nbhkdz.com冰点文库

湖北省黄冈市2016届高三上学期元月调研考试英语试题 Word版含答案

时间:2016-01-23


黄冈市 2016 届高三年级上学期期末联考 英 语 试 卷
本试卷共 150 分,考试用时 120 分钟。 ★ 祝考试顺利 ★ 本试卷第一至第三部分为选择题,共 100 分;第四部分为非选择题,共 50 分,全卷共 12 页。 注意事项: 1.答题前,考生务必将自己的学校、班级、姓名、准考证号填写在答题卷指定位臵, 认真核对与准考证号条形码上的信息是否一致, 并将准考证

号条形码粘贴在答题卷上的指定 位臵。 2.选择题的作答:选出答案后,用 2B 铅笔把机读卡上对应题目的答案标号涂黑,如 需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答在试题卷上无效。 3.非选择题的作答:用黑色墨水的签字笔直接答在答题卷上的每题所对应的答题区域 内。答在试题卷上或答题卷指定区域外无效。 4.考试结束,监考人员将答题卷收回,考生自己保管好试题卷,评讲时带来。

第一部分:听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分, 满分 7.5 分) 听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 1. What is the woman trying to do? A.Read a book. A.In 5 years. 3. Why is the woman in Texas? A.For fun. A.Careers. A. He's funny. B.For business. B.Health problems. B.He's quiet. C.For study. C.Types of hospitals. C. He's allergic to juice. 4. What are the speakers mainly discussing? 5. What does the woman think of the parrot? 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分, 满分 22.5 分) B.Watch a movie. B.In 10 years. C.Work on the computer. C.In 15 years. 2. When will the girl learn how to surf?

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What is the dog’s name? A.Harry. 7.What is the dog like? A.Young and fast. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. What does the woman show the man last? A. Jupiter. 9. Who might the woman be? A. A doctor. 10. When did the man see the bear? A. At about 9:15 a.m. A. It attacked him. A. It isn't very dangerous. C. It often attacks runners in spring. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. How does the woman feel about rock music? A. It comes from the heart. C. It never gets boring. 14. What did the woman look like? A. She had long black hair. C. She never wore pants. 15. What was the name of the woman's band? A. Up Your Alley. 16. What does the woman suggest in the end? A. She didn't actually have much influence. C. She still wants to perform. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What is the topic of the talk? A. Bad behavior in schools. C. Making kids healthier. 18. Who is Ashanti Branch? B. New education methods. B. People still don't understand her. B. The Blackhearts. C. Rock and Roll. B. She wore leather clothes. B. It's something you have to think about. B. At about 9:30 a.m. B. It showed its teeth. C. At about 9:45 a.m. C. It ran away quickly. 11. How did the bear act toward the man? 12. What does the man think of the bear? B. It is a beautiful brown bear. B. A scientist. C. An artist. 听第 8 段材料, 回答第 10 至 12 题。 B. The North Star. C. Mars. B.Old and loyal. C.Big and scary. B.Yoda. C.Luke.

A. An assistant principal.

B. The company founder of Ergotron.

C. A parent of a student at Montera Middle School. 19. According to the radio interview, what is difficult for students to do? A. Sit still in class. C. Work independently on assignments. 20. What was the solution to the problem? A. More teachers. B. Shorter class time. C. Different furniture. B. Adjust to the new education system.

第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。 A To: Director of Operations, Greensboro Hospital From: Worldwide Express (WW-EX) Date: September 3, 20,14 We are writing to inform you that our company, Worldwide Express (WW-EX), now provides the advanced Medical Express Solutions system, a best available packaging and delivery service customized especially for the healthcare industry. The transport of materials can be costly, but our service can offer your hospital a safe, inexpensive, technologically advanced method for shipping your healthcare materials. Worldwide Express, already a trusted name in packaging and delivery, can guarantee that you can place your confidence in our new Medical Express Solutions. As fierce competition and tighter regulations force companies to operate in a more cost-effective manner, the pace of change in the healthcare market is creating some difficult challenges. Medical Express Solutions helps address these challenges with a fast and reliable transportation system that uses unique protective packaging. By joining forces with Medical Express Solutions, your medical facility will have an unbroken delivery chain, providing temperature-controlled protection for all medical products and diagnostic specimens (诊断标本) at various stages of storage and transport. Medical Express Solutions' special packaging system provides reliable delivery of time and temperature-sensitive materials without the need to replace dry ice during transport. Made of recyclable materials, our patented packaging is more environmentally friendly and guarantees safe storage, support, and delivery of healthcare-related products in cooled or deep-frozen states for up to 120 hours. In addition, our service is easy to use. Attached, please find a sample copy of our WW-EX Airbill. Hospital staff simply fill out the information on the Airbill, and Medical Express Solutions takes care of the rest, including the packing. With reliable and speedy service, guaranteed delivery times, and dependable tracking of sensitive shipments, your hospital staff can track the progress of their deliveries at all times. Do not wait another day. Phone l-800-290-5992, and one of our experienced staff will assist you in obtaining further information on setting up a WW-EX Medical Express Solutions account for your facility today. Thank you for your attention, Bill Grawley,

