a beautiful picture you've drawn!-_____ A.Not at all. B.Thank you. C.You're great. D.I'm proud of you. 22.Look at the timetable.Hurry up! Flight 4026 ____ off at 18:20. A.takes B.took C.will be taken D.has taken 23.-Mom,what did your doctor say?

-He advised me to live ____ the air is fresher. A.in where B.in which C.the place where D.where 24.Start out right away, ____ you'll miss the first train. A.and B.but C.or D.while 25.-The boss said we had only three days to finish the work. -Don't worry.We have already ____ two thirds of it. A.got down B.got through C.given in D.given away 26.The Chinese are proud of the 29th Olympic Games ____ in Beijing in 2008. A.hold B.holding C.held D.to be held 27.-Did you enjoy yourself at the party? -Yes.I've never been to ____ one before. A.a more excited B.the most excited C.a more exciting D.the most exciting 28.At the foot of the mountain ____. A.a village lie B.lies a village C.does a village lie D.lying a village 29.-Can he take charge of the computer company? -I'm afraid it's ____ his ability. A.beyond B.within C.of C.to 30.-It's thirty years since we last met. -But I still remember the story,believe it or not, ____ we got lost on a rainy night. A.which B.that C.what D.when 31.Of all the books on the desk, ____ is of any use for our study. A.nothing B.no one C.neither D.none 32.-Is Jack on duty today? -It ____ be him.It's his turn tomorrow. A.mustn't B.won't C.can't D.needn't 33. ____ with so much trouble,we failed to complete the task on time. A.Faced B.Face C.Facing D.To face 34.-Do you mind my smoking her? A.No,thanks. B.No. Good idea. C.Yes,please. D.Yes.Better not. 35.-Why didn't you tell him about the meeting? -He rushed out of the room ____ I could say a word. A.before B.until C.when D.after 06 陕西 6. I used to earn_______than a pound a week when I first started work. A.a little B.a few C.fewer D.less 7. —You look very tired_______at all last night? —No,not really.I'm stired out now. A.Do you sleep B.Were you sleeping C.Did you sleep D.Had you slept 8.She as educated at Bejing University,________She went on to have her advanced study abroad. A..after which B.from which C.from that D.after that 9.His plan was such a good one_________we all agread to accept it. A.so B.and C.that D.as 10.My sister was against my suggcestion while my brother was_________it. A.in favout of B.in memory of C.in honour of D.in searvh of 11. —I'm terribly sorry that I made your table cloth dirty. —___________. 23

A.Never mind B.Don't mention it C.That's right D.Sorry 12.The construetion of the two new railway lines__________by now. A.has completed B.have completed C.have been completed D.has been completed 13.It is difficult to imagine his________the decision without any consideration. A.accept B.accepting C.to accept D.accepted 14.With no one to________in such a frightening situation,she felt very helpless. A.turn to B.turn on C.turn off C.turn over 15.According to_________World Health Organization, health care plans are needed in prevent_________spread of AIDS. A.the;不填 B.the;the C.a;a D.不填;the 16.Only then___________how much damage had been caused. A.she realized B.she had realized C.had she realized D.did she realize 17.Faced with a bill for $ 10,000,________. A.John has taken an extra job B.the boss has given john an extra job C.an extra job has been taken D.an extra job has been given to John 18. He hurried to the booking office only_________that all the tickets had been sold out. A.to tell B.to be told C.telling D.told 19.As you worked late yesterday,you_________have come this morning. A.mayn't B.can't C.mustn't D.needn't 20.This is a very interesting book.I'll buy it,+__________. A.how much may it cost B.no matter how it may cost C.however much it may cost D.how may it cost 07 全国 I、II 21. ---Have you heard the latest news? ---No, What ________? A. is it B. is there C. are they D. are those 22. Some pre-school children go to a day care center, __________ they learn simple games and songs. A. then B. there C. while D. where 23. The manager suggested an earlier date ____________ the meeting. A. on B. for C. about D. with 24. ---It‘s a long time since I saw my sister. ---_______________ her this weekend? A. Why not visit B. why not to visit C. Why not visiting D. Why don‘t visit 25. ---The last one __________________ pays the meal. ---Agreed! A. arrived B. arrives C. to arrive D. arriving 26. I won‘t call you, ________ something unexpected happens. A. unless B. whether C. because D. while 27. ---How‘s your tour around the North Lake? Is it beautiful? ---It ________ be, but it is now heavily polluted. A. will B. would C. should D. must 28. We all know that, __________, the situation will get worse. A. not if dealt carefully with B. if not carefully dealt with

all big cities to

C. if dealt not carefully with D. not if carefully dealt with 29. I smell something __________ in the kitchen. Can I call you back in a minute? A. burning B. burnt C. being burnt D. to be burnt 30. Does this meal cost $50? I __________ something far better than this! A. prefer B. expect C. suggest D. suppose 31. Between the two generations, it is often not their age, _________ their education that causes misunderstanding. A. like B. as C. or D. but 32. I know a little bit about Italy as my wife and I ________ there several years ago. A. are going B. had been C. went D. have been 33. ---Can you read the sign, sir? No smoking allowed in the lift! ---__________________. A. Never mind B. Don‘t mention it C. Sure, I don‘t smoke D. Pardon me 34. ―Goodbye, then,‖ she said, without even ___________ from her book. A. looking down B. looking up C. looking away D. looking on 35. The flowers were so lovely that they __________ in no time. A. sold B. had been sold C. were sold D. would sell 07 北京 21.This is a junior school.You should go to a senior school _____girls of your age. A.for B. about C. from D. to 22.I looked under _____bed and found ______bokkd I lost last week. A.the; a B. the: the C. 不填;the D. the:;不填 23.We shouldn‘t spent our money testing so many people,most of _____are healthy A. that B.which C. what D. whom 24.-----How can I apply for an online course? ------Just fill out this form and we _____ what we can do four you. A.see B.are seeing C. have seen D. will see 25.---Where‘s that report? ---I brought it to you ____you were in Mr.Black‘s office yesterday. A. if B. when C. because D. befor 26. In crowded places like airports and railway stations,you___ take care of your luggage. A. can B. may C. must D. will 27. He has made a lot of films,but ____ good ones. A.any B. some C. few D. many 28.---Excuse me sir,where is Room 301? ---Just a minute.I‘ll have Bob ____you to your room. A.show B.shows C. to show D. showing 30.The new group of students is better-behaved than the other group who stayed here ___. A. early B. earlier C. earliest D. the earliest 31.You have failed two tests.You‘d better start working harder,____you won‘t pass the course. A.and B. so C. but D. or 32.I got caught in the rain and my suit____. A. has ruined B. had ruined C. has been ruined D. had been ruined 33.Leave your key with a neighbor ___ you lock yourself out one day A. ever since B. even if C. soon after D. in case 34.When you‘ve finished with that book,don‘t forget to put it back one the shelf,____? A. do you B. don‘t you C. will you D. won‘t you 35.----It was really very kind of you to give me a lift home. -----Oh,don‘t mentiong it.I _____past your house anyway. A. was coming B. will come C. had come D. have come 07 天津 24

1.He didn‘t make____clear when and where the meeting would be held. A.this B.that C.it D.these 2.---Could you turn the TV down a little bit? ---______.Is it disturbing you? A.Take it easy. B.I‘m sorry. C.Not a bit D.It depends 3.I wanted to catch _____early train,but could‘t get _____ride to the station. A.an;the B./;the C. an;/ D.the ;a 4._____fire, all exits must be kept clear. A.In place of B. Instead of C.In case of D. In spite of 5.Hardly could he_____ this amount of work in such a short time. A. get through B. get off C. get into D. get down 6.The glass doors have taken the place of the wooden ones at the entrance,____ in the natural light during the day. A.to let B.letting C.let D. having let 7.Lucy has ____ all of the goals she set for herself in high school and is ready for new challenges at university. A.acquired B. finished C. concluded D. achieved 8.It is difficult for us to learn a lesson in life ____we‘ve actually had that lesson. A.until B. after C. since D. when 9.A new _____bus service to Tianjin Airport started to operate two months ago. A.normal B.usual C.regular D. common 10.-I apologize for not being able to join you for dinner. -____.We‘ll get together later. A.Go ahead B.Not to worry C. That‘s right D. Don‘t mention it 11.Those successful deaf dancers think that dancing is an activity _____sight matters more than hearing. A. when B. whose C.which D. where 12.One thousand dollars a month is not a fortune but would help cover my living_____. A.bills B.expenses C. prices D. charges 13.If Newton lived today,he would be surprise by what ____ in science and technology. A.had discovered B. had been discovered C. has discovered D.has been discovered 14.The final score of the basketball match was 93-94.We were only ____beaten. A.nearly B. slightly C. narrowly D.lightly 15.The seaside here draws a lot of tourists every summer.Warm sunshine and soft sands make ____ it is . A.what B.which C. how D. where 07 辽宁 21. Christmas is a special holiday when ______whole family are supposed to get together. A. the; the B. a; a C. the; a D. a; the 22. — Have you handed in your schoolwork yet? —Yes, I have.. I guess it ____ now. A. has graded B. is graded C. is being graded D. is grading 23. I have been living in the United States for twenty year, but seldom ______ so lonely as now A. have I felt B. I had felt C.I have felt D. had I felt 24. Eric received training in computer for one year, ______ he found a job in a big company. A. after that B. after which C. after it D. after this 25.Health problems are closely connected with bad eating habits and a ______ of exercise. A, limit B. lack C. need D. demand 26. — Excuse me, could you tell ran the way to the British Museum? —Sorry, I‘m a stranger here. --_________. A. Thanks, anyway B. It doesn‘t matter C. Never mind D. No problem 27. The information on the Internet gets around much more rapidly than — in the newspaper.