President, Worldwide Express 21. What do we know about Worldwide Express? A. It designs shipping packages. B. It' s a reliable delivery company. C. It produces healthcare materials. D. It' s a newly developed shipping system. 22. The Medical Express Solutions system __ A. was created by Greensboro Hospital B. helps solve challenges in the healthcare industry C. provides high-quality packaging and delivery service D. was designed to protect diagnostic specimens for hospitals 23. We can infer from the text that hospital staff______. A. must present their personal information B. need to pack their items before delivery C. will open a Worldwide Express account for free D. can view where their items are during the delivery process 24. What is the purpose of this letter? A. To recommend a superb service. B. To market a patented packaging. C. To advertise healthcare facilities. D. To introduce a trusted company. B J. K. Rowling, author of the hugely popular Harry Potter series, has written her own special magic in the fantasy genre (体裁). Though she may be the best-known fantasy writer to the current generation, she is hardly the first. A number of others, many of whom, like Rowling, are British, were writing fantasy novels before J. K. Rowling was born. One such writer is George MacDonald, a Scottish author, best known for his novels Phantastes and Lilith. MacDonald's work, like Rowling' s, showed that fantasy literature could hold appeal for older children and even adults. In Phantastes, a young man named Anodos journeys through a fantasy land where he experiences magical adventures. While Phantastes is a relatively light story, Lilith, a much later work by MacDonald, is a darker and more serious tale. In this novel, a character called Mr, Vane travels through a fantasy land. There he meets Lilith, an attractive but troubling fairy princess; In describing Mr. Vane s experiences, MaCDonald explores the question of what it means to be human. Another British fantasy writer, C. S. Lewis, acknowledged that he was grateful to George MacDonald. It was MacDonald's mythmaking, rather than his writing style, that Lewis admired. Lewis' s The Chronicles of Narnia, a tale of mythical power, is a group of seven books tied together more by the fictional world they created than by the description of a particular character's experiences. Narnia is a magical place where animals can talk and time progresses at its own rate. Like Harry Potter and his mates at Hogwarts, the characters who live in Narnia struggle with the conflicting forces of good and evil. Yet another fantasy series, occupying fewer printed pages but treating its material in the way

the Harry Potter series does, is J.R. Tolkien’s The Lord of the Rings. The series describes a group of seven characters who journey together in order to destroy a ring which would give an evil lord power if he gets it. As Lewis does with Narnia, Tolkien invents a universe, which he calls Middle Earth, and peoples, from humans to terrifying creatures called “ores” and “uruk-hai." 25. What do the four writers in the text have in common? A. They are all Scottish writers. B. They are all fantasy novelists. C. They are all best-selling writers. D. They have the same writing style. 26. We can infer from the text that __________. A. Phantastes is a serious story. B. Lilith is one of MacDonald' s early works. C. The Chronicles of Narnia is a fantasy series. D. The Lord of the Rings is the earliest fantasy work. 27.It can be learned from the text that ________ A. J.K.,Rowling was born much later than the others B. MacDonald's works are only popular among children C. Narnia is the name of a character in Lewis' s novel D. Lewis disliked MacDonald' s mythmaking 28. The main purpose of the text is to _______ A. introduce several British writers B. discuss Rowling' s Harry Potter series C. show fantasy stories' influence on Rowling D. explain the development of fantasy literature C “It' s all pretty surreal(超现实的) ;it' s amazing, fantastic," Hugo Bugg, 27, said after finding out he had become Chelsea Flower Show' s youngest gold medal winner. His Waterscape Garden, in cooperation with the Royal Bank of Canada, was designed to show how gardeners can conserve(保存)and use storm water all year round. The garden has a number of pools for collecting rainwater, which is then filtered (渗透) out into the garden through loose stones. “Because of the severe flooding we' ve seen in parts of the UK, I wanted to show how even inexperienced gardeners can manage storm water in their gardens through simple techniques," said Bugg. While those unfamiliar with the gardening world may not have heard of the young designer, Bugg has been gradually building a reputation for himself- and collecting a number of gardening prizes -- over the last few years. In 2010 he was named RHS (Royal Horticultural Society)young designer of the year and in 2011 he.won a gold medal at the RHS Hampton Court Palace Flower Show. RHS was founded in the UK in 1804 for the improvement of gardening, and is responsible for the world-famous Chelsea Flower Show taking place in London in May every year. But Bugg, who had studied garden design at Falmouth University, said he was not ready to become a celebrated gardener yet.