A. it B. those C. one D. that 28. Help others whenever you can_____ you will make the world a nicer place to live in. A. and B. or C. unless D. but 29. The crowd cheered wildly as the sight of Liu Xiang. who was reported ____. the world record in the 110-metre hurdle ra ce. A. breaking B. having broken C. to have broken D. to break 30. — Turn off the TV, Jack, ____ your homework now? — Mum, just ten more minutes, please. A. Should you be doing B. Shouldn‘t you be doing C. Couldn‘t you be doing D. Wilt you be doing 31. Don‘t be ______ by products promising to make you lose weight quickly. A. taken off B. taken out C. taken away D. taken in 32. We had to wait half an hour______ we had already booked a table. A. since B. although C. until D. before 33. — Has your father returned from Africa yet? — Yes, but he _____ here for only three days before his company sent him to Australia. A. was B. has been C. will be D. would be 34. You can‘t imagine what difficulty we had ____ home in the snowstorm. A. walked B. walk C. to walk D. walking 35. —Tony said he could fix my bicycle, but I really doubt it. --________ He‘s very good at this sort of thing. A. Don‘t worry B. I couldn‘t agree more C. Of course D. A piece of cake 07 浙江 1. --- Jack bought a new mobile phone the other day. --- ________? That‘s his third one in just one month. A. Had he B. Did he C. Does he D. Has he 2. It is reported that the floods have left about _________ people homeless. A. two thousand B. two-thousands C. two thousands D. two thousands of 3. --- You should apologize to her, Barry. --- ______, but it‘s not going to be easy. A. I suppose so B. I feel so C. I prefer to D. I like to 4. I like _____ color of your skirt. It is _____ good match for your blouse. A. a; the B. a; a C. the; a D. the; the 5. Why not try your lick downtown, Bob? That‘s ______ the best jobs are. A. where B. what C. when D. why 6. Work gets done ______ when people do it together, and the rewards are higher too. A. easily B. very easy C. more easily D. easier 7. --- Look! He‘s running so fast! --- Hard to _______ his legs were once broken. A. know B. imagine C. realize D. find 8. Many of them turned a deaf ear to his advice, _______ they knew it to be valuable. A. as if B. now that C. even though D. so that 9. The children talked so loudly at dinner table that I had to struggle ______. A. to be heard B. to have heard C. hearing D. being heard 10. It _____ we had stayed together for a couple of weeks ____ I found we had a lot in common. A. was until; when B. was until; that C. wasn‘t until; when D. wasn‘t until; that 11. We firmly believe that war never settles anything. It only _____ violence. A. runs into B. comes from C. leads to D. begins with 12. Of the seven days in the a week, Saturday is said to be the most popular ____ for a wedding in some countries. A. way B. situation C. event D. choice 25

13. Would you please ______ this form for me to see if I‘ve filled it in right? A. take off B. look after C. give up D. go over 14. Chan‘s restaurant on Baker Street, ______ used to be poorly run, is now a successful business. A. that B. which C. who D. where 15. --- My cat‘s really fat. --- You ______ have given her so much food. A. wouldn‘t B. couldn‘t C. shouldn‘t D. mustn‘t 16. --- He got his first book published. It turned out to be a bestseller. --- When was _____? --- _____ was in 2000 when he was still in college. A. that; This B. this; It C. it; This D. that; It 17. Professor James will give us a lecture on the Western culture, but when and where ____ yet. A. hasn‘t been decided B. haven‘t decided C. isn‘t being decided D. aren‘t decided 18. The play had already been on for quite some time when we ____ at the New Theatre. A. have arrived B. arrived C. had arrived D. arrive 19. The open-air celebration has been put off _______ the bad weather. A. in case of B. in spite of C. instead of D. because of 20. ______ by a greater demand of vegetables, farmers have built more green houses. A. Driven B. Being driven C. To drive D. Having driven 07 湖南 21. Reality is not the way you wish things to be, nor the way they appear to be, _________ the way they actually are. A. as B. or C. but C. and 22. __________ the silence for the pauses, we could hear each other‘s breathing and could almost bear our own heartbeats. A. In B. For C. Under D. Between 23. Polar bears live mostly on ________ sea ice, which they use as _______ platform for hunting seals. A. a; a B. a; the C. 不填; a D. the; 不填 24. The biggest problem for most plants, which ________ just get up and run away when threatened, is that animals like to e at them. A. shan‘t B. can‘t C. needn‘t D. mustn‘t 25. As the years passed, many occasions—birthdays, awards, graduations—________ with Dad‘s flowers. A. are marked B. were marked C. have marked D. had marked 26. It‘s hard for him playing against me. I‘ve got nothing to play for, but for him, he needs to win so ________. A. far B. well C. little D. badly 27. To save class time, our teacher has ________ students do half of the exercise in class and complete the other half for ho mework. A. us B. we C. our D. ours 28. Having checked the doors were closed , and _________ all the lights were off, the boy opened the door to his bedroom. A. why B. that C. when D. where 29. As the light turned green, I stood for a moment, not _________, and asked myself what I was going to do. A. moved B moving C. to move D. being moved 30. We live day by day, but in the great things, the time of days and weeks _________ so small that a day is unimportant. A. is B. are C. has been D. have been 31. Cathy is taking notes of the grammatical rules in class at Sunshine School, where she ________ English for a year. A. studies B. studied C. is studying D. has been studying 32. By serving others, a person focuses on someone other than himself or herself, ___________ can be very eye-opening an d rewarding. A. who B. which C. what D. that 33. Most birds find it safe to sleep in the trees, but ________ they have eggs or young chicks, they don‘t use a nest. A. why B. how C. unless D. where 34. ―Things _________ never come again!‖ I couldn‘t help talking to myself.