Instead, he chooses to focus on his design business, Hugo Bugg Landscapes. It is based in Exeter, Devon, where he now lives. He said he had received a few offers to do television work but had so far turned them down. Born in Oxfordshire, Bugg said he was five when he first found a love for gardening, when his family moved to "an old house with a large garden" in Devon. "You could say I' ve grown up in the garden," said the award-winning designer, who remembers spending many weekends clearing the three acres of wilderness (荒地) with his father (Stephen, 66, an art teacher). As RHS's golden boy, Bugg is favorably impressed by the increased involvement of the new generation. "There are definitely more young people at Chelsea this year, which is fantastic," he said. "Hopefully, when you start seeing more young people at the shows doing things it will attract more." 29. Hugo Bugg' s Waterscape Garden was designed " mainly to __ A. teach people how to avoid storm damage B. show people how to make good use of rainwater C. let people know about the Royal Bank of Canada D. increase the confidence of inexperienced gardeners 30. According to Hugo Bugg, the next step of his work is A. to run his company better B. to achieve international fame C. to make more TV appearances D. to win more prizes at garden shows 31. What is Hugo Bugg' s wish? A. Helping young people to improve their gardening skills. B. Greater participation of the youth in the garden shows. C. Attracting more people to his Waterscape Garden. D. Increasing support from new gardening societies. 32. The author wrote the text to_____ A. invite visitors to Chelsea Flower Show B. introduce a new infiltration technology C. report an award-winning young gardener D. describe the Royal Horticultural Society's work D The D.C. public school system is ready to greatly expand its science, technology, engineering and math (STEM) offerings, thanks to a multimillion-dollar grant (奖助金) from the company Lockheed Martin. The global security and aerospace company announced Friday that it has committed $6 million to Project Lead The Way, a non-profit STEM curriculum (课程) provider, to train teachers and build programs in urban school districts, starting with D.C. public schools. The District expects to receive about $2 million in training and course materials over time, enough for every school in the District to carry out the program. On Friday, some seventh grade robotics students at McKinley were building simple gear

trains (齿轮系) and exploring some complex concepts. This kind of exposure to hands-on projects gives students more motivation to work hard and take higher-level math and science classes, educators say. A mentoring (指导) program is also being developed that will connect high school students with Lockheed Martin engineers, who can serve as role models and help students keep on through the challenging course work, Educators and business leaders are increasingly concerned about the growing gap between skills students have by graduation and skills employers require in a high-tech economy. There are many efforts underway that focus on encouraging women and minority students to become scientists and engineers, because very few consider these careers. "We absolutely need the best and brightest technical talent to help us keep our competitive edge," said Stephanie C. Hill, vice president and general manager for Lockheed Martin' s information systems and global solutions civil business. 33. Educators believe the projects and activities A. should be limited to top schools B. will replace the current school courses C. should be attractive to women and minority students D. will help students understand math and science better 34, We can infer from the text that A. minority students won' t take STEM courses B. women scientists and engineers are greatly needed C. students' abilities can' t meet the employers' demands D. Lockheed Martin engineers developed a mentoring program 35. What is Stephanie C. Hill' s attitude toward the program? A. Unconcerned. B. Skeptical. C. Positive. D. Critical. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 1 0 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项, 选项中有两项多余选 项。 The National Tom Sawyer Days festival started in 1956 and is celebrated every year. The festival gathers many local Tom fans or some other fans from all over the world. This year, the festival takes place from June 30th to July 4th in Mark Twain' s boyhood home of Hannibal, Missouri. _____36____ . The fence painting contest will obviously bring back memories of Tom Sawyer' s famous whitewashing incident. Boys from place to place aged 10-13 will dress up as Tom, because the costume is one of the 3 standards for evaluation. ____37____. The frog jumping contest was created with Mark Twain' s short story, The Celebrated Jumping Frog of Calaveras Count.. The Tom and Becky Relay and Tomboy Sawyer Contest are also fun ways to get into the spirit of Mark Twain' s characters. ____38_____ . The Samuel L. Clemens Arts & Crafts festival is a favorite among many who enjoy shopping for handmade products. The Car Cruise-In is a chance for car-lovers, as well as bicycle-lovers to see some wonderfully decorated vehicles. The Tricycle Tournament, Mighty "Miss" Raft Race and Back Seat Driver Contest appeal to all ages and are creative ways to have some fun on wheels of all kinds.