A. lost B. losing C. to lose D. have lost 35. There is an old proverb, ―Love me, love my dog.‖ But there is _________ wisdom in this: ―Love me, love my book.‖ A. some B. much C. more D. most 07 湖北 21.This magazine is very with young people, who like its content and style. A.familiar B.popular C.similar D.particular 22.Emergency line opertors must always calm and make sure that they get all the information they need to send help. A.grow B.appear C.become D.stay 23.Despite such a big difference in towards what one eats, there is no doubt that people in the west regard the Chinese food as something special. A.point B.idea C.attitude D.sight 24.If the firms failed to make enough money, they would . A.close down B.call off C.turn down D.set off 25.She devoted herself to her research and it earned her a good reputation in her field. A.strongly B.extremely C.entirely D.freely 26.People try to avoid public transportation delays by using their own cars, and this creates further problems. A.in short B.in case C.in doubt D.in turn 27.If we can our present difficulties, then everything should be all right. A.come across B.get over C.come over D.get off 28.He began to take political science only when he left school. A.strictly B.truly C.carefully D.seriously 29.Surely it doesn‘matter where the student associations get their money from; what is what they do with it. A.counts B.applies C.stresses D.functions 30.Water can absorb and give off a lot of heat without big changes in temperature, thus creating a environment. A.peaceful B.sensitive C.common D.stable 07 山东 21. --------walk is expected to last all day, so bring------- packed lunch. A.A;a B.The; 不填 C.The ; a D.A ; 不填 22.Could I speak to--------- is in charge of International Sales ,please? A.anyone B.someone C.whoever D.nomatter who 23.—Have you been wasting time on computer games again? — -----------------. I‘ve been studying a lot and I need a break. A.No way B.Not really C.I don‘t agree D.I couldn‘t agree more 24.--------------worries me the way he keeps changing his mind. A.This B.That C.What D.It 25.It‘s the sort of work that -------a high level of concentration. A.calls for B.makes up C.lies in D.stands for 26.Please remain--------- until the plane has come to a complete stop. A.to seal B.to be seated C.seating D.seated 27.I can‘t say which wine is beat—it‘s a (n)----------- of personal taste. A.affair B.event C.matter D.variety 28.I have offered to point the house-------------- a week‘s accommodation. A.in exchange for B.with regard to C.by means of D.in place of 26

29.---------- I really don‘t like art, Ifind his work impressive. A.As B.Since C.If D.While 30.---Where did you get to know her? ---It was on the farm-------- we worked. A.that B.there C.which D.where 31.It is nt socially--------- for parents to leave children unattended at that age. A.accessible B.adorable C.adaptable D.acceptable 32.They-------- two free tickets to Canada, otherwise they‘d never have been able to afford to go. A.had got B.got C.have got D.get 33.The country has already sent up three unmanned spacecraft, the most recent ---------at the end of last March. A.has been launched B.having been launched C.being launched D.to be launched 34.In this seaside resort, you can------------ all the comfort andconvenience of modern tourism. A.enjoy B.apply C.receive D.achieve 35.Thebook was written in 1946,----------- theeducation system has witnessed great charges. A.when B.during which C.since then D.since when 07 江西 21.—Will you join us in the game? —Thank you, A.but why not? B.but I‘d rather not. C.and I won‘t D.and I‘ll join. 22.Don‘t take too much of the medicine;it does you more harm than good if you . A.do B.take C.like D.have 23.Scientists are convinced the positive effect of laughter physical and mental health. A.of; at B.by; in C.of; on D.on;at 24.When asked why he went there, he said he was sent there for a space flight. A.training B.being trained C.to have trained D.to be trained 25.A survey of the opinions of experts that three hours of outdoor exercise a week good for one‘s health. A.show; are B.shows; is C.show;is D.shows;are 26.Many people have come to realize that they ahould go on balanced diet and make room in their day for exercise. A.a;/ B.the; a C.the;the D./;a 27.—Where is my dictionary? I remember I put it here yesterday. —You it in the wrong place. A.must put B.should have put C.might put D.might have put 28.—What do you think of the performance today? —Great! But a musical genius could perform so successfully. A.All B.None C.Anybody D.Everybody 29.He was told that it would be at least three more months he could receover and retum to work. A.when B.before C.since D.that 30.The melon the Smiths served at dinner would have tasted if it had been put in the fridge for a little while. A.good B.better C.best D.well 31.—I have got a beadache. —No wonder. You in front of that computer too long.

A.work B.are working C.have been working D.worked 32.After gradutation she reached a point in her careet she heeded to decion what to do. A.that B.what C.which D.where 33.Experts have been warning of the bealth risks caused by passive smoking A.at a time B.at one time C.for some time D.for the time 34.I don‘t mind her criticizing me,but is how she does it that I object to. A.it B.that C.this D.which 35.—Ouch!You hurt me! —I am sorry. But I any harm. I to drive a rat out. A.didn‘t mean; tried B.don‘t mean; am trying C.haven‘t meant; tried D.didn‘t mean; wes trying 07 安徽 21. The field research will take Joan and Paul about five months; it will be a long time _____ we meet them again. A. after B. before C. since D. when 22. Little _______ that we were watching his every move, so he seemed to be going his own way in this business. A. he realized B. he didn't realize C. didn't he realize D. did he realize 23. The teacher __ have thought Johnson was worth it or she wouldn't have wasted time on him, I suppose. A. should B. can C. would D. must 24. -- Was Martin sorry for what he' d done? -- ___________. It was just like him! A. Never mind B. All right C. Not really D. Not surprisingly 25. In my opinion, life in the twenty-first century is much easier than ________. A. that used to be B. it is used to C. it was used to D. it used to be 26. They became friends again that day. Until then, they _______ to each other for nearly two years. A. didn't speak B. hadn't spoken C. haven' t spoken D. haven' t been speaking 27. -- Didn't you have a good time at the party? -- Of course I did. As a matter of fact, I had such fun that time seemed to _______ so quickly. A. go by B. go away C. go out D. go over 28. The school' s music group will be giving a big show tomorrow night and two on the weekend. A. more B. other C. else D. another 29. John received an invitation to dinner, and with his work ________, he gladly accepted it. A. finished B. finishing C. having finished D. was finished 30. -- Robert is indeed a wise man. -- Oh, yes. How often I have regretted ______ his advice! A." to take B. taking C. not to take D. not taking 31. -- Bill, if it doesn't rain, we can go straight on and spend more time in Vienna. -I just want to hear Mozart. A. Well done ! B. No problem. C. That' s great ! D. That' s it. 32. The practice of hanging clothes across the street is a common ______ in many parts of the city. A. look B. sign C. sight D. appearance 33. You can only be sure of you have at present; you cannot be sure of something _____ you might get in the future. A. that; what B. what; / C. which; that D. /; that 34. Last week, only two people came to look at the house, _______ wanted to buy it. A. none of them B. both of them C. none of whom D. neither of whom 35. -- Did Peter fix the computer himself? -- He ________, because he doesn't know much about computers. A. has it fixed B. had fixed it C. had it fixed D. fixed it 07 江苏 21. We have every reason to believe that ______ 2008 Beijing Olympic Games will be ______ success. A. / … a B. the … / C. the … a D. a … a 27

22. --- She looks very happy. She ______ have passed the exam. --- I guess so. It‘s not difficult after all. A. should B. could C. must D. might 23. At the end of the meeting, it was announced that an agreement ______. A. has been reached B. had been reached C. has reached D. had reached 24. --- Have you ______ some new ideas? --- Yeah. I‘ll tell you later. A. come about B. come into C. come up with D. come out with 25. Choosing the right dictionary depends on ______ you want to use it for. A. what B. why C. how D. whether 26. You may not have played very well today, but at least you‘ve got through to the next round and ______. A. tomorrow never comes B. tomorrow is another day C. never put off till tomorrow D. there is no tomorrow 27. --- ______ you ______ him around the museum yet? --- Yes. We had a great time there. A. Have … shown B. Do … show C. Had … shown D. Did … show 28. --- Can I smoke here? --- Sorry. We don‘t allow ______ here. A. people smoking B. people smoke C. to smoke D. smoking 29. With April 18‘s railway speedup, highway and air transport will have to compete with ______ service for passengers. A. good B. better C. best D. the best 30. He is very popular among his students as he always tries to make them ______ in his lectures. A. interested B. interesting C. interest D. to interest 31. --- My room gets very cold at night. --- ___________. A. So is mine B. So mine is C. So does mine D. So mine does 32. --- ―Could we put off the meeting?‖ she asked. --- ―_________.‖ He answered politely. ―This is the only day everyone is available.‖ A. Not likely B. Not exactly C. Not nearly D. Not really 33. He was educated at the local high school, ______ he went on to Beijing University. A. after which B. after that C. in which D. in that 34. --- Do you think that housing price will keep ______ in the years to come? --- Sorry, I have no idea. A. lifting up B. going up C. bringing up D. growing up 35. My parents have always made me ______ about myself, even when I was twelve. A. feeling well B. feeling good C. feel well D. feel good 07 四川 21.—Thank you for joining in our conversation tonight. — _______ . A.It‘s my duty B. It‘s all right C.It‘s my pleasure D.It‘s nice to say so 22.How about taking ______ short break? I want to make _______ call. A. .the;a B.a;the C.the;the D.a;a 23.When you get the paper back, pay special attention to what ________ . A.have marked B. have been marked C.had marked D.had been marked 24.一 What does the sign over there read? 一―No person ________ smoke or carry a lighted cigarette,cigar or pipe in this area.‖ A.will B.may C.shall D. must 25.Some students often listen to music ________ classes to refresh themselves. A.between B.among C.over D.during