___39___ ,you and your kids will always find something interesting to do. A carnival as well as musical entertainment will also run throughout the weekend. _______40_______. A. For a complete list of activities scheduled, visit National Tom Sawyer Days online B. The other two decisive factors are the speed and the quality of painting the fence C. There is another interesting and competitive events Tom and Becky contest, which is open only to high school students in Hannibal. D. Although Adventures of Tom Sawyer's story is fictional, it is in real life to bring a lot of fun. E. In addition, there are plenty of other activities that the whole family can enjoy F. This fun-filled festival includes many activities that were inspired by Twain' s books G. With these and many other fun activities at the National Tom Sawyer Days festival 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填人空 白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。阅读下面短文,掌握其大意,然后从 40~60 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Reading good books is one of the greatest pleasures in life. It 41 _ our happiness when we are cheerful, and lessens our 42 _ when we are sad. A good book may absorb our attention so 43 that for the time being we forget our 44 _ . Whatever may be our main purpose in reading, good books should never fail to give us ___45 . With a good book in our hands we will never be 46 . Whether the characters in the book are taken from real life or are purely 47 , they may become our companions and make us laugh. The people we meet in books may 48 us either because they are similar to our close friends or because they present 49 _ types whom we are glad to welcome as new acquaintances. Our human friends sometimes 50 __ us, but the friends we make in books will always respect us. By turning the pages we can 51_ them without any fear of hurting their feelings. When our human friends 52 us, good books are always there to give us sympathy and encouragement. One of the most valuable gifts from books is 53 . Few of us can travel far from home, ___54 all of us can lead varied lives through the pages of books. When we wish to 55__ from the dull realities of everyday life, a book will help us when 56 else can. To travel by book we don t have to 57 and save a lot of money. Through books we may get the thrill of adventure without 58 We can climb high mountains or cross the hot sands of the desert. 59 , through books the whole world is ours for the asking. The 60 0f our literary experiences are almost unlimited. 41. A. achieves B. reduces C. increases D. threatens 42. A. duties B. sorrows C. chances D. diseases 43. A. completely B. naturally C. frequently D. desperately 44. A. performances B. prejudices C. responsibilities D. surroundings 45. A. agreement B. treatment C. enjoyment D. judgement 46. A. lonely B. lazy C. tired D. guilty 47. A. average B. imaginary C. typical D. fortunate 48. A. greet B. shock C. worry D. delight 49. A. uncertain B. unpractical C. unfamiliar D. unnecessary

50. A. make fun of 51. A. order 52. A. challenge 53. A. pleasure 54. A. but 55. A. return 56. A. anything 57. A. pay 58. A. reason 59. A. However 60. A. purposes

B. take care of B. control B. abandon B. knowledge B. or B. recover B. nothing B. stop B. evidence B. Therefore B. possibilities

C. catch sight of C. believe C. understand C. experience C. if C. graduate C. everything C. guess C. danger C. Otherwise C. directions

D. pay attention to D. ignore D. persuade D. success D. so D. escape D. something D. race D. instruction D. Anyway D. suggestions

第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填人一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在标号为 61~70 的相应位置上。 My six-year-old granddaughter stares at me as if she is seeing me ___61___ the first time. "Grandma, you are an antique, because you are old," she says. I explain, "An antique is not only just old; it's an object ___62___(belong) to earlier times. Antiques are valuable." We look around the house for antiques. There is a large desk that ___63___ (hand) down from an aunt to our family. "It' s very old," I tell Jenny. "I try to keep it ___64___(polish), and I show it off whenever I can." When Jenny__65__(get)older, I might also tell her that whenever I look at the desk or touch it, I am reminded of the aunt who was dear to me. I remember myself as a little girl standing against this antique, ___66___(listen) to one of her stories. Our tour of antiques continues. There is a picture on the wall, ___67___ dates from 1867, and it is not in very good condition. There is a vase on the floor. I'm not certain where it came from, ___68___ I didn’t buy it new. "The one thing about antiques," I explain to Jenny, "is that they usually have a story. " For a moment Jenny looks ___69___(thought). "I don't have any antiques but you," she says. Then ___70____ face brightens. "Could I take you to school for our antiques show?" 第四部分 写作(共两节,满分 50 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 As the saying goes, interest is the best teacher. Not only can interest drive us to learn happy but also make our learning efficient. Take myself for example. I used to be weak English. One day in Senior Grade 1, I happen to see an English movie named Speed. It was such interesting that I watched it again and again.

Surprisingly, I didn’t feel English so bored or difficult any more. From then on, I fell in love with English, watching English movies and read English novels every week. Naturally, I made a rapid progress in English. For only one year, my English became the best in my class. Now, when it comes to English, I always feel confident about me. In a word, interest is the key to success. Who is interested in something is sure to do it well. 笫二节 书面表达(满分 25 分) 假设你是张华,班里从美国转来一名同学 Mike,他无法理解同学们经常谈论的“网络 交友” ,感到很苦恼。请根据下列要点用英语给他写封信,信中须包括: 1.帮他分析网络交友的利弊; 2.指出解决网络欺骗的方法。 注意:1. 词数 120 左右。信的开头和结尾已写好,不计入总词数; 2. 可适当增加细节,以使行文连贯; Dear Mike, I’m sorry to know that you feel confused about making friends on line at your new class. ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ Best regards, Yours truly, Zhang Hua

黄冈市 2016 届高三年级上学期期末联考 英 语 答 案 及 详 解
第一部分: 1-5 AABAA 6-10 CACBC 11-15 BAABB 16-20 CCAAC 第二部分: 21-24 BCDA 25-28 BCAA 29-32 BABC 33-35 DCC 36-40 FBEGA 阅读理解解析 A篇 本文是应用文。信中主要介绍了 Worldwide Express 公司新推出的 Medical Express Solutions 系统。 21.B。细节理解题。由第一段中的 our company, Worldwide Express 和 Worldwide Express, already a trusted name in packaging and delivery 可知, Worldwide Express 是一家值得信赖的包 装和递送公司。 22. C。 细节理解题。 由第一段中的 a best available packaging and delivery service 和 our service can offer your hospital a safe, inexpensive, technologically advanced method for shipping your healthcare materials 以 及 第 二 段 中 的 Medical Express Solutions ? a fast and reliable transportation system 可知, Medical Express Solutions 系统为医疗机构提供高品质的包装和递 送服务。 23. D。 推理判断题。 由最后一段中的 your hospital staff can track the progress of their deliveries at all times 可知,医务人员在任何时间都可以跟踪他们的快递进度。 24.A。写作目的题。本文主要介绍了 Worldwide Express 公司新推出的 Medical Express Solutions 系统,该系统给医疗机构提供最好的包装和递送服务。 B篇 本文是说明文。文章介绍了《哈利·波特》的作者 J.K.罗琳之前的三位英国奇幻文 学作家。 25 B。 细节理解题。 由第一段中的 Anumber of others ? like Rowling ? were writing fantasy novels 以及几位作家作品的内容可知,他们都是奇幻文学作蒙。 26 C。细节理解题。由第三段中的 Lewis's The Chronicles of Narnia?is 可知 C 项正确。 27 A.细节理解题。由第一段末句可知 J.K 罗琳比其他三位作家年龄小。 28 A。推理判断题。作者从《哈利·波特》的作者 J.K 罗琳谈起,介绍了比她更早的三位 英国奇幻文学作家。故选 A 项。 C篇 本文是说明文。英国青年 Hugo Bugg 在举世闻名的切尔西花展上喜摘金奖。 29.B。细节理解题。由第二至四段可知,Hugo Bugg 设计这个水景花园是为了告诉人们如 何利用好雨水。 30. A。 细节理解题。 由倒数第五段的 Instead, he chooses to focus on his design business, Hugo Bugg Landscapes 可知,Hugo Bugg 接下来要集中精力经营好自己的公司。 31.B。推理判断题。由最后两段可知,Hugo Bugg 希望有更多的年轻人参与到园艺展览中 来。 32.C。写作目的题。本文报道了英国切尔西花展的金奖获得者 Hugo Bugg。 D篇 本文是说明文。文章主要讲述了 Lockheed Martin 公司资助哥伦比亚特区的学校开设 STEM 课程。 33.D。推理判断题。由第七段中的 This kind of exposure?motivation to work hard and take