26.Peter received a letter just now ________ his grandma would come to see him soon. A.said B.says C.saying D.to say 27.It is reported that two schools,________ are being built in my hometown,will open next year. A.they both B.which both C.both of them D.both of whi ch 28.Mum ________ to us,―Be quiet! Your little sister‘s sleeping.‖ A.whispered B.shouted C.explained D.replied 29. I'd like to study law at university ________ my cousin prefers geography. A. though B. as C. while D. for 30. —Did you see a man in black pass by just now? —No, sir. I ________ a newspaper. A. read B. was reading C. would read D. am reading 31. Of the two coats, I'd choose the ________ one to spare some money for a book. A. cheapest B. cheaper C. more expensive D. most expensive 32. Little joy can equal ________ of a surprising ending when you read stories. A. that B. those C. any D. some 33. It was so dark in the cinema that I could hardly my friend. A. turn out B. bring out C. call out D. pick out 34. —Dad! Tom's broken a glass! — ________. Accidents will happen. A. No way B. Doesn't matter C. No trouble at all D. Don't mention it 35. The flowers his friend gave him will die unless ________ every day. A. watered B. watering B. water D. to water 07 陕西 6.- Could I use your computer for a few moments,please? . I‘m not using it myself. A.Come on B.It depends C.Go ahead D.That‘s great 7.Though he started late. Mr. Guo played the piano as well as,if , (A) A.not better than B.not better C.no better than D.better 8. parents say and do has a life-long effect on their children. (C) A.That B.Which C.What D.As 9.As a result of the serious flood, two-thirds of the buildings in the area . (A) A.need rcpairing B.needs to repair C.needs repairing D.need to repair 10. that Maric was able to set up new branches clsewhere. (B) A.So successful her business was B.So successful was her business C.So her business was successful D.So was her successful business 11.We had wanted to finish our task by noon, but it didn‘t quite .(D) A.find out B.give out C.hand out D.work out 12.He and his wife are of the same ;they both want their son to go to college. (D) A.soul B.spirit C.hand out D.work out 13. – I think he is taking an active part in social work. I agree with you . (A) A.in a way B.on the way C.by the way D.in the way 14.I told your friend how to get to the hotel, but perhaps I have driven her ther. (D) A.could B.must C.might D.should 15. that she didn‘t do a good job, I don‘t think I am abler than her.(B) A.To have said B.Having said C.To say D.Saying 16.- There is still a copy of the book in the library. Wall you go and bottow ? - No, I‘d rather buy in the bookstore. (A) 28

A.it;one B.one;one C.one;it D.it;it 17.In film Cast Away.Tom Hanks plays man named Chuck Noland. (B) A.a;the B.the;a C.the;the D.a;a 18.when has the country been open to international trade? - 1978, I suppose. (A) A.Since B.In C.From D.After 19.I there little more than a week when I set to work with the scientist. (C) A.would be B.have been C.had been D.will be 20.Today, we‘ll discuss a number of cases beginners of English fail to use the language properly. (D) A.which B.as C.why D.where 07 甘肃 6. — We have booked a room for today and tomorrow. _______, sir. A. I'm sure B. My pleasure C.It's all right D. I'll check 7. _______ felt funny watching myself on TV. A. One B. This C.It D. That 8. _______ he had not hurt his leg, John would have won the race. A. If B. Since C.Though D. When 9. After two years' research, we now have a _______ better understanding of the disease. A. very B. far C.fairly D. quite 10. Speaking of all the songs he has written, I think this is probably his _______ one. A. better-known B. well-known C.best-known D. most-known 11. If Joe' s wife won' t go to the party, _______. A. he will either B. neither will he C.he neither will D. either he will 12. At the beginning of class, the noise of desks _______could be heard outside the classroom. A. opened and closed B. to be opened and closed C.being opened and closed D. to open and close 13.1 have _______ all my papers but I still can't find my notes. A. looked through B. looked for C.looked after D. looked out 14. -I'm sony to have kept you waiting. - _______, Bill. A. You' re welcome B. Go ahead C.Don't mention it D. No problem 15. — Is there anything wrong. Bob? You look sad. ---Oh, nothing much. In fact, I ______ of my friends back home. A. have just thought B. was just thinking C.would just think D. will just be thinking 16. Some people choose jobs for other reasons _______ money these days. A. for B. except C.besides D. with 17. _______ matters most in learning English is enough practice. A. What B. Why C.Where D. Which 18. Why don't you just _______ your own business and leave me alone? A. make B. open C.consider D. mind 19. - Could you tell me the way to _______ Johnsons, please? - Sorry, we don' t have _______ Johnson here in the village. A. the; the B. the; a C 不填; the D. the; 不填 20. - Tom, you didn't come to the party last night? - I _______, but I suddenly remembered I had homework to do. A. had to B. didn't C.was going -to D. wouldn' t