higher-level math and science classes,educators say 可知,教育学家认为这些项目和活动能帮 助学生更好地理解数学和科学。 34.C。推理判断题。由倒数第三段中的 the growing gap between skills students have by graduation and skills employers require in a high-tech economy 可知,学生到毕业时获得的技能 与雇主在高科技经济领域里要求的技能之间的差距越来越大。 35.C。推理判断题。由最后一段中的 We absolutely need the best and brightest technical talent to help us keep our competitive edge 可知,Stephanie C.Hill 对开展此项目持支持的态度。 第二节 【短文大意】 本文介绍了美国密苏里州汉尼拔市的全国汤姆日。 【答案解析】 36. F 通过上下文可知,美国密苏里州的全国汤姆日有很多深受马克吐温作品鼓舞的节日。 37. B 前面写到了三个标准中的一个,接下来应该是另外两个。 38. E 除了前文介绍的活动外,还有其他的大量的活动。 39. G 有了这些有趣的活动,你和孩子们将会发现很多有趣的是可以做。 40. A 最后,作者邀请大家上网参加全国汤姆日的一些活动。 第三部分 英语知识运用 第一节 完形填空 41-45 CBADC 46-50ABDCA 51-55 DBCAD 56-60 BACDB 【短文大意】 本文是说明文。文章主要介绍了读书的好处。 【答案解析】 41. C。 由该空后的 when we are cheerful 可知, 当我们高兴的时候, 读书会 “增加(increases)” 我们的快乐。 42.B。由该空后的 when we are sad 可知,当我们伤心的时候,读书会缓减我们的“痛苦 ( sorrows)” 。 43.A。 44.D。一本好书可以“完全(completely)”吸引我们的注意力以至于让我们暂时忘了“周围 的环境(surroundings)” 。 45.C。由下文的 they may?make us laugh 可知,好书会给我们带来“快乐(enjoyment)” 。 46.A。由下文的 they may become our companions 可知,有好书作伴,我们就不会感到“寂 寞( lonely)” 。 47.B。由该空前的 Whether the characters in the book are taken from real life 可知,这里是说 不管书中的人物是来源于现实生活还是“想象中的(imaginary)” 。 48.D。由该空后的 because they are similar to our close friends 可知,密友往往会让我们开心 快乐,故填 delight。 49.C。由该空后的 whom we are glad to welcome as new acquaintances 可知,书中也会有我 们所“不熟悉的(unfamiliar)”人物。 50.A。由该空后的 but the friends we make in books will always respect us 可知,现实生活中 的朋友有时会“取笑(make fun of)”我们。 51.D。由该空后的 without any fear of hurting their feelings 可知,当我们“忽视 ( ignore)” 书中的这些朋友时并不用担心伤害到他们的感情。 52.B。由该空后的 good books are always there to give us sympathy and encouragement 可知,

当现实生活中的朋友“抛弃(abandon)”我们的时候,好书还会守在那里,对我们表示同情 理解并加以鼓励。 53.C。该段最后的 literary experiences 是提示。 54.A。该空前后为转折关系,敞填 but。 55.D。由该空后的 the dull realities of everyday life 可知,沉闷无聊的时候,读书就成了“逃 避( escape)”的一种手段。 56.B。当我们没有其它办法的时候,读书会帮到我们,故填 nothing。 57.A。由该空后的 save a lot of money 可知,通过读书来游览各地的话,我们不用花钱, 故填 pay。 58.C。由该空前的 the thrill of adventure 可知,没有任何“危险( danger)” ,我们就能感受到 冒险的刺激。 59.D。 “总之( Anyway)” ,只要需要,在书中整个世界都是我们的。此句是对全文内容的归 纳总结。 60.B。通过读书来获得各种体验的“可能性(possibilities)”是无限的。 第二节 语法填空 【短文大意】 作者介绍了自己给孙女 Jenny 解释古董的含义的故事。Jenny 的天真可爱和作者对孙女 的疼爱之情跃然纸上。 【答案解析】 61. for 按照上文,好像孙女是第一次看见我。 62. belonging 此处用动词的-ing 形式作定语,相当于一个定语从句。 63. was handed 桌子是从上一辈人手上传过来的。 64. polished 此处用过去分词做宾补。 65. gets 时间状语从句中,主句用将来时,从句用一般现在时。 66. listening 用动词-ing 形式表示伴随动作。 67. which 考查非限定性定语从句,先行词为物,关系代词用 which。 68. and / but 上下文应该是一种并列或者转折关系。 69. thoughtful 连系动词 look 后面接形容词,作表语。 70. her 第四部分 写作 第一节 短文改错 第二句中 happy 改为 happily。 第四句中 week 后加 in。 第五句中 happen 改为 happened。 第六句中 such 改为 so。 第七句中 bored 改为 boring。 第八句中 watching 改为 watched,或者 read 改为 reading。 。 第九句中 made 后面的 a 去掉。 第十句句中 For 改为 In 或者 Within;或者 After。 第十二句中 me 改为 myself。 第十三句中 Who 改为 Whoever。

第二节 书面表达 Dear Mike, I’m sorry to know that you feel confused about making friends on line at your new class. I have ever read a story , which made me greatly shocked. Such a kind-hearted girl was cheated and laughed at by the cheat. She wanted to help the boy,but what the boy said was a trap. In my opinion, making friends on line is a good way to communicate with people from all over the world. However, every coin has two sides. When people try to make friends on line, they have to be very careful and cautious. Before meeting an on-line friend, they have to ensure that all the information concerning him or her is true. To solve the problems concerning making friends on line, I think, the government should take strong measures to punish those who cheat people on line. As for those Internet users,they should be cautious when making friends on line. I hope you can adapt to the new school life as soon as possible Best regards, Yours truly, Zhang Hua 听力原稿: 录音原文: Text 1 W: Can you turn on the lights? M: Well,I'm trying to watch a movie on the computer. W: I'm trying to read my book, but I can't see a thing. M: I can see better when the lights are off. Text 2 M: You were born across the street from Ocean Beach, and you haven't learned how to surf yet? W: I am only 10 years old. My mom says I can learn when I am 15. Text 3 M: Are you going to travel while you're here? W: I'd love to. But tomorrow,the business meeting will last all day. Next time I come to Texas,I want to travel for fun —— not for work! Text 4 W: Dad,I want to be a nurse when I grow up. M: A nurse? Your aunt has been a nurse for 20 years and she loves it. When grandma wasn't feeling well,she knew how to take care of her. Text 5 M: I am really allergic to birds, but I want a pet that will talk to me. W: My African grey parrot talks all day long. He even tells jokes. But he's shy. Text 6 M: Check out my pet! He is a German Shepherd. W: Aw! He's so cute! What is his name?

M: I named him Luke, after my favorite movie character,Luke Skywalker! W: Great name! I'm surprised that you didn't name him Harry,after your favorite book character. M: He's really fast, that's why I named him Luke. If I had an older dog, I would name him Yoda. W: How old is he? M: Only four months old. Text 7 W: Let me show you some things in the sky. Now the telescope is pointed directly at the North Star. Put your eye up to it and tell me if you can see it. M: Yes. Wow! W: Beautiful, isn't it? Now let me move it, and I'll show you Mars. There. M: I see it! This telescope is amazing! Can we see Jupiter, too? W: No. Unfortunately, the earth isn't in the right position for us to see Jupiter fight now. M: That's OK. I want to be a scientist like you someday. Text 8 W: Hello, Mr. Adams. I'm from the National Park Service. Can you tell me when you saw the bear? M: Yes. I started running at about 9:30 a.m. and I saw the bear about 15 minutes later. W: Can you describe the bear? M: It looked like a normal black bear. It showed me its teeth and then walked away. W: Hopefully, the bear ran back into the forest. If the bear is still near the road, we might have to kill it. Spring is the season that bears most often attack runners. M: I hope you don't kill it! It was a beautiful bear. Besides, I heard brown bears are the dangerous ones... Text 9 M: Many of us watched the 2015 Rock and Roll Hall of Fame induction ceremony in Cleveland on Saturday night. I know I did. I'm here to interview Joan Jett. Welcome,Joan,and congratulations on your honor. W: Thank you! M: So your biggest hit was "I Love Rock 'n' Roll" in 1982. What do you like about rock and roll? W: It's a feeling, an emotion. You don't think about it. If you start thinking about rock 'n' roll, you won't get it. That's when it gets boring. M: You are also known for making it okay to be a female rocker. You definitely broke some ground there. You were accepted by even the craziest male rock stars. W: Yeah, I was just being me. I wore black leather and jeans. I had long, blond hair. And I named my band the Blackhearts. M: Three of your albums hit the Top 20 — "I Love Rock 'n' Roll", "Album", and "Up Your Alley". Your attitude and choices were a major influence on other female rockers. W: I'm not done yet. Stay tuned. I can still get on stage, play the guitar, and sing!