II、完形填空

【附】高考英语试题专题汇编答案 第一部分:04-07 年福建高考英语部分专题 I、单项填空 04 福建 21—25 ACBAA 26—30 BBDAB 31—35 CDCDD 05 福建 21.C 22.C 23.A 24.B 25.A 26.C 27.B 28.D 29.B 30.A 31.B 32.C 33.D 34.D 35.C 06 福建 21-25 BACBD 26-30 ACDBA 31-35 DCBAB 07 福建 21.D 22.B 23.A 24.A 25.A 26.B 27.D 28.C 29.B 30.C 31.D 32.A 33.C 34.B 35.B 08 福建 21. A 22. C 23. D 24. B 25. D 26. A 27. B 28. C 29. B 30. A 31. D 32. A 33. C 34.C 35 D II、完形填空 04 福建 36—40 BDBCA 41—45 DCABA 46—50 BCDBB 51—55 CACDA 05 福建 36.D 37.B 38.A 39.B 40.D 41.C 42.A 43.D 44.B 45.C 46.D 47.A 48.A 49.C 50.B 51.D 52.B 53.C 54.A 55.D 06 福建 36-40 CACDA 41-45 CBBDD 46-50 ACBDA 51-55 BDCBD 07 福建 36.A 37.B 38.C 39.C 40.D 41.D 42.B 43.C 44.A 45.A 46.B 47.C 48.D 49.A 50.D 51.B 52.C 53.C 54.A 55.B 08 福建 36.B 37.C 38.D 39.A 40.C41.A 42.B 43.C 44.D 45.B 46. B 47.D 48. A 49. C 50. A51.D 52. D 53. B 54. C 55. B III、阅读理解 04 福建 56—60 ADDBC 61—65 CACBD 66—70 CADBC 71—75 BDBDA 05 福建 56.A 57.C 58.A 59.D 60.D 61.A 62.B 63.A 64.B 65.D 66.C 67.C 68.B 69.D 70.A 71.C 72.D 73.C 74.B 75.D 06 福建 56-60 CADBD 61-65 CDBCB 66-70 CAADC 71-75 DDBBC 07 福建 56.A 57.D 58.A 59.D 60.D 61.C 62.B 63.D 64.C 65.D 66.B 67.D 68.D 69.C 70.D 71.A 72.C 73.A 74.B 75.D 08 福建 56.D 57. C 58.C 59.A 60.D 61.D 62.C 63.A 64. B 62.A66.B 67.A 68.B 69.C 70.B 71. A 72. C 73. B 74. D 75. A 第二部分:05-07 年其他省市单项填空和完形填空专题汇编 I、单项填空 05 全国 I、II 21-25:CBADC 26-30:BABCD 31-35:ADACB 05 全国 III 6—10 ACBAD 11—15 CBADB 16—20 DCCAB 05 北京 21.B 22.C 23.A 24.D 25.C 26.B 27.C 28.D 29.A 30.C 31.D 32.B 33.D 34.A 35.B 05 天津 1—5 CBADA 6—10 ADDAC 11—15 CABBA 29

05 辽宁 21—25 CCCDC 26—30 DBCBA 31—35 CABCB 05 浙江 1.C 2.A3.B4.C 5.D6.A7.B8.A 9.D10.B11.C12.B13.A14.B15.B16.D17.C18.B19.D20.A 05 湖南 CABCB ADCDB ADBCA 05 湖北 21.B 22.A 23.B 24.A 25.D 26.C 27.A 28.C 29.D 30.C31.A 32.C 33.B 34.D 35.B 05 重庆 21.A22.B23.C24.D25.D26. D27. B28. C29. A 30. A 31.C32. A33. B 34. C35. B 05 山东 BDBDD CBBAC CABAB 05 江西 ADDBD ABDBC BACBD 05 安徽 21. B22. D23. C24. A25. B26. C27. B28. A29. D30. D31. B32. A 33. C 34. D35. C 05 江苏 21-25:DACBA 26-30;CBDAB 31-35;DCBDB 05 广东 21~25. DDAAC 26~30. CBBDB 31~35. ACDBA 06 全国 I、II 21-25 DCDAA 26-30 CBDCB31-35 DBBAA 06 北京 21-35: ABDDA BBDCA CDABC 06 天津 1.C 2.D 3.A 4.B 5.D 6.B 7.A 8.D 9.D 10.C11.B 12.D 13.C 14.A 15.C 06 辽宁 21.D 22.A 23.B 24.C 25.D 26.B 27.C 28.D 29.D 30.A 31.D 32.C 33.D 34.B 35.A 06 浙江 1-20: ABADC CDBAA BCBDC DABBD 06 湖南 21—25:ACDCA 26—30:DADCB 31—35:BABBA 06 湖北 21-25 ABDAC 26-30 CACDB 31-35 BADCA 06 重庆 21.C 22.B 23.C 24.D 25.C 26.D 27.B 28.A 29.D 30.B 31.A 32.A 33.B 34.D 35.B 06 山东 21-35 BACBA ADACD DDAAC36-55 BCABC 06 江西 21. A 22. C23. B 24. C 25. D 26. A 27. D 28. B 29. D 30. A 31. A 32. B 33. D34. C 35. B 06 安徽 21-25 BCDBC 26-30 DDACB 31-35 BAABC 06 江苏 21-35: DBBCC BBDDA DCAAC 06 四川 21.B22.A 23.D 24.C 25.B 26.D 27.C 28.B29.A 30.B 31.D 32.C 33.A 34.D 35.A 06 陕西