Text 10 Kids have lots of energy, so sitting in a chair in a classroom all day is really unnatural. One school just made it easier for kids to get healthier while they learn. Ashanti Branch, the assistant principal at Montera Middle School in Oakland, California, gave a radio interview describing how hard it is for boys in school to sit still. The school also happened to be in need of furniture; they didn't have enough chairs or desks for all their students. For some reason, that interview received a lot of attention. A company called Ergotron,which manufactures “standing desks” that require users to stand up while using them, generously donated some to the school. This match-up couldn't have been better. At first, the kids didn't use the standing desks because they preferred to sit. It was something they had always done in a certain way. The teachers offered them the choice to sit or stand, and now, the kids have adjusted to the new system. Perhaps this will make the kids become more active in sports and at home. German Shepherd: 德国牧羊犬,体型高大,外观威猛,机警灵活,具备极强的工作能力,在 全世界范围内以军犬、警犬、搜救犬、导盲犬、牧羊犬、观赏犬,以及家养宠物犬等身份活 跃。 Rock and Roll Hall of Fame:摇滚名人堂是一个西方摇滚乐界成就奖,致力于表彰历史上一 些最具知名度、 最具影响力的艺术家、 制作人以及在一些重要层面通过摇滚乐形式影响整个 音乐工业的人。 standing desk:站立式办公桌。可用于学校,而且现在,由于越来越多的办公族开始重视久 坐的问题,站立式办公桌也越来越受欢迎。


2016届湖北省黄冈中 高三年级元月调研考试理科综合试题...

2016 届湖北省黄冈高三年级元月调研考试理科综合试题(word)注意:本试卷分第Ⅰ卷(选择题)、第Ⅱ卷和答题卡三个部分。答案一律写在答题 卡上,考生只交答题卡...

湖北省黄冈市2016届高三元月调研考试文综历史试题(word...

湖北省黄冈市2016届高三元月调研考试文综历史试题(word含答案)_政史地_高中教育_教育专区。湖北省黄冈市 2016 届高三元月调研考试文综历史试题 一、单选题 24....

湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试英语试题 (Word版...

湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试英语试题 (Word版含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试英语试题 (Word版含答案) ...

...湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试英语试题 Word版含答案_...

2015黄冈联考 湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试英语试题 Word版含答案_高中教育_教育专区。2015黄冈联考 湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试 ...

湖北省黄冈市2015届高三上学期元月调研考试语文试题Wor...

机密★启用前 黄冈市教育科研研究院 试卷类型:A 2015 年 1 月 12 日上午 9:00-11:30 湖北省黄冈市 2015 届高三上学期元月调研考试语文试题 Word 版含答案...

理综卷·2016届湖北省黄冈市高三元月调研考试(2016.01)...

理综卷·2016届湖北省黄冈市高三元月调研考试(2016.01)word版_理化生_高中教育_教育专区。湖北省黄冈市 2016 年元月高三年级调研考试理科综合试题 注意:本试卷分...

湖北省黄冈市2016届高三元月调研考试语文试题(word版)

湖北省黄冈市2016届高三元月调研考试语文试题(word版)_高三语文_语文_高中教育_教育专区。湖北省黄冈市2016届高三元月调研考试语文试题(word版).doc ...

...市2015届高三元月调研考试英语试题 Word版含答案【t...

湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试英语试题 Word版含答案【thancy3】_英语_高中教育_教育专区。黄冈市 2015 年元月高三年级调研考试 英语本试卷共 10 页,全卷...

...2016届高三元月调研考试数学理试题 Word版含答案

湖北省武汉市武昌区2016届高三元月调研考试数学理试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。武昌区2016 届高三年级元月调研考试 理科数学注意事项: 1.本试卷分...

...市2015届高三元月调研考试理综试题 Word版含答案_图...

湖北省黄冈市2015届高三元月调研考试理综试题 Word版含答案_高中教育_教育专区。湖北省黄冈市 2015 届高三元月调研考试 理综 生物试题 一、选择题 1.对人体内...