6-10 ABDBC 11-15 BACDA 16-20 CDAAD 07 全国 I、II 21---25 ADBAC 26---30 ACBAB 31---35 DCDBC 07 北京 21.A 22.B 23. D 24.D 25.B 26.C 27. C 28. A 29.B 30.B 31.D 32.C 33.D 34.C 35.A 07 天津 1—15 CBDCA BDACB DBDCA 07 辽宁 21~30.DCABB ADACB 31~35.DBADA 07 浙江 1-5: B A A C A 6-10: C B C A D 11-15: C D D B C 16-20: D A B D A 07 湖南 21—35: CACBB,DABBA,DBCAC 07 湖北 21.B 22.D 23.C 24.A 25.C 26.D 27.B 28.D 29.A 30.D 07 山东 21.C 22.C 23.B 24.D 25.A 26.D 27.C 28.A 29.D 30.D 31.D 32.B 33.B 34.A 35.D 07 江西 21.B 22.A 23.C 24.D 25.B 26.A 27.D 28.B 29.B 30.B 31.C 32.D 33.C 34.A 35.D 07 安徽 21. B 22. D 23. D 24. C 25. D26. B27. A28. A29. A30. D31. C32. C33. B34. D35. C 07 江苏 21.C 22.C 23.B 24.C 25.A 26.B 27.A 28.D 29.B 30.A 31.C 32.D 33.A 34.B 35.D 07 四川 21C 22D 23B 24C 25A 26C 27D 28A 29C 30B 31B 32A 33B 34D 35A 07 陕西 6.D 7.C 8.D 9.C 10.A 11.C 12.A 13.D 14.B 15.A 16.C 17.A 18.B 19.D 20.B 07 甘肃 6. D 7. C 8. A 9. B 10. C 11. B 12. C 13. A 14. D 15. B 16. C 17. A 18. D 19. B 20. C II、完形填空 05 全国 I、II CDBCA DBABC DAACD BABDC 05 全国 III BCDBA CDABD CDBCA CDABB 05 北京 ACDDC DAACB DBDAB DACBC 05 天津 BDDDA CDCAB BDBCA DDACB 05 辽宁 DCDDC CDCBA ABAAD DBADC 05 浙江 DBACC ACABA DCDBA ACBDB 05 湖南 DACBC CAADD BDBAC ABCDB 05 湖北 DDBAC AACBD DACBA CDBCB 30

05 重庆 BCDAC BDBDB 05 山东 CCACB CBDDA 05 江西 BADBC DCBAD 05 安徽 BABDB CADCC 05 江苏 CDBCD ACBAD 05 广东 BBAAD DCCAB 06 全国 I、II CDCBA BDBCA 06 全国 III CADBA CDABC 06 北京 CBDAB CDACA 06 天津 DABCA DBDCA 06 辽宁 DCADA DBCCC 06 浙江 CADBD ADABC 06 湖南 CACBC ADBBA 06 湖北 CBCAB BACBD 06 重庆 DCBAD ACBDD 06 山东 BCABC CABDB 06 江西 BCADC BDABA 06 安徽 DBACA CBDAC 06 江苏 BADCB ABDAC 06 广东 CBBAA CDADC 06 四川 BCABD ABDCA 06 陕西 BACDC BADBC

ACDAD

CBAAC

ADBCA BDCBD BCACD ACDCB BCABC BADCA ADBAB DADCD ADAAD

BACDA BCDCD DABCD DABDC DACAC DABCB ABABC DBCBD DBDAC ABCDA CBBAD BDDBB ADABD DBBDA BCAAD ACDBD

CBDDB DADBC DABCA CBACC ADACD DACDB DCDAB CBABD ABDBC BCDBA

CBADA CBCDA CDCBA CDACA ACDBA BCDAD DBAAC BDCAB


福建省2017年高考理科试题及答案汇总(Word版)

福建省 2017 年高考理科试题及答案汇总 (Word 版) 语 文--- 2~12 理科综合---13~38 理科数学---39~48 英语---49~62 1 福建省 2017 年高考语文...

2015年高考试题汇编

2015 年高考试题汇编 整理:徐中龙 2015 年高考试题汇编专题十考点 1 神经调节 (2015 福建卷,27,14 分)兴奋性是指细胞接受刺激产生兴奋的能力。为探究不同缺氧...

2017年福建省高考理科试题与答案汇总

2017年福建省高考理科试题与答案汇总_高考_高中教育_教育专区。2017 年福建省高考理科试题与答案(四份) (word 版) 语 文--- 2~12 理科数学---13~22 理科...

历届高考中的二项式定理试题汇编大全

历届高考中的“二项式定理”试题汇编大全一、选择题: (2006 年) ? 1 ? 1、...4 4 5. (2006 福建文) ( x ? ) 展开式中 x 的系数是___(用数字作...

全国历年高考试题真题集_2015年全国高考全套试题汇总语...

全国历年高考试题真题集_2015年全国高考全套试题汇总语文数学英语理综文综(福建省)_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高等学校招生全国统一考试 (福建省)全套试题...

历届高考中的二项式定理试题汇编大全

历届高考中的“二项式定理”试题汇编大全一、选择题: (2006 年) ? 1 ? 1、...(2006 福建理)(x - 2 1 2 2 ) 展开式中 x 的系数是 x (用数字作答...

2017年福建省高考文科试题与答案汇总_图文

2017 年福建省高考文科试题与答案汇总 (word 版) 语英 文--- 2~12 语---13~25 文科数学---26~36 文科综合---37~56 1 2017 年福建省高考语文试题...

福建省2016年高考文科试题及答案汇总(四份)_图文

福建省 2016 年高考文科试题及答案汇总 (四份) 语 文--- 2~15 文科综合---16~36 理科数学---37~47 英语---48~60 1 福建省 2016 年高考语文试题及...

历届高考中的二项式定理试题汇编大全_2

历届高考中的“二项式定理”试题汇编大全一、选择题: (2006 年) ? 1 ? 1、...(2006 福建理)(x - 2 1 2 2 ) 展开式中 x 的系数是 x (用数字作答...

历届高考中的二项式定理试题汇编大全_5

历届高考中的“二项式定理”试题汇编大全一、选择题: (2006 年) ? 1 ? 1、...x? ? 4 5. (2006 福建文) ( x ? ) 展开式中 x 的系数是___(用数字